Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 511)
  • MIISU4F MIISU4F

    Mieleen tuli Kari Hotakainen ja Jari Tervo. Tykkään Hotakaisen kuvakkuudesta. Tuntuu, että kivestä puserretaan se huumorintilkka.

    MIISU4F MIISU4F

    Joku vanha puu kenttään hakkuun yhteydessä, saa lahota oman aikansa. Lahopuussa elää petokuoriasen toukkia, jotka aikuisena syö elävien puiden   tuhohyönteisiä. Kaadettuna havupuu toimii suojanakin pitkään.  No, hakkuissa jää väkisinkin oksa ja latvusmassaa maastoon.

    MIISU4F MIISU4F

    Riistatiheikkö on tosiaan turhan yksipuoliselta kuulostava. Jättöryhmässä olisi optimallisesti taloudellisesti vähäarvoista materiaalia mutta monimuotoisuudelle taas tärkeitä asioita. Ajatellaan isompia lahoavia puita hyötyy tikat, monet hyönteiset. Puskat antaa monelaista suojaa ja nuoret puut on tulevia lahopuita jne. Riippuen metsätyypistä, millaisen monimuotoisuuskohteen voi jättää hoitotoimenpiteiden ulkopuolelle. Siellä on valtava määrä hyönteisiä, joiden arvoa ei edes ymmärrä.

    Se, että naapurissa olisi täystiheitä hoitamattomia metsälöitä, ei tarkoita että toinen voi vetää kaiken sileäksi jättämättä riistatiheikköä/jättöpuu-tms. monimuoto-ryhmää. Entäs jos naapuriin iskee isot avohakkuut, niin sitten kohta ei ole missään monimuotoisuuspuskia, jos kaikki ajattelisivat, ettei omaan metsään tarvitse mitään jättää.

    Aukoilla pyörineenä raivaamassa tai istuttamassa, monen kelon tai pökkelön oksalla on kytiksessä pöllö tai haukka tai tikka etsimässä herkkuja. Näkee myyrät kivasti. En sanoisi viherpesuksi pienimuotoista luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä talousmetsissä olevissa riistatiheiköissä/muu jättöryhmän takia.

    MIISU4F MIISU4F

    Kymmenen pistettä ja norppamerkki aloittajalle!

    Samaa keskinäistä kunnioitusta olen itsekin perännyt aikoinaan. ,Niin moni muukin aikojen saatossa.

    Tämä palstahan ei ole koskaan ollut täysin asiallinen. Kyllä se herja alkaa lentämään usein viimeistään toisella kymmenellä vastauksia. Aiheet muuttuu kuin rikkinäinen puhelin. Näin ollut sen n 12 vuotta mitä saitilla hengaillut. Kirjautumispakko ehkä siisti ihan pahimmat.

    Tylsintä on, kun keskustelee jonkun työn suorittamisesta tai johonkin vempeleeseen tulleista vioista, niin on Suomen supermetsurit ja parhaimpien merkkien omaavat paikalla dissaamassa, oli se asia /tavara/ kohde mikä vain. Sellainen tavallinen ihminen kokee, ettei kannata juuri kysyä/vastata, kun ne muutama merkkiuskollinen yli-ihminen tietää sekä osaa kaiken ja ovat lisäksi ammattikuntiensa huippua, eikä muiden aikaansaannoksia juuri arvosteta, vaan muiden mielipiteet / neuvot jyrätään.

    Moni aloittaakin kyselynsä: toivon asiallisia neuvoja/vastauksia.—niitä tulee muutama mutta loppu leviää kuin elannon leipä.

    Se, että muilla saiteilla on herjaa ja ala-arvoista huulenheittoa, ei tarkoita, että täällä pitää olla.

    Metsänhoito on monimuotoista. Kyllä monimuotoinen keskustelukulttuurikin on hyvästä. Asiattomuudet ja henkilöön kohdistuvat herjat ei tuo mitään lisäarvoa, vaan paljastaa lähinnä sivistymättömyyden.

    MIISU4F MIISU4F

    Tuolla Tekijä lehden nettiin on haastateltu usean eri työpaikan tuntoja lakon edetessä. TEKIJÄ lehden netistä:** lainaus:

    ****Valtavirtamedian uutisointi on hyvin yksipuolista. Työnantajapuolen väitteet menevät ay-liikkeen sanomaan verrattuna haastamatta läpi. Me täällä Pelloksen tehtailla emme todellakaan näe sellaista, että Suomen metsäteollisuus taistelisi nyt henkitoreissaan sen puolesta, että tuotantoa kannattaisi pitää Suomessa.

    UPM Plywood Oy:n Pelloksen vaneritehtaat sijaitsevat Mikkelin Ristiinassa. Pääluottamusmies Marko Lang edustaa tehtaitten runsasta 400 teollisuusliittolaista. Langin ei tarvitsisi sanojensa oikeiksi todistamiseksi tehdä muuta kuin siteerata UPM:n omaa viimeisintä pörssitiedotetta vuoden 2019 tuloksesta. Se vahvistaa Langin näkemykset siitä, että pääoman omistajilla menee Suomessa ennätyksellisen yltäkylläisesti varsinaisen työn tekijöihin verrattuina.

    UPM teki hyvän tuloksen (…) Liiketoiminnan rahavirta oli ennätyksellinen 1 847 miljoonaa euroa.” Vertailukelpoinen liikevoitto vuonna 2019 oli samaisen tiedotteen mukaan lähes puolitoista miljardia eli 1 404 miljoonaa euroa. Maan suurin päivälehti hehkutti pörssitiedotteen vanavedessä tätä: ”Liikevoittoprosentti UPM:lla oli 13,7.” Ei ehkä kannata surkutella toistakaan metsäjättiä, Stora Ensoa. Sen pörssitiedote kertoo vuodesta 2019, että ennätyksellinen liiketoiminnan rahavirta oli 1 980 miljoonaa euroa.****

    JA

    *** Teollisuusliiton tutkimusyksikkö toteaa, että puutuotteiden valmistuksen tuottavuus on lamavuodesta 2009 lähtien kasvanut paremmin kuin teollisuudessa kokonaisuutena. Reaaliansiot ovat sen sijaan alentuneet vuoden 2015 alun tilanteesta. Lang on tietoinen siitä, että työntekijät ovat osansa tehneet suomalaisen kansantalouden eteen.

    Työntekijät eivät ole este tuottavuuden nousulle. Jos katsoo taaksepäin, viimeiset 10 vuotta on tehty äärimaltillisia työehtosopimuksia.

    – Täällä vanerikonetta käyttävät ehkä maailman ammattitaitoisimmat ihmiset. Tulin Pellokselle 13 vuotta sitten. Olen nähnyt, miten paljon täältä on vähennetty porukkaa koneiden automaation myötä, eli tuottavuus on kehittynyt koko ajan.****

     

    MIISU4F MIISU4F

    AHMALIVE 2020 avattu! 

    Ei näemmä tule linkin kanssa jutut. Pesäkamera on asennettu hyvissä ajoin ja nyt Ähtärin eläinpuistossa jännätään tuleeko pentuja nuorelta ahmaparilta.  Ylen luontosivuilla ja haulla löytyy.

    MIISU4F MIISU4F

    En kutsuisi puuhasteluksi. On se sen verran epätoivottava keino mutta tehokas, kun ei muuta keinoa enää ole, jos neuvottelut jumissa ja työnantajapuoli tahtoo vaan heikentää ja leikata.

    MIISU4F MIISU4F

    Paperiliiton lakkoavustus nousi 16sta 70.n euroon ja Teollisuusliitto nosti lakkoavustusta 70sta 100.n euroon. Nuo ovat verollista tuloa.

    Ihmettelen, kuinka tiukkaan ihmiset suunnittelevat tulevaisuutensa, jos kuukauden parin lomautus tai lakko kaataa talouden!? Saa joko lakkoavustusta tai ansiopäivärahaa. Toimeentulotukikin on mutta usein ennen sitä olisi realisoitava omistuksia, jos sellaisia paljon on. Lapsiperheet saa harkinnanvaraista, jos tiukkaa, niin sen saa helpommin lasten takia.

    Metsäalalla on varauduttu aina lomautuksiin 3-4 kk. Metsäkonealalla saattaa olla lomautus talvella ja kesällä. Puutarha-ja taimitarha-alalla saattaa olla 4-6kk pitkä lomautus.

    Miten te ihmiset ja perheet olette ( ehkä liikoine) velkoinenne varautuneet avioeroon, toisen osapuolen kuolemaan tai pitkään sairauslomaan? Kyllä pitää osata sen verran osata muuttaa kulutustaan, ( jopa säästää) ettei ensinkään hanki ylikallista autoa/taloa ja osaa tulla toimeen pienemmälläkin rahalla muutama kuukausi. Lomautukseen osaa jo moni tietyillä aloilla työskentelevät varautua ja kaikki varautuminen kannattaa. Saattaahan se työttömyyskin iskeä, jos työnantaja menee konkkaan tms.

    Ne jotka polttaa tai juo runsaasti alkoholia–en sääli yhtään.

    MIISU4F MIISU4F

    Metsäkoneala ei ollut lakossa mutta joutuu lomautetuksi. Puutavarakuljetus seisoo myös, kun tehtaille ei ajeta puuta. Moneen paikkaan voisi ajaa pakkasvarastoihin mutta niissä on vain hätätyöt, palovahdit ja voimala henkilökuntaa.

    Jo sovituista teollisuusliiton aloista on kikytunnit poistuneet.

     

    MIISU4F MIISU4F

    Keskitettyjen  TUPO.jen aikaan riitti yksi kunnon rysäys ja saatiin sovittua keskimääräisesti kaikille osapuolille sopivat ehdot. Nyt politiikka sekaantuu joka tapauksessa neukkareihin. Isot työantajaliitot neuvottelee monen ison ja pienemmän alan kanssa, osan kanssa saa sovittua osan kanssa ei. Esim. Metsäteollisuuskin on sopijapuolena monissa soppareissa, joista on kiky saatu neuvoteltua pois.

    Eikö työnantajaliittojen kuitenkin olisi niidenkin helpompi neuvotella keskitetysti  kolmikannassa, eikä jokaisen pikku ja ison ja siltä väliltä olevan alan kanssa erikseen? Ennen vanhaan TUPO.a väännettiin kerralla  kunnolla ja sitten oli työrauha pitkään. Nyt ollaan laki ja lakkotuvassa tämän tästä. Mielenkiinto säilyy ainaskii…

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 511)