Käyttäjän MJO kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 3,061)
  • MJO

    Kyllä täällä ainakin tehtaat pyörivät ympäri vuoden 24/7 lukuunottamatta vuosihuoltoja. Eikä suljettuja paperitehtaita mihinkään siirretä. Paperia ei yksikertaisesti tarvita enää niin paljoa.

    MJO

    Eikö jouluaattoiltana ole yleensä kova sähkönkulutuspiikki?

    MJO

    Ei mitenkään. Tuskin niitä seisotetaan sen vuoksi, että säästää vuokrassa. Sitäpaitsi se tuotannon vaikutus on aika pieni, koska minimi vuokra leikkaa nopeasti pienet tuotannot.

    MJO

    Virolaiset vihaavat niitä laiskoja ja juoppoja ryssiä. Opettelisivat edes maan kielen.

    Rosvoporukkaa ja onneksi Viro pistää ne viimeinkin ruotuun tai siinähän on vieressä raja auki. Tie vapaan itään.

    MJO

    Viiden vuoden päähän tarvitaan ennustajaeukko ennustamaan milloin tuulee. Ei aivan helppo nakki kenellekkään povaajalle. Mutta jospa tekoäly auttaa.

    Oliskohan sopimuksessa pykälä tällaisia tuulettomia päiviä varten? Aika tarkasti pystyvät ennustamaan tuulivoimapuiston vuosituotannon.

    Voi sekin olla totta, ettei sopimuksen laatijat ole lukeneet metsälehden foorumia. Heillä onkin jäänyt huomioimatta tuulettomat päivät.

    MJO

    Kyllähän siinä väkisinkin myös vientitarvetta ajoittain syntyisi. Siitä saatava hinta on tosin sitten eri juttu.

    Ei se tarkoita, että Suomessa tuotetun sähkön ensisijainen markkina olisi suomessa. Ja pelkästään ylijäämä myydään ulos. Sähköntuottaja voi myydä koko tuotantonsa esim. 5 vuoden sopimuksella Pohjois-Ruotsin terästehtaalle. Silloin Suomi joutuu ostamaan ulkomailta vaikka tuotanto olisi Suomessa suurempi, kuin kulutus.

    MJO

     Osa Ruotsin ylijäämäsähköstä (kuten nyt) menee Suomen kautta Viroon. Tästä Suomikin hyötyy. Harvemmin Suomi vie sähköä Ruotsiin merkittäviä määriä.

    Ruotsalaiset eivät ole kauan enää bulkki sähköntuottaja, banaanivaltiot ovat erikseen. Sieltä ei kauan enää viedä sähköä vaan sitä tuodaan lisää Suomesta.

    SSAB Luulaja, Stegra Boden, Kiirunan kaivos ym ym.

    Tuolla on pari uutista sähköntoimitussopimuksista.

    https://stegra.com/news-and-stories/stegra-and-uniper-enter-6-twh-electricity-agreement

    MJO

    Aurora siirtoyhteys aukeaa Ruotsi-Suomi sen tuotiin.

    Pohjois-Ruotsissa rakennetaan kulutuskohteita paljon. Taitaa Aurorassa tulevaisuudessa siirrettävä sähkö virrata enemmän länteen kuin itään.

    MJO

    Sieriälän vesivoimalaitos hanke kuopattiin tänä vuonna vaikka tukiaisia olisi jaettu miljoonia. Ei rakennettu kun ei kannattanut rakentaa.

    Tottakai voisi olla halpa rakentaa, jos maat ryöstettäisiin samalla tavalla, kuin 60-70-luvulla tehtiin esim. Kemijoen asukkaille, huom. rannat, ei mitkään keskellä ei mitään sijaitsevat. Mitenköhän tuulivoima kannattaisi, jos maat pakkolunastettaisiin ja valtio rakentaisi tiet yms.

    Täällä on myös arvosteltu metsäkatoa tuulivoimaloiden alle jäännyttä maata. Pelkästään kemijoessa on kaksi Lokka ja Porttipahdan tekojärvet. Niiden pinta-ala on yhteensä 630 km2, eli 630 000ha! Tuohon pinta-alaan rakentaisin tuhansia tuulimyllyjä. Eikä tekojärvet ole kuin osa veden alle jääneitä maa-alueista.

    On se hienoa tuo vesivoima.

    MJO

    Bitcoinit on kyllä viimeajat lämmittänyt mieltä hyvinkin.

    Millaisia laitoksia siniluoto luokittelee CHP-laitoksiksi?

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 3,061)