Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset
-
Lajitunnistukseen varsinkin linnustuksessa tulee kiinnittää huomiota.
Kyllä alkaa metsurienkin elinolosuhteet olla heikkenemään päin. Kaikenlaisia heikennyksiä tulossa päivittäiseen työssä käymiseen ja katoava ammatti lienee ??
Lajitunnistuksesta vielä: Syksyllä kohtasin kolme kertaa linnustajia. Heitä oli 2 ja 3 porukoissa. Kysyin kenen maalle olette menossa, mikä seura jne. Ja että olen XX palveluksessa ja tämä on työmaani. Jotta ottavat huomioon että täällä on muitakin ihan työasioissa (muitakin metsureita alueella kuin minä huom.) Ettei sovi ihan kuuloetäisyydelle tulla linnustamaan. Osa oli, että eikun tuonne mäen taakse tai tuonne ja sinne. Oli epämukava olo raivata. Autojen jäljistä näki, että metsäteitä oli ajeltu pitkin päivää sinne ja tänne myös. Auto niillä ollut parkissa, huomaa että on tupakoitu, natsoja ja muutakin roskaa kääntöpaikalla tai levikkeellä.
Pari kertaa myös kuulin laukauksia silloinkin, kun en ollut ketään ihmisiä nähnyt.
Ainiin ja rajan pinnassa usein hirvijahti alkamassa, syksyisin, mutta en minä siirry työmaalta mihinkään, ellei tule pomo sanomaan. Usein aamu 4- 5 aikaan on karhumetsä ja sitten myöhemmin syksyllä hirvi—en ole kertaakaan väistynyt niitä tähän mennessä.
Kansalaisaloite asian tiimoilta kerää ääniä. Vielä puuttuu noin 6000, että menee eduskunnan käsiteltäväksi.
http://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7023
***Aloitteen sisältö:
Uhanalaisten lajien suojelun tehostamiseksi lisätään metsästyslain 37 §:ään 4 momentti, joka kuuluu seuraavasti:”Jos 5 pykälässä mainittu laji on Suomessa, Euroopassa tai maailmanlaajuisesti uhanalainen, se on säädettävä valtioneuvoston asetuksella aina rauhoitetuksi, jollei lajia ole muutoin lailla rauhoitettu.***
Mettämakuri: Möin se Husun pois kotitarvekäyttäjälle, kerta sisuksetkin oli jo taas uudet, niin kyllästyin stressaamaan enempiä. Toki ilmanputsariasia on tiedossa. Katsotaan sitten jatkossa uusinta uutta, kun se aika tulee.
Aikansa kun jahkailee, ties vaikka olisi jo akkuraivuri ? ? ⚡
Huonoon…
Kiitos, arto, niin arvelen asiainlaidan olleen! Lastentaudit! ? No, seuraan tilannetta ja JEES, voi olla, että se on sitten Stihl..monta muuttujaa matkassa. Pitäisi laittaa kolme urosta ja kolme naarasta eri välinein tuonne viikoksi rymyhommiin ja päätellä sitten…
Hyvästit saan Jonssu-kullille jättää, kun se on kohta kuin windows XP tai 7 , hyvä ellei paras kaikista (mulle ollut) mutta kehitys vie jonssut unholaan :'( Tää on kuulkaas tunteellinen juttu!! Monelle! ?
Onko Husun autotunet parantuneet vuodesta 2018? Siis kestävyydeltään? (mulla oli se epäonnen laite) Että katkeaako putket, kestääkö kytkin ja uliseeko ja täristääkö moottori minkä verran uusissa malleissa?
Kyllä mä tavallaan uskon siihen Husun talvikäytön paremmuuteen, koska Jonsuillakin olen talvella pärjännyt, ellei käynnistinlaite mennyt jäähän tai kaasuvipuvaijeri. Yksi joulukuu oli pari viikkoa raivurit 2 kpl ennakkoraivuulla yöt jätesäkissä ja lunta tuli koko ajan niin, että edellisen päivän jäljet peittyi. Hyvin toimi silloin tuomatta kotiin välillä, ei jäätynyt kun kaikki vippaskonstit oli alkuun tehty. Ja raivatessa muovipussi kahvassa ym.
Varmaan tulee Stilhlikin koekäyttöön, se elää ken sen kokee.. Mikään ei ole poissuljettua. Talviraivuuta ei enää nyt tehdä meillä mutta loppukaudesta joutuu joskus vielä tekemään kovinkin talvisissa olosuhteissa kun kiireelliset ennakot tehtävä tms. Myös keväällä monesti tulee *takatalvia* muutamaksi päivää lunta ja huolella kauden alussa. Käytännössä joka kevät se ilmiö.
Niinpä =D
Mulle jonsut on olleet ihan käypäisiä viistoista vuotta. Huskin autotune kaikkien pohjanoteerauksien äiti mummo ja täti. Siksi haluaisin puolueettoman testauksen koskien varsinkin autotunemallistot eri merkit ja eri kuutiotilavuuksilla ja voihan ne vanhatkin ei-tunet ottaa talvivertailuun, jos saatavilla.
Mikko Riikilä:
Testatkaa autotune raivaussahat: talvikestävyys ja niiden kulutus myös. Se olisi hyvä, että testaus olisi autenttisissa vaikeissa olosuhteissa, lunta+pakkasta, kestää sen työpäivän, ellei useammankin verran. Nuoren metsän kunnostus ja vaikea tai erittäin vaikea taimikot. Eli tehty pinta-ala poistumineen ja läpimittoineen työnvaikeustaulukoiden mukaan, sekä polttoaineen kulutus / tunnit/ tehty ha.
Kuulostaa välillä tällä palstalla supermetsureista lukiessa, että huskyllakin vaan kävelty harveikko- ja helppoja kohteita läpi, josta tankin kesto puolitoista tuntia tai enemmän on napattu, sekä hehtaari päivässä työlajista, läpimitoista ja poistumasta riippumatta.
Monimuotoinen rakas Suomi! Eläköön alueelliset erot.