Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 511)
  • MIISU4F

    Jätkä tuossa mainitsi, että palkkatyöläinen voi liittyä ammattiliittoon, joka neuvottelee palkat.

    No, melko surkeita korotuksia on tullut. Peruspalkka on suht sama kuin siistijällä. Jos tekisi siistijänä yötöitä, voi saada suunnilleen saman kuin raivaustöistä kaikkine henk.koht lisineen.. Rankkuus vaan ihan toista luokkaa.

    Lisäksi työnantajan tehdessä meille ikäviä työvoimapoliittisia paikallisia palkkatasoa heikentäviä sopimuksia, ei liiton puolesta aluksi korvaa lotkautettu. Itse jopa ajoin asiaa alkuun erimielisyyksien muodossa. Juuri minkäänlaista apua ei ammattiliitosta saanut, ihan itse piti hoitaa.

    Lähdin sitten pian opiskelemaan ja opintovapaille heikennysten aiheuttaman v”tutuksen tähden ja että sais muuta ajateltavaa. Nyt olen kyl jo valmistunut ja jatkan entisessä ammatissani.

    Opinnoista oli hyötyä, koska voin nyt hakea luonnonvara-alalla muitakin hyväksi havaittuja vaikka keikkahommia. Niitä en availe enempää.

    Meinasin puolentoista vuoden aikana sekä jättää päätyöni, että erota ammattiliitosta- Teollisuusliitosta, koska niin huonosti kontaktoivat, auttoivat, missään, vaikka ammattiosastonkin kautta välitin työpaikkani ongelmista sekä itse riitautin työntekijäasemasta käsin juttuja.

    Itse asiassa vain yksi pitkäaikainen ammattiyhdistyshenkilö sai minut ylipäätään pysymään ammattiliiton jäsenenä ja jatkamaan työpaikassani.

    Paikallinen MHY- Kaakkois Suomessa irtisanoi metsurinsa. Siitä oli mm fasebookin metsurit palstalla (yksityinen ryhmä) jaettu lehtijuttua (koko jutun saa, jos haluaa sieltä)  ym.

    http://www.uutisvuoksi.fi/paikalliset/6037168

    Niin olen todennut, että jatkan kyllä palkkametsurina niin kauan kuin terveys kestää ja *saa* olla, vaikka välistä kiristäsi hermoa.

    Pahoin pelkään- ja se lisää työstressiä- että meillekin koittaa ulkoistamisen ajat. Että eipä kiinnosta juuri enää mikään metsäalalla. Työt tehdään mut muu aiheesta ei enää motivoi.

    Että siksikään en juuri vieraile täl palstalla. Ei ole mitään intoa siihen. Vaikauttamismahdollisuudet edistää alan asioita suht nolla.

    Kuvat katson toki aina 🙂

    MIISU4F

    Hienoa. Minä en vielä ehtinyt. Ajattelin säästää vähän datalinjoja ja tehdä sen vaikka ensi viikolla.

    MIISU4F

    On toinenkin iso vaali käynnissä, kuin eduskuntavaalit. Teollisuusliitolla on liittokokousvaalit nyt ensimmäistä kertaa. Koskeehan se palkansaajia myös Teollisuusliiton jäsenten lisäksi laajemminkin isoimpana liittona ja usein myös päänavaajana tes-neuvotteluissa.

    Oletteko palkansaajahenkilöt äänestäneet oman ammattiliittonne vaaleissa?  Rakennusalallakin oli jäsenvaalit ja PAMilla tulossa tänä vuonna.

    Mitä eduskuntavaleihin tulee, on esimerkiksi Kristillisdemokraateilla, Sari Essayah etunenässä, ollut kelpo päänavauksia Suomen metsätaloudesta ja maatalouteen liittyvistä kansallisista aiheista.

    MIISU4F

    Kertooko se kannattavuudesta, kun osa metsänhoitoyhdistyksistä irtisanoo metsurinsa?

    Onko näkynyt uutisointia asiasta? Omaan silmään ei ole sattunut.

    Ei ole ainoa tämä Kaakkois-Suomessa oleva mhy joka näin toimi. Palkkametsureita on kovin vähäinen määrä, eli irtisanomiset prosentuaalisesti siihen nähden ovat korkeita metsäalan kentällä. Ei taida mediaa kiinnostaa näin pienen alan työllisyys.

    MIISU4F

    Kinkuton joulu on jäänyt mieleen–joojuu-vähän biisiä lainaten.

    Täten luovuin kinkun ostamisesta, paistamisesta, syömisestä. Ei, minusta ei tullut muslimi tai täysverinen vegaani. Juhlissani taannoin tarjosin kyllä kasvis ja vegaanis -kattauksen mutta oli myös eettisesti tuotetun naudan lihakastiketta.

    Annan joululahjani tuleville kinkuille, jotka saa jäädä nyt ja ikuisesti osaltani teurastamatta!

    Kaunista joulua ja arvo elämälle, eläimillekin, kaikille!

    MIISU4F

    Arto: juuri näin! ***Eihän toisten sahoja kannata koskea jos ei kukaan maksa liike huoltaa saa maksunkin.***

    Mutta kyllä meillä mennään jo kolmaskin eli seuraava vuosi näin. Metsurit vähenee luonnollista kautta niin häipyy tämäkin kuluerä.

    Jää vain ne taimikot hoitamatta kun tekijät loppuu mutta se ei ole meidän murhe.

    MIISU4F

    MM HUOM: opiskelenkin uutta alaa mutta pysyn kyllä raivaussahan varressa toistaiseksi ainakin. Työhän on itsessään ihan kivaa ja istutuskin mukavaa. On aina uuden elämänalussa polkiessaan pottiputkea.

    Mutta kun lähdetään heikennysten tielle, ei tunnu loppua tulevan, kun kerran se hana avattu, valitettavasti.

    Pieni ala, heikot edellytykset puolustaa edes olemassaolevia ehtoja. Siksikin pitäisi laittaa kampoihin.

    MIISU4F

    En tunne maatalousalan tyäehtoja.

    Kysymyshän on siitä, että  työolosuhteisiin tuli merkittäviä muutoksia. Aikaisempi veroton korvaus riitti kattamaan aiheutuneet kulut.

    Uusi systeemi vei verottoman korvauksen pois mutta kulut jäi (lukuunottamatta sahan hintaa ja polttoainetta)

    MIISU4F

    Kyllä se on melkoinen kuluerä ja vie aikaa kun metsäkamppeita huoltaa ja pesee. Tehdastyössä on sovittu, että tehtaan oma pyykkihuolto pesee.

    Miksi metsurin pitäisi tyytyä pas–isten vermeiden pesuun useasti viikossa ilmaiseksi, kerta palkkakin on huono toisin kuin esim tehtaassa? Tai leipomot ym missä työvaatteet tulee TA.lta kuten meillä ja niiden huolto kuuluu TA tilossa tehtäväksi tai pesula hoitaa.

    Aiemmin metsurin palkkauskin oli parempi. Nyt hiulattu joka vuosi pois jotain korvausta ja TES korotukset mitättömiä.

     

    MIISU4F

    Ja vieläkö yrittäjät pitää virolaisia vitosen metsureita? Eikös sielläkin olla jo niin valveutuneita, ettei riistohinnailla tule.

    Olen jo nähnyt thaikkujen tms aasialaisen oloisten saapuneen metsätöihin. Liekö heitä siksi, kun marjanpoiminta heikkoa huonona marjavuonna, niin raivaamaan pääsee??

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 511)