Käyttäjän n-merkki kirjoittamat vastaukset
-
Jesse – ajatteletko nyt tulevia energiaratkaisuja tehtävän sinun mututuntumallasi – jonka mukaan sähköntarve vähenee tulevaisuudessa ?
Fennovoima esimerkiksi haastatteluissa kertoo että sähkön tarve ei kasva yhtä voimakkaasti kuin vielä muutama vuosi sitten oletettiin.
Kasvaa kuitenkin.Jesse:
”Olen kyllä ehdoton uusiutuvien kannattaja ja ydinvoiman alasajo olisi aivan luonnollista kehitystä pienenevään sähköntarpeeseen. ”
Voisitko kertoa mikä tutkimus ennustaa sähköntarpeen pienenevän tulevaisuudessa ?
Sinun kannattaisi kääntää kommenttisi Googlella italiaksi ja lähettää ne sikäläisen metsälehden chattisaitille.
Saisit varmaan värikkäitä vastauksia.Mehäpoika:
”Hirviä pitäisi voida metsästää enemmän, enemmän ja enemmän. ”
Tarvitaan huomattavasti nykyistä suurempi kanta jotta toiveesi toteutuisi. Mutta tuleva metsälaki varmasti auttaa. Kun ei ole lakirajaa metsän uudistamiselle, taimikoitten suhteellinen osuus nousee joten kasvavalle hirvimäärälle löytyy kyllä ravintoa.
p.s.
Kannattaa miettiä mitä oikein toivoo sillä toiveesi saattaa toteutua.
Gla,
hirvikolarit liikenteessä putoavat nollaan vasta kun hirvien lukumäärä putoaa nollaan. Vaikutus liikennekuolemien määrään olisi kuitenkin hyvin rajallinen. Yhteiskuntamme resulssit ovat kuitenkin rajalliset joten paras tulos saadaan kun panostetaan sinne missä saadaan eniten hyötyä. On kuin jänis panisi päänsä pensaaseen jos liikennevahingoista keskusteltaessa jättää kokonaiskuvan ilman huomiota.Edelleen odotan sinulta päättäväisiä toimenpiteitä saastuneen kuusikkosi saattamiseksi sellaiseen tilaan ettei seuraavien sukupolvien tarvitse harmitella. Tietoa sinulla tuntuu löytyvän joten se on tahdosta kiinni.
”n-merkin luettelemissa maissa tehdään avohakkuita aivan normaalisti. Vuoristoalueilla on omat rajoituksensa eroosion välttämiseksi.”
Ei tehdä
Avohakkuita on rajoitettu ja/tai niitä tehdään vain poikkeustapauksissa esim. Sveitsissä, Slovakiassa, Saksassa, Norjassa jne.
Liikenneturvallisuuden kommenteistani on kenenkään turha vetää hernettä nenään. Kuten jo aikaisemmin sanoin, turvallisuuden hyväksi tehtävä työ on ihan ok. Esimerkiksi 2011 ei Suomessa kukaan kuollut hirvikolarissa. Ja nyt on hirviä huomattavasti vähemmän …
Hirvet ovat vain yksi riski liikenteessä, alkoholi tappaa paljon useammin.
Eivätkö palstalaiset voisi alkaa ajamaan alkoholin täyskieltoa Suomeen ? Sillä olisi paljon suurempi vaikutus liikenneturvallisuuteen.Gla,
”N-merkki, suotta puhutaan konditionaalissa hirvikarkoitteista. Tricosta on saatu lupaavia …”
Kun ensin perustaa hirvien ruokailupaikaksi taimikon ja sitten yrittää pitää ne hirvet sieltä pois maksoi mitä maksoi, on kyllä älytöntä toimintaa.
”Suhtautumisesi liikenneturvallisuuteen on vähintään erikoista. Valtiovalta on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen asian suhteen ja uhraa vuosittain merkittävän määrän paukkuja sen eteen. Oletko eri mieltä tavoitteen mielekkyydestä?”
Ihmisen henkeä yritetään suojella mahdollisimman pikälle, ei siinä mitään pahaa. Hengen lähtö on kuitenkin väistämätön. Tavalla tai toisella.
”Kirjallisuus kyllä kertoo, millä tavalla vanha kuusikko muutetaan erirakenteiseksi. Sitä, millä tavoin tässä juurikääpä torjutaan, ei samat kirjat kerro. Kaksi niistä on hyllyssäni ja …”
Nyt on hyvä aika päättää mitä haluat tehdä kuusikollesi. Tietoa sinulta ei tunnu puuttuvan. Hankalissa tapauksissa erirakenteisen metsän aikaansaaminen vie pitkän ajan, joskus täytyy aloittaa alusta.
”Minä en metsääni ole tuohon tilaan saattanut. Oletko tullut ajatelleeksi, että metsien ….”
No niin, voihan sitä aina syyttää edellistä sukupolvea metsän huonosta kunnosta.
Osaatpas vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä yhteiskunnallisesta toiminnastani.Gla :
”Vaikuttaa siltä, että pätevä karkoite on keksitty. En silti tajua, minkä ongelman ratkaisee hirvien ajaminen naapurin puolelle. Enkä sitä, millä tavalla metsätalous hyötyy siitä.”Jos tällainen karkote olisi keksitty, sitähän pitäisi olla myös naapurin taimikossa.
”Kun vaimo oli lapsen kanssa kyydissä hirvikolarissa, voit olla varma että liikenneonnettomuudetkin kiinnostavat. Onneksi tuossa ei käytännössä mitään vahinkoa sattunut. Mutta se olikin vain sekunnin osista kiinni.”
Niin, elämä on hengenvaarallista.
”Kerrotko, millä tavoin minun pitäisi hoitaa keskikarkealla mustikkatyypillä kasvavaa juurikäävän lievästi saastuttamaa 90-vuotiasta kuusikkoani?”
Erirakenteisen metsän aikaansaamiseksi on olemassa oppikirjoja, parasta hankkia sellainen ja ryhtyä päättäväisiin toimenpiteisiin. Ikävä kuulla että olet päästänyt metsäsi noin pahaan tilanteeseen.
No, onhan maita missä avohakkuut on kielletty. Poimintahakkuut ovat niissä ainoa vaihtoehto.
EU:n tasollakin keskustellaan avohakkuukiellosta. Vaikka se ei juuri nyt ole tulossa niin puusukupolvi on pitkä aika, paljon voi tapahtua.
Kun asenneympäristö ja lainsäädäntö muuttuu, poimintahakkuumenetelmät varmasti kehittyvät.