Käyttäjän Mika kirjoittamat vastaukset
-
Joo, ostin maxi grip kenkänastat ja nyt noita käytellyt kolme päivää, ei ole juuri mitään apua… Lisäksi ne nastat upposi pohjaan, ei ole pohjan pinnan yläpuolella.
Best gripit se on sitte ostettava, ostan sellaset pitkät traktori nastat niin johan alkaa pitää : )
Maxi gripiltä ei ole kuulunut reklamaatiosta mitään ja tuskin kuuluukaan, noh ei tämä minun savotta tähän kaadu.
Minä polonen ostin nastat metsurikenkiin ”Maxi grip”. Tarkoitus oli ostaa ”best grip”….
Maxi gripit on mahdoton asentaa mukana tulevalla työkalulla ohjeelliseen syvyyteen, koska työkalua ei saa kiinni akku ruuvivääntimeen ja asennus työkalussa on lattapää ruuvimeisselin kärki, joten voitte kuvitella, ei edes ristipäätä?
Sain lopulta kuitenkin viritettyä asennustyökalun akkuruuvivääntimeen ja tietysti nasta upposi kengän pohjan läpi, kengässä on nyt reikä ja nasta sisällä, kengät pilalla. Laitoin reklamaation liekkö edes vastaavat.
Best grip nasta näyttää ihan toisenlaiselta, joten olkaa tarkkoja, kun ostatte nastoja!! Kaupassa en huomannut katsoa nastaa tarkemmin. Best gripistä ei ole kokemuksia, mutta näyttää asialliselta tuotteelta.
Maksoivat vielä euron kappale..
Olen käyttänyt Stihlin 2t öljyä, päivän kun sahaa niin tulee yököttävä olo, samoten Motonetin 2t öljystä. Teboilia en ole kokeillut, pitää kokeilla. Shellin 98E käytän, kun toi MS200 ei toimi kunnolla akrylaatti bensalla (ei lähe kunnolla käyntiin) ja suurin syy on että se on kallista, kun sahaa paljon.
Teräketju öljyn olen pitänyt yö yli lämpimässä, niin saa alle 20 asteen pakkasella hyvin tankkiin, nyt on -25, joten en lähe mettään. Perus ekokemin metsuria olen käyttänyt.
Ai niin ja se yököttävä ole lähtee kun hyperventiloi muutaman kerran, silleen tuulettaa kunnolla keuhkot.
Tuulen kaadot olen vedellyt traktori vinssillä. Vinssi on näppärä harvennuksellakin, tosin alle 15cm puita ei kannata vinssailla. Mulla sellanen vanha Joutsalainen, jos joku auttaa niin toimii hyvin.
Minun traktori kärriin menee 5 kuutiota (jos kolmosia) ja se tuntuu aika isolta kuormalta… 3 kuutiota mönkkäri kärriin, aika hurjaa. Miten ne kestää. Ittellä ei kokemusta mönkkäristä.
Nyt on kansiremppa tehty naapurin isännän kanssa, lunta kun tulis niin pääsee ajamaan puita pois metsästä. Valtraltakin soittivat ja kerroin, että katsotaan ensi vuonna uudestaan (jos sittenkään). Saan oman konehallin valmiiksi ensi kesänä, sitten sinne vois hommata jonkun projekti koneen talveksi, mutta nyt ainakin rakkorin hankinta onneksi siirtyy : )
Eli homma jatkuu vanhalla hyvällä kalustolla. Tuli ihme parantuminen ja järkiintyminen.
Joo, totta, ei varmasti noilla määrillä kannata uutta ostaa… Ongelmana on, että talvella ei saa millään ketään ajamaan puita, kesällä kyllä olisi ajureita. Omalla koneella voi ajaa sitä mukaa, kun savotta etenee ja kelit antaa periksi. MF265 on työn alla ja laitan kuntoon, silti ajattelin, että hankin vähän järeemmän traktorin ensi talven lumille, ehkä : )
Rukkasia olen käyttänyt kovemmilla pakkasilla, kun lumi on ”kuivaa”. Alle 10 asteen pakkasilla nitriili sormikkaita, joissa vuori, ostin IKH:lta. tollaset:
http://www.ikh.fi/Tyoasut_suojaimet_turvatuotteet/Suojaimet_ja_tyokasineet#!300_300kt_tid30135
Muutama pari reppuun, jos sattuu kastumaan. Niin ja yritän pitää näpit irti puista, pinotavarasaksilla ja koukulla vaan, vaikeetahan se on…
Metsä groupille menee kuidut. Tukit päätin sahauttaa itse. Lahoa oli noin 20%. Kuitupuussa saa olla ydin lahoa, kunhan on 7cm pinnassa tervettä.Muutama tosi hieno oksaton tyvitukki tuli.
Aikaisemmin sahautin haapaa ja välitukista tuli aika propeleita, mutta oksaton tyvi tukki ei väännellyt juuri ollenkaan. Tosin nuo haavat oli taapelissa pohjimmaisia.
OK, kiitti avusta! Jos tukista saa noin huonosti, niin kannattaa myydä kuituna kaikki. Metsäliitolle laitoin jo kyselyn. Taidampa keräillä kaikki irtilähtevät haavat myös tuosta pellon reunasta. Jätän muutaman koriste/säästö puun.
Muutama vuosi sitten sahautin haapaa kotitarve laudaksi. Ihan hyvä materiaali… Harmi kun meidän kylällä ei ole sahuria, lähin 20km päässä.