Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset
-
Ei meillä ole urauduttu. Joskus raivattiin näkemä, sitten totaali, sitten taas kevyemmin. Niistä vaihtoehdoista on tultu siihen, että hakkuuta haittaava raivataan. Sertifikaatitkin sanelevat jotain myös ennakkoraivauksista ja hyvät metsänhoidon suositukset. Turhia ei sipistellä ja söpistellä mutta jos alikasvoksena on kärsinyt ja vikainen kuusikko, niin se nurin. Säästää motonketjuja pakkasilla, kun ei ole terä jäisissä raipoissa solmussa, kivessä tai hydrauliletku poikkea jäisiin risukoihin. Nopea korjuu, tehokas toimitus tehtaalle ja rahat tilille ja eikun uusia palstoja kohti. Kaikki voittaa. Metsänomistaja saa paremman hinnan laadukkaammasta puusta jatkossakin. Mites se meni? Ajoissa raivattuun uhrattu euro tulee kolminkertaisena takaisin?
Ja puunmyyntiotuloistahan menee metsänhoitoon oma prosenttinsa. Eli mitä paremmin ja ajoissa hoidettua myy, sen enemmin riittää rahaa akuuteimpiin metsänhoitotöihin. Eihän kaikki hakattavat metsät ole tarpeen raivata mutta ne pöheiköt, tiheiköt sun muut rumelikot. Sehän se olisi tavoite, että taimikonhoidosta painotusta siirtyy varhaishoitoon, niin ei pääse syntymään rytelikköjä. Niitä nyt vaan sattuu olemaan ja tulemaankin, kun ei riitä tekijöitä kohta.
Nykyään palkoillinen metsuri ei maksa euroakaan vaatteista itse ja firmat ostaa keskitetyksi mistä halvimalla saa. Hinnat on varmaan kovat Huskin ja Stihlin omilla merkeillä. Dimexin tuotteet on edullisimpia, mitä Suomen markkinoilta tällä hetkellä saa, laadukkaita, käytössä mukavia, istuvia, täyttää joka ikisen turvallisuusluokituksen myös moottorisahatöihin. Onhan raivaussahahousuissakin purulahje ja viiltosuojahousut vastaavat muiden merkkien vastaavia. Suurin osa metsäfirmoista tilaa tällä hetkellä Dimexin tuotteita. Ei kai niitä käytettäisi, jos ne olisi turvallisuusluokitukseltaan huonoja! Olen itsekin ollut siellä katsomassa, kuinka tarkkaan tuotteet on valmistettu.
Meidän firma logo on muuten mustalla ja valmistaja Dimex lukee jossain paidanhelman/hihansuussa tai pesuohjelapussa. Osan tuotteista, kuten turvakengät, saappaat, hanskat ja kypärät, Dimex tilaa muilta valmistajilta keskitetysti ja ovat paketissa edullisempia kuin erikseen kaupasta ostettuna. Olen koko ajan puhunut kokonaispaketista, eli TES-mukaisen varustelistan tuotteista.
Nykyään metsureilla on myös verotunnuskortti. Mahd. onnettomuuden sattuessa ainakin saa heti tunnistettua kuka on, missä töissä ja vastuuhenkilöt. On se tärkeätä ambulanssihlö.kunnalle, että saa nopeasti henkilötiedot selville mahdollisten sairauksien tai lääkeallergioiden takia. Myös kortilla kitketään harmaata taloutta, ettei *pimeitä* metsureita olisi tuolla minkään lain ja vakuutusten ulottumattomissa. Ja sille kortille on jopa oma läpinäkyvä taskunsa tai toimihenkilöillä fleksimi. Meinaatko, että sekin on turha juttu, että nimi, työnantaja jne. tiedot selviää heti ja työvaatteessa on oma taskukin korttia varten? Puhelintaskukin on, jne. Sekin turvallisuustekijä, että on puhelin mukana.
Mitä antipatioita sinulla on nykyaikaisia turvavarusteita kohtaan?
Ja sinäkö nyt määräät tässä, mistä turvavarustuksen tai vaatetuksen osasta tässä sinun ketjussa saa puhua?
Minä voin kertoa tästä lähtien joka päivä yhden varusteen ominaisuudet, riittääpä kerrottavaa muillekin metsureille tiedoksi, miten meillä. =D =D =D
Mikä sinun pointti alunalkaen oli, että ikivanhan sopimuksen takia metsävaatteiden ja varusteiden hinta karkasi? Niin vuosikymmeniä sitten!
Itse vastasin heti alkuun, mikä se tilanne TES-listan mukaisten varusteiden osalta on nykypäivänä. Missä välissä sinä putosit kelkasta. Ei ne enää ole sen kalliimpia kuin mitkään muutkaan minkään muun alan työvaatteet, koska metsäfirmat ovat vuosien ajan kilpailuttaneet sekä laadun/-että hinnan varustepaketeille. Yksi halpa ulkolainen vaatetoimittaja ei kerran esim. voittanut kilpailua siksi, koska laatu oli huonoa eikä se voinut toimittaa koko TES-listan mukaista varustepakettia.
Kyllä täällä mennään vielä turvallisuus-ja käyttömukavuus edellä. Ja turvallisuuteen liittyy se näkyvyys, intät sinä sitä vastaan vaikka maailman tappiin asti. Kyse on kokonaisuudesta, ei vain yhdestä osa-alueesta. Eipä näy kovin moni sinun kanssa olevan edes samaa mieltä aloituksestasi.
Mikä tässä voi enää sinua vaivata, kun olet eläkkeellä! Voit ostaa ihan mitkä vaatteet ja varusteet hyvänsä. Eli ketä moitit siitä, että me muut ammattimetsurit käytämme työnantajan hankkimia taatusti mukavia ja turvallisia vaatteita. Metsähallituskin muuten käytti Dimexin palveluja vuosia. Niistäkö sinulla on jäänyt huono mieli? Olisi kannattanut antaa palautetta aikanaan heti ja reklamoida, jos kohdallesi on sattunut epäkelpo varuste. Mennyt on mennyttä, mitä sitä parin kolmenkymmenen vuoden takaisia asioita tänään vatvomaan, koska koko varustepaketin hankinta on ihan erilailla kuin silloin. Oppilaitoksetkin kilpailuttaa nykyään varusteet ja Dimex on jo niihinkin moniin valittu, koska se laatukin on hyvä! Myös muillekin kuin metsäaloille kelpaa suomalainen työvaate!
Minä teen yhtiön omissa metsissä. Aina on raivattu ja raivataan. Juuri siksi.
Eilen, tänään ja huomenna olen töissä moottoritien ja pienemmän maantien välimetsikössä. Myös hyvin likelle maantien reunaa on mentävä raivaamaan. Hämärässä menen ja melkein pimeässä kuljen takaisin. Lisäksi palstalle kävely vaatii tien reunassa kävelyä. Kyllä se on hyvä, että on kaikki turvavarusteet sekä sadetakkikin on huomioväreillä&heijasteilla, niin aina näkyy, missä liikkuukaan. Useamman kerran vuodessa tulee tienvarsiraivausta.
Dimexin toimivat ja turvalliset varusteet on päällä säällä kuin säällä. Koulutus on tuore; 2005 monikäyttömetsuriksi, siitä lähtien vakinaisena metsätöissä ja 2010 lisäkoulutus metsämestariksi. Lisäksi työnantajan koulutukset mm. PEFC ja FSC standardien mukaiset koulutukset, niitä molempia yhtiö noudattaa. Kaikki ajatukset ovat tuoreita ja tämän päivän työelämää mukailevia sekä työpaikan arvoja kunnioittavaa. Rakastan työtäni sekä olen siitä erittäin ammattiylpeä. Työ on myös siunaus.
Tällä viikolla vietetään muuten Yhdenvertaisuus viikkoa.
http://www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/syrjinnasta_vapaa_alue/
http://www.yhdenvertaisuus.fi/yhdenvertaisuussuunnittelu/
Itse noudantan ja kannatan palkkatasa-arvoa, tasavertaisuutta ja vietän yhdenvertaisuusviikkoa lumessa raivaamalla työkseni kuin kuka tahansa ammattimetsuri ikään, näköön tai muuhun seikkaan katsomatta.
Miisu M; androgyyni tai jotain ihan muuta!
Olen raivannut lumesta huolimatta. Ennakkoraivauksia ja nuoren metsän kunnostusta. Lunta tulee puista joka liikkeestä. Pakkasta on ollut 5-7 astetta mutta tänään vain -2. Nyt kun on ollut viime ajat lunta maassa, niin on vielä nähnyt tehdä 8h päivän.
Minun ei tarvitse säätää kumpaakaan Jonseredin 2245 mallista raivaussahaani. Talvisarjat on laitettu ja samalla sahamyyjä tarkistaa kierrokset. Keväällä, kun talvisarjat poistetaan, niin silloin myös tarkastetaan kierrokset. Jonseredejani ei ole tarvinnut säätää moniin vuosiin kesken kautta, eli säädöt pysyvät paikallaan.
Oho! Hyvä juttu. Se vaati edelleen skrollausta. Se voisi paremmin sijaita suoraan tekstien lopussa ennen tätä kirjoituslootaa. Itse tykkään alkaa lukea ketjua kolmas-tai tokavikalta sivulta, että kertautuu, mitä siellä olikaan sanottu.
Eero-Heikki tietää, että kyse on ammattietiikasta ja rakkaudesta lajiin! E-H on itse elävä esimerkki, että eläkkeelläkin on kiva metsuritöitä harrastaa ja kuvista näkee, että varusteet on kohdillaan aina! E-H on kysyttyä *tavaraa* yhä sahausmarkkinoilla. Liekö työntekemisen ilo, mutkaton asenne ja toimiva vuorovaikutus eri tahojen kanssa osasyynä 🙂 Ei tarvitse näivettyä kotiin vaan voi iloita yhä ammatistaan, urastaan ja jakaa osaamisestaan eteenpäin. Ilman mitään katkeruutta tai kilpailunhalua paremmuudesta.
Tämä ei tieten liity yhtään asiaan mutta kerrottakoon yleisölle myös: Mä olen ollut huoltsikalla kaksi kertaa koko työurani aikana työpäivänä. Toinen oli jo tehdyn 8 tunnin työpäivän jälkeen ja työkauden viimeisenä päivänä, kun työpari tarjosi kahvit alkavan loman kunniaksi. Toisena kertana pidettiin esimiehen kanssa kehityskeskustelu.
Voi kun sulla on todella jäänyt asenne kasarille! Ammattimetsurit käyttää niitä hyviksi ja turvallisiksi todettuja varusteita ja työvälineitä, mitkä työnantaja ja muut tahot on parhaaksi katsonut. Mun puolesta voit luulla ja suoltaa mitä tykkäät. Ei sekään ole mun ongelma, jos sä oot jäänyt eläkkeelle ja sulla on jäänyt hampaankoloon ties mitä. Toi sun väheksyvä asenne metsurin ammattia kohtaan on niin silmiinpistävä. Myös sovinistinen asenteesi tuli ilmi jo aikaisemmin.
Tuommoinen ylipätevä oman elämänsä trumppi saa mun puolesta nyt jäädä kommentoimatta enempää. Minuu ei kiinnostakaan tietää sun vanhakantaisia ajatuksia nykypäivän työelämästä. Onneksi olet jo eläkkeellä, etkä pääse enää pilaamaan nuorten työelämän ensiaskeleita tuolla negatiivisella ja kaikkea vähättelevällä asenteellasi.
Ny on, Luojan kiitos, 2010-luku! Tasa-arvon ja tasaveroisuuden aikakausi.
Hei, missä on aakkosellinen lista kirjautuneista keskustelijoista? Ja saisiko sen sitten hakutoiminnolla varustettuna, ettei tarvitse selata montaa sataa nimimerkkiä läpi sivuittain/aakkosittain.
Jätkän kanssa on turha yrittää keskustella asiallisesti. On sen verran asenteellinen.
Vanha viisaushan on, ne tekee jotka osaa, jotka ei osaa, opettaa.