Käyttäjän MJO kirjoittamat vastaukset
-
Päätin kokeilla tänä syksynä saippuaa karkotteena. En ole koskaan tavannut ketään,joka olisi kokeillut. Ainakin halpa ja vaivaton tapa.
Kiinnostuin asiastan tämän linkin johdosta. Ainakin tällä simolaisella metsänomistajalla saippua on tehonnut.
http://www.farmit.net/metsa/2005/09/09/konstit-monet-hirvituhojen-ehkaisyssa
MJO 21.9.2015, 18:04Kaikkeen tarvitaan synnynnäistä lahjakkuutta ja kovaa harjoittelua tullakseen todella hyväksi. Ihan sama onko kyseessä urheilija tai johtaja.
MJO 19.9.2015, 16:07Jätkä pätkät
Myyräkannan romahtaminen tapahtuu aina oikein hyvän myyräsyksyn jälkeen ja se johtuu siitä, että niiltä loppuu ruoka, eli ne kuolevat nälkään.Tai/ja kuolevat johonkin tarttuvaan tauti epidemiaan. Samalla tavalla kuin jänis. Suuren kannan monesti romahduttaa jänisrutto epidemia. Tietysti tautien leviämiseen voi vaikuttaa myös ravinnonpuute,joka vähentää vastustuskykyä tauteja vastaan.
MJO 19.9.2015, 15:55Jos on useampia osakasehdokkaita, niin suunnitelmasta on niin monta mieltä kuin miestäkin.
Näin on. Ojahankkeissa osakkailla taitaa olla vähintään 2 vuotta aikaa aukaista vanhat ojalinjat. Ei ole ensimmäinen kerta, kun ojitushanke seisoo yhden tilanomistajan toimesta. Osakas on yliarvioinut oman kykynsä, vapaa-aikansa ja varsinkin tarmonsa avatakseen ojalinjat oma toimisesti.
MJO 19.9.2015, 10:51Oisko se, että Venäjä ei ota pakolaisia vastaan vaan yrittää ratkaista ongelmat paikan päällä?
Niin tappamalla muut osapuolet. Melkoisen veriset ovat olleet putlerin neuvottelutavat viimeaikoina.
MJO 19.9.2015, 10:44Miksi kysymys on konditionaalimuodossa (olisitko)? Joka on valmis majoittaan, niin varmasti saa majoittaa.
Minä en ole, enkä myöskään olisi.
Tai ehkä olisin, jos sovitaan ehdoista (lue vuokrasta). 😀
MJO 19.9.2015, 10:39Mulla meni edellinen Otson toimittama ojitus loistavasti. Ojitus suoritettiin lähes vuosi sitten. Lasku on tullut pelkästään suunnittelun alvista. En ole ollut järin aktiivinen kyselemään laskun peräänkään.
MJO 18.9.2015, 14:00Rane:
Jos halutaan oikeudenmukaisuutta,vaikkapa lomarahojen puolittamista,niin siitä päättävät (jos siis kykenisivät) palkansaajien ja työnantajien etujärjestöt.Ei päätä, koska lain mukaan lomarahat täytyy maksaa. Työnantaja saa maksaa vaikka nelinkertaisena lomarahat halutessaan. Ei saa puolittaa vaikka olisi menossa konkkaan.
Ongelma on, ettei ammattiyhdistykset antaisi edes muuttaa lakia,joka mahdollistaisi puolittamisen ja muut muutokset. He silti voivat sopia korkeammista ylityö-, loma- yms. korvauksista.
MJO 17.9.2015, 11:23Harrastelija:
Selkein palaute oli kahdelta töitä tekevältä kätilöltä 🙂
Molemmat olivat sitä mieltä, että ylityö- ja sunnuntaileikkauksia heidän kohdaltaan parempi ratkaisu olisi muutaman minuutin pitempi työaika ja/tai lomarahan osaittainen leikkaaminen.Se olisi heidän mielestää mahdollista toteuttaa ja olsi myös tasapuolinen ratkaisu
Lomarahan leikkaaminen toisi säästöjä ja varmaankin olisi varteenotettava keino.
Työajan pidennys tässä tapauksessa? En tiedä kätilöiden työajoista ja vuoroista. Jos he tekevät esim. 8h vuoroja, jonka jälkeen työkaveri tulee vapauttamaan hänet kotiin.
Miten tässä tapauksessa tulee säästöjä, jos työaika pitenisi 8,5h ja 2 kätilöä olisi yhtäaikaa töissä? Itse en keksi säästöä, enkä usko tehokkuuden nousuun. (vai syntyisikö lapsia enemmän)?
Kuten kerroin, en tiedä kätilöiden työvuorojen jakoa.
Vielä maataloudesta. Ymmärrän pyrkimyksen omavaraisuuteen, mutta maatalous on vienyt ulkomaille (varsinkin venäjälle) vuosikymmeniä. Nyt kun sekin on loppunut, niin tuetaan sen vuoksi vielä enemmän. Miksi yhteiskunnan pitää tukea ”mukamas vientiteollisuutta”? Minusta riittäisi tuotanto omiin tarpeisiin, kun se on kannattamatonta ilman tukia.
MJO 16.9.2015, 18:05MJO:n meinaa maataloutta vielä ”tehostaa” !
MJO on ihmettellyt. Esim. miksi pienelläkin tilalla täytyy olla vähintään 4 traktoria.
Veikkaan, että pelkästään tukipolitiikasta johtuen. En tarkoittanut, että maataloutta itsessään tarvisi kehittää. Tukipolitiikka on kehitetty sellaiseksi, että tyhmätkin ja tarpeettomat investoinnit kannattavat.