Käyttäjän Nostokoukku kirjoittamat vastaukset
-
Taikka sähkö tuotetaan saksalaisten Suomesta hankkimilla tuurimyllyillä. Sähköä on helpompi siirtää kuin hankalasti kuljetettavaa vetyä.
Nostokoukku 11.10.2024, 20:08Jakoivat kuulemma ”Työn iskuri” mitaleitakin. Sama käytäntö oli Suomessakin, ainakin omalla työnantajallani. Tietyt kymmenetvuodet kun tuli palvelua täyteen pidettiin kahvitilaisuus kuivakkaalla täytekakulla höystettynä, ja eikun vähän nuppineulanpäätä isompi rintamitali paidanliepeeseen. Ja laimeat kättentaputukset päälle. Nakkasin omani kotimatkalla ojaan.
Nostokoukku 11.10.2024, 17:45Vuonna -21 pelletillä tuotettiin energiaa 2,6 Twh. Vuonna -22 kasvua oli 30%. Suomessa tuotettiin tuolloin pellettiä 360 000 tonnia ja Venäjältä tuotiin 186 000 tonnia.
Jos saksalaista logiikkaa käytetään, he kyllä alkavat tuottamaan myrkynvihreää terästä vedyllä. Vedyn tekemiseen tarvittavan sähkön he tuottavat luultavasti ponttamalla kivihiiltä.
Nostokoukku 11.10.2024, 17:22Olin metsuriaikanani metsureiden luottamusmies. Jokakeväinen kädenvääntö oli istutustaksoista. Työnantajamme maksoi tuolloin urakkataksana 15-18 penniä taimelta. Äestysalat olivat aina tuon 15 penniä, huima 18 pennin taksaan ylsivät vain mätästysalueet ja silloinkin taksaan pääsi vain todella pitkillä taimien kantomatkoilla. Setämies oli tuolloin mhy:n toimihenkilöä ja hän kertoi, että heillä taksa on 30 penniä taimelta, kaikilla kohteilla sama taksa. Ehdotin eräässä neuvottelussa työnantajalle kirjallista sopimusta, että me istutamme joka toinen kevät taimet ilmaiseksi. Vastineeksi työnantaja maksaa joka toinen kevät kunnon taksan. Ei tullut kuulemma tuollainen sopimus kuuloonkaan. Puolitalkootyö jatkui istutustyömailla niin kauan kuin niissä töissä olin.
Nostokoukku 11.10.2024, 17:09Kyllä nuoria saadaan pariksi vuodeksi piipahtamaan porukoihin, kunhan vanhat jäärät tekevät heidän puolestaan ”likaiset” työt. Sopivalla kelillä piipahdetaan parina viikonloppuna metsällä. Jos silloin ei hirviä satu tulemaan passiin, alkaa marina ”tapahtumien” puutteesta. Loppusyksy osallistutaan sitten pelkästään lihasaavin tuontiin, kun hirvi on jo pienitty. Onko tasapuolista? Tottakai nuorilla perheillä on muitakin lapseen liittyviä menoja ja vihainen akka, mutta onko silloin oikea aika aloittaa hirvenmetsästys omana harrasteena. Kuitenkin on parempi tossunalla kuin taivasalla.
Nostokoukku 11.10.2024, 13:43Vaikka huomisesta lähtien taas muutama kuukausi tuleekin vietettyä hirvimetsällä, tunnustan, että Rukopiikin ajatus nykypäivän hirvestyksestä on oikea. Ennen kun hirvi saatiin nurin, tehtiin aina tulet, keitettiin kahvit ja noettiin eväät. Saattoi siinä nuotiolla mennä paloviinaakin kohtuullisesti. Nyt kun hirvi saadaan nurin, mahdollisimman äkkiä suolet mäkeen, juoksujalkaa hirvi tienvarteen ja nylkypaikalle. Tumpeloiksi itsensä tunnustavat lähtevät jo metsästä suoraan ylinopeutta ajaen kotiinsa. Muutamat repivät nyljettävältä nahkan pikavauhti korviin ja sitten äkkiä kotimatkalle. Suunnaton kiire on kotiutunut vapaa-aikaankin. Itelle kun on oikein iskenyt kiire, heitän hirvikämpän hetekalle pitkälleen ja otan toistatunnin torkut. Kiire on yleensä lähtenyt sinä aikana etsimään otollisempaa kohdetta.
Nostokoukku 11.10.2024, 12:35Mutta Euroopalta taittaa rahat loppua. Ja raaka-aineet ja energia. Ainakin kaikkia hinnankorotuksia perustellaan Ukrainan sodalla. Ja siinä sivussa loppuu halu ja mahdollisuudet tukea Ukrainaa, mikä on erittäin valitettavaa. Euroopalle olisi helpompaa, jos tuettavana olisi Venäjä. Veisi vain tuen nimissä vanhoja huonolaatuisia viinejä. Venäläisillä olisi niille kyllä käyttöä. Euroopalla ei ole kohta enää muuta annettavaa.
Nostokoukku 11.10.2024, 12:30Ei aja. Metsästys alkaa Keski-Suomessa vasta huomenna.
Nostokoukku 11.10.2024, 10:45Tilastotietoa työvoimakustannuksista. Suomessa työvoimakustannukset teollisuudessa olivat 28,70 € tunnilta, josta palkkojen osuus oli 21,70 €. Vastaavat luvut Ruotsista 40,90 ja 27,70, Saksassa 41,70 ja 32,60 ja Tanskassa 46,80 ja 41,20. Suomessa ja Tanskassa työnantajan maksamat sivukulut ovat alle 20 % palkoista, Saksassa 20-30 % ja Ruotsissa yli 30 %. Vain virossa kustannukset ovat pienemmät.
Lähde:Teollisuusliiton tilastot.
Nostokoukku 11.10.2024, 10:25Ruotsi pystyy kikkailemaan viennissä omalla valuutallaan, Eu:n mallioppilas Suomi ei. UPM:n metsäjohtaja valitti ainakin, että puun hinta on noussut tänä vuonna sietämättömälle tasolle. Tiedä sitten miten vaikuttaa tehtaiden pyörimiseen ja lopetuspäätöksiin.