Käyttäjän Normandy kirjoittamat vastaukset
-
Kyllähän tuo naapuri ilmoitti että aikoo vesakot peltonsa ympäriltä raivata ja ojan uudelleen kaivaa. Ihan kunnon kaveri, ei siinä mitään.
Mutta enhän minä ymmärtänyt että tällä pätkällä vesakon raivauksen tavoitteena oli oikeasti aidan hävittäminen ojaa kaivavan kaivurin tieltä.
Kerroin että en ihan tyytyväinen ollut ja minusta olisi kohtuullista että hän toisi verkkorullan hävitetyn verkon tilalle. Hän toi. Nyt vaan kututtaa kun on jo kymmenisen tuntia tullut aitaa uudelleen rakennettua…
Verojuristi on melkein kaikki kaikkivoipa. Sopimusjuristi tietää sopimukset, perheoikeuden juristi perinnöt ja avioehdot… Mutta verojuristi tietää kaikesta kaiken.
Älkää tehkö elämässänne mitään suurta kysymättä ensi verojuristilta. Älkää menkä naimisiin, älkää hankkiko lapsia, erotko älkääkä varsinkaan kuolko kysymättä ensin verojuristilta!
Ystäväni Mirkku sanoisi että ei spekuloida sekundäärisillä argumenteilla.
Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on lisääntynyt. Fakta.
Lisääntynyt hiilidioksidi vaikuttaa maapalloon. Fakta.
Vaikutuksia ja niiden suuruutta pyritään analysoimaan erilaisilla malleilla. Mallit ovat aina malleja. Fakta.
Miten h¤%& te voitte kokonaan sivuuttaa kaksi ensimmäistä kohtaa, kun ainoastaan kolmannesta kohdasta ollaan epävarmoja?
Sen takia että teidän oma pieni elämänne voi kärsiä siitä, että hiilidioksidin lisääntymistä ilmakehässä pyritään hidastamaan. Koska olette sitä meiltä että ihan samalla tavalla kuin valtion velan hoitaa sitten joskus joku toinen muu kuin te. Ei ole pakko. Siksi on parempi olla tekemättä mitään.
Nykyään tuo tekoäly ei ole enää suoraan ohjelma niin kuin me vanhemmat sen ymmärrämme vaan se on kokoelma tavoitteita tekoälylle ja dataa, jonka pohjalta oppia. Ja joka tapahtuma lisää sen (ja muiden tekoälyjen) kyvykkyyttä, koska ne oppivat koko ajan. Eivätkä koskaan unohda.
Eli koko ajan tavoitellaan samaa kuin lapsen oppimisessa. Ei mozartkaan ollut heti säveltäjä vaan vasta kuultuaan muiden kappaleita.
Kannattaa päivittää käsitys siitä, mihin tekoäly jo nyt pystyy. Otetaan esimerkiksi vaikka puujalkavitsit.
Annetaan tekoälylle tavoitteeksi pitää kuulija linjalla mahdollisimman pitkään. Sille siis jo puhutaan ja se puhuu sinulle.
Annetaan sen lukea vaikka 10 000 vitsikirjaa (kielellä ei ole väliä, koska se voidaan helposti opettaa myös kääntämään lennosta), joista se oppii yhdistelmiä hyvistä vitsien aiheista ja valmiita vitsejä. Voi toki olla että sillä on läjä neuvostoliitto-vitsejä, joille ei ole hirveästi käyttöä.
Toki olisi hyvä että tekoälylle annettaisiin tavoitteita. Jotta se ei keksi niitä itse, koska silloin ne voivat olla tyyppiä ”palauta maapallon kulutus kantokyvyn rajoihin”, jolloin puolet ihmiskunnasta, alkaen sieltä eniten kuluttavasta päästä, kannattaa tappaa.
On mielenkiintoista miten vähän politiikassa puhutaan tekoälyn ohjaamisesta.
Ja sitten kone kertomaan vitsejä ihmisille(joiden naamanilmeet se hyvässä tapauksessa näkee ja oppii tunnistamaan) ja saa näin palautetta. Toistetaan. Uudestaan. Ja muutaman sadan / tuhannen toiston jälkeen se osaa jo trimmata ohjelmistoaan aika hyväksi. Ja myös tunnistamaan sille kerrotun vitsin kuten ihminen.
Tuttava sanoi että kaikki se, jota on pitkään puhuttu että 5 v. päästä tulee tänä vuonna.
META eli facebook tuo markkinoille rannekkeen, joka lukee neuroniviestintää ja voit sen jälkeen ohjata hiirtä jne ajatuksen voimalla Meta’s experimental ’neural’ wristband controller will be a real product that lets you type just by thinking because Zuck doesn’t want ’a chip that you jack into your brain’ | PC Gamer
Kahden hengin start-up täällä suomessa on jo rakentanut etätyöläisen, jonka kanssa keskustelet ja annat tehtäviä, ohjeita jne. ja joka pärjää yhtä hyvin kuin kuka tahansa meistä esimerkiksi sihteerin hommissa varaamassa tapaamisia, lippuja jne. Joka ei ole kuin koodia. Kun mietitte mitä isot miljardiyritykset tekevät, niin aika pian ollaan tässä ahma-tilanteessa. TEDx Helsinki II – Jufo Peltomaa – Singulariteetin vaikutus Euroopan talousalueeseen (youtube.com)
Eikä tämä ole kiinni meidän halustamme. Jollakin on jotakin hyötyä jokaisesta askelmasta, joten joku ottaa tuon askelman. ja seuraavan. ja sitä seuraavan.
Täällä päin oli LuKen järjestämä metsän tautiretki. Siellä asiantuntija muistutti, että havupuu lahopuu saadessaan juurikääpäsienen toimii tuon sienen ravintona 10 v tai pitempäänkin.
Se ei siis suoraan tartuta maahan sienirihmojen avulla (kuten kannot), mutta pitää huolta siitä, että itiöitä alueella on jopa runsaasti pitkän aikaa.
Suositus oli ettei lahopuuksi kannattaisi jättää havupuita, jos on juurikääpää alueella.
Olisko joku halukas ottamaan haasteen vastaan? Käyn tuomassa sahan tai laitan matkahuoltoon. Sitten asiaan harrastunut raportoi mitä sahasta sai selville? Ehkä saadaan peräti lehtijuttu 🙂
Sopii laittaa meiliä youngest.lille@gmail.com
Vilpun avaus oli mielenkiintoinen ja aika hanurista.
10 000 eurolla pitäisi nykyään saada melkein 10 kWp ( tuo p tarkoittaa piikkitehoa eli laskennallista huipputehoa).
Sähköä tulee koko vuosi, mutta eniten huhti-syyskuussa. Hihavakiona 1 kWp on vajaat 1 000 kWh Suomessa.
eli tuolla 10 000 euron investoinnilla pitäisi saada n. 8000 kWh.
laitteisto lasketaan 15-25 v käyttöiälle.
eli 10000 euroa / 15 v = n 700 euroa. Tuotanto 8000 kWh eli jonkin verran alle 10 c per kWh, mutta ei siirtomaksua.
toki tuollainen laitteisto on ylimitoitettu 15 000 kWh kiinteistöön, koska kesällä sähköä menisi aika tavalla myyntiin.
Suomen tukkusähköhinta on Euroopan halvimmasta päästä. Nyt arvon keskustelijat vaan harhaantuvat näistä muutamista kalleista tunneista. Vuodessa on 8784 tuntia (karkausvuosi). Näitä tosi kovia hintoja on tähän mennessä ollut ehkä 5 päivänä eli 40 tuntia eli 0,5% tunneista. Ei taida hirveästi tuloksia sähkön tuottajilla heilautella. Sähkön myyjät sitovat ostamansa sähkön hinnan noilla parjatuilla johdannaisilla, joten heille tulee vaan lisälaskua siitä, että ostettu johdannainen perustuu viikon keskihintaan ja tuollainen sairaan kallis tunti huippukulutuksella ei tule kokonaan suojattua vaan sähköyhtiölle tulee siitä tappiota.