Käyttäjän Mikko Riikilä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 75)
  • Mikko Riikilä

    Pari tarkennusta oheiseen keskusteluun. Toisin kuin Tolopainen yllä olevassa kommentissaan väitti, Metsälehden kesällä julkaistun raivaussahojen vertailun parhaaksi emme valinneet Dolmaria, vaan Jonseredin. Vertailun kärkikolmikon sahat on valmistettu Ruotsissa ja Saksassa. Tiedossani ei ole, että vertailussa olleet Dolmar-raivaussahat olisi valmistettu Kiinassa.

    Samassa kommentissaan Tolopainen viittasi myös äskettäin kokeilemaamme pieneen Dolmar-moottorisahaan, jonka leikkuutehoa vertasimme ensimmäisen sukupolven Stihl MS 201 moottorisahaan ja totesimme pikku-Dolmarin tehokkaammaksi. Emme siis väittäneet, että Dolmar olisi tehokkaampi kuin Stihlin MS 200. Ja sen verran pitää kissan häntääkin nostaa, että että vertailu nimenomaisesti oli Metsälehden (Makasiini 7/17), ei Koneviestin.

     

     

    Mikko Riikilä

    Oheisessa ketjussa on pohdittu suomalaisen puuntuotannon taloudellisia perusteita.

    Keskustelussa on toistuvasti tuotu esiin käsitys, että Suomen metsätalouden tavoitteena olisi puuntuotannon maksimointi. Tämä on, sanoisinko rohkea yleistys.

    On varmasti metsänomistajia, jotka pyrkivät maksimoimaan puuntuotantoa, mutta metsänhoidon suosituksista tai varsinkaan metsälaista ei löydy perusteita tällaiseen väittämään.

    Vuonna 2006 julkaistuja Tapion hyvän metsänhoidon suosituksia valmisteltaessa metsätalouden taloudellisen kannattavuuden ja puuntuotanto optimointi oli korostetusti esillä. Suosituksia valmistelivat metsäekonomisti Olli Tahvosen ja puuntuotannon professori Jari Hynysen johtamat työryhmät.

    Työryhmien ehdotusten perusteella laadittiin toimenpidesuosituksia, jotka toteuttaisivat erilaisia, metsätaloudelle asettuja pääoman tuottotavoitteita.

    Metsänhoidon suosituksista ei siis löydy pyrkimystä puuntuotannon maksimoimiseen. Uusin metsälaki on tässä mielessä vielä paljon sallivampi.

    Puuntuotannon maksimointi tarkoittaisi kiertoaikojen pidentämistä ja entistä varovaisempaa metsien harventamista. Nykyiset suositukset, lainsäädäntö, saati metsätalouden käytännöt eivät sisällä mainittuja tavoitteita.

    Riikilän Mikko

    Mikko Riikilä

    Metsälehden tämän vuoden viimeisessä numerossa (ilmestyy 22.12) vertailemme huskun 440:aa, stihl ms 231:stä, echon 390:stä sekä jonköpingiä ja laitamme sahat paremmuusjärjestykseen…

    riikilän mikko

    Mikko Riikilä

    Se piti vielä sanomani, että juttu ketjujen vertailusta julkaistaan näillä näkymin 13.10 ilmestyvässä Metsälehdessä…

    Mikko Riikilä

    mennään ensi maanantaina Mykkäsen Riston kanssa koesahaamaan huskun uutta x-cut -ketjua. Tarkoituksemme on verrata sen leikkuutehoa oregonin ja stihlin ketjuihin

    Mikko Riikilä

    Meillä on 17.3 ilmestyvässä Metsälehdessä laajahko teräketjujen vertailu. Kokeiltavana on lähinnä erilaisia Stihlin ja Oregonin ketjuja.
    riikilän mikko

    Mikko Riikilä

    Ranen kyselemä armeijan takki on Ranskan sotaväen goretex-hupputakki, löytyy ainakin sellaisesta nettikaupasta kuin supernova.fi.
    Jonkinlaiset sadehousut pitää kyllä näitä kelejä varten hommata jostain muualta, koska samaa sarjaa olevia housuja ei ole myynnissä
    riikilän mikko

    Mikko Riikilä

    ainakin testimetsurimme piti hakkuuliiviä hyvänä. tuo löytyy googlettamalla, esite tosin on toisella kotimaisella, mutta kuvat ovat aika havainnollisia

    Erlings huggarväst EN471

    t riikilän mikko

    Mikko Riikilä

    Huskun edustajien mukaan ainakaan vielä ensi vuonna ei ole luvassa autotune-raivuria markkinoille
    t riikilän mikko

    Mikko Riikilä

    Stihlin 201:n uusin, M-tronic-versio on meillä parhaillaan koesahattavana. En vielä itse ole ehtinyt metsään sen kanssa, mutta kuuluu pyörivän selvästi paremmin kuin mallin ensimmäinen, vähän tuhnuksi osoittautunut versio. meillä on samalla työmaalla vertailtavana sekä vanha 200:nen, 201:n ensimmäinen versio ja tämä M-tronic -malli.
    t riikilän mikko

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 75)