Käyttäjän Normandy kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 131)
  • Normandy

    Mitenkäs tämä kuvio menikään.

    Sinulla on tila, hankintahinta / perintöarvo esim 100 rahaa. Metsävähennyspohjaa siitä tulee 60 rahaa. Myyt puuta tältä tai muulta tilalta, niin saat tuon metsävähennyksen tehdä.

    Sitten siirrät tuon metsätilan osakeyhtiölle. Osakeyhtiön maksama hinta plus käytetty metsävähennys on luovutushinta ja jos se on enemmän kuin hankintahinta, niin maksat erosta veroa 30/32%

    Eli edelläolevilla luvuilla jos olet myynyt (tältä tai joltakin toiselta tilalta) puuta ja käyttänyt metsävähennystä tuon 60 rahaa, niin nyt kun tilan metsäarvion arvo on 70 rahaa, niin maksat veroa 60 rahaa metsävähennys + 70 rahaa tilan luovutusarvo osakeyhtiölle miinus 100 rahaa eli tilan hankintahinta. Maksat siis veroa 30 rahan osuudesta tehdessäsi puljauksen osakeyhtiöön. Onko tämä parempi kuin maksaa sama vero joskus tulevaisuudessa metsäkaupasta verrattuna osakeyhtiön 20% veroon? Vai mitä en nyt ymmärrä / osaa?

    Normandy

    Katoppa Ukko, en näemmä ollut tarpeeksi selväsanainen. Yritin sanoa, että kyllä muutkin kuin Suomi maksaa. Kun tämä maapallon pelastaminen on vähän niin kuin yhteinen hanke.

    Normandy

    Oli näemmä liian räpsy sormi ja tuli sama viesti kahteen kertaan. Se ei ollut tarkoitus. Aurinkoista Juhannusta!

    Normandy

    Kommentti Visan ”Suomi maksaa” heittoon.

    kävin Hollannissa. Siellä käytetään tällä hetkellä satoja miljoonia maanviljelijöiden peltojen ostoon ja ennallistetaan nuo pellot luonnontilaisiksi. Siellä on määritelty joitakin alueita että tästä tulee monimuotoisuus-alue ja tänne ei saa enää rakentaa mitään uutta ja myydessä valtio lunastaa ja jättää villiksi. Näin Hollantiin on mm. Palannut susi ( tosin ymmärtääkseni vielä yksikössä).

    rotterdamin tulvasuojelun vuoksi joidenkin suurien jokien tulvavalleja oli siirretty ja kaikki rakennukset joko purettu tai siirretty tehdyille kumpareille. Ajatuksena on synnyttää kaupungin suojaksi tulvaniityt, joille vesi nousee ettei se nouse kaupungin kaduille.

    eli ei me pelkästään jouduta maksamaan, kyllä muutkin maksaa.

    Normandy

    Tuossa Loimaan aurinkovoimala-jutussa keskeinen peruste valittajilla oli maiseman muuttuminen. Oikeus totesi ettei maisemaa voi omistaa eli se ei ole peruste estää rakentamista. Päinvastainen tulos tarkoittaisi, että esimerkiksi maisemaa muuttavat hakkuut voitaisiin kieltää. Se ei varmasti ole täällä kenenkään toiveena.

    Tuossa aiemmin joku myös mesosi suomen sähkömarkkinoiden korruptoituneisuudesta. Suomessa sähkö heiluu enemmän kuin naapureissa, koska meillä ei ole vapaasti säädettävää vesivoimaa. Norjassa on suuria pudotuksia suoraan vuonoon eli niitä voi säätää ihan eri tavalla kuin suomen jokivoimaloita, joissa ei käytännössä ole altaita laitosten välillä eli kun alat kemijoen latvoilta vettä ajamaan generaattorin läpi niin tiedetään aika tarkkaan miten Kemin isohaarahaukka täytyy ajaa parin päivän päästä.

    Edit-muistin voimalan nimen väärin ja korjasin karihaaran isohaaraksi.

    Normandy

    Tolopainen tuossa aiemmin kommentoi kuorimista keinona kirjanpainajien hillintään niin kuin metsälaki mahdollistaa. Kaivelun jälkeen minusta hän on pikkusen oikeassa ja pikkusen väärässä. Jos puut ovat pinossa ennen ötököiden parveilua, niin hän on oikeassa eli parveilun jälkeen 50 cm pinon päältä muualle ja siinä mukana menevät ötökät.

    mutta jos puut on levällään, niin kuoren poistaminen eli perkkaaminen on tehokas keino tehdä kuoren alle muniminen mahdottomaksi.

    Omat puuni lähtevät toisaalta kenttäsirkkelille ja toisaalta klapipuupinoon kauemmas metsästä.

    sahapintojen käsittelyyn ei ole oikein tullut ajatuksia. Tuon kuitupinon ajattelin peittää pressulla alas asti odottamaan klapikonetta kesäkuun lopussa…

    Normandy

    Kiitokset ajatuksista. Olen ymmärtänyt että yleensä torjuntakeinot pyrkivät poistamaan / vähentämään ötököiden mahdollisuutta munia puutavaraan tai siirtävät ongelman jonnekin muualle.
    mulla kumpikaan ei toimi eli on jo munittu ja kuorelliset puut voivat vaan siirtyä paikkaan, jossa on lähistöllä kuusia. Ei toki omia, mutta sitten naapureiden.
    ja kun aikaa tehdä temppuja ei ole paljoa…

    Normandy

    Myyntivoittovero on 30/32 % ostohinnan ja myyntihinnan erosta eli voitosta. Olet aikoinaan ostanut tilan 100 rahalla ja nyt myyt sen 150 rahalla eli voittoa 50 rahaa, josta vero

    Mutta jos olet välissä myynyt puuta esim. 30 rahaa ja tehnyt metsävähennyksen 60 % eli 18 rahaa, niin voittosi onkin 150+18-100 rahaa.

    Eli lisää myyntivoittoveroa (metsävähennyksen tuoman hyödyn verran)

    Normandy

    Metsiä harrastavan mietteitä:

    On tärkeää, että tilasta tulee hyvä fiilis. Eli jos on ryteikköjä, ylitiheitä jne, niin niistä tulee huono fiilis ja saattaa jäädä tarjoamatta. Toisaalta samoin tulee huono fiilis mahdottoman harvan tuntoisesta metsästä tai vadelmikon keskellä ponnistelevasta matalasta taimikosta. Ihan samalla tavalla kuin asuntojen stailaajat miettivät mikä synnyttää hyviä fiiliksiä.

    Metsälehden tilahinta-tilastoissa on tuo kerroin, millä kauppaa on tehty verrattuna laskennalliseen hintaan. Jos se on liki 1 tai yli, niin ymmärtääkseni sellaisella alueella kannattaa pitää tilan hinta maksimaalisena – puut voidaan ostaa kovempaan hintaan osana tilaa kuin metsäyhtiö maksaisi…

    Rotan kommentti riskistä on varteenotettava. Riski maannousemasta, lahopuista, korjuuvaurioista ym. siirtyy ostajalle.

    Ainoa etu itse puut myydessä on tulojen jakautuminen useammalle vuodelle. Voit jakaa tuloja muutamalle vuodelle ja siten ehkä välttyä tuolta 32% pääomatuloverolta ja pysyä alemmassa 30 % pääomaveroluokassa.

    Metsävähennys puukaupassa kun suunnittelee itse tilan myyntiä on kavala ansa. Tehty vähennys lisätään metsätilan myyntihintaan eli sen minkä säästät veroissa puuta myydessä maksat sitten veroissa tilaa myydessä.

    Normandy

    <p>Kuitupuunkasvattaja eduskuntaan 🙂 Oikein hyvin kirjoitettu.</p>

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 131)