Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 511)
  • MIISU4F MIISU4F

    On erimittaisia työuria ken missäkin niitä suorittaa, ja elämänmittainen pitkä polveileva matka. Ei tässä voittajia haeta.

    Iso Kirja sanoo, että kilpailkaa vain toistenne kunnioittamisessa.

    MIISU4F MIISU4F

    Hieno juttu!

    A. Jalkanen todella ansaitsee asiallisuuspalkinnon! Joka vuosi <3

    Minäkään en jaksa olla asiallinen, kun nuo setämiesten esi-isät ottaa mittaa. Mulla kun ei ole edes mitä mitata :'(

    Antoisia metsätyöpäiviä!

     

    MIISU4F MIISU4F

    Oppilas, sinulla jo hyvin jalka oven välissä! Toivottavasti saat rohkaisua ja neuvoja muualtakin, kuin tältä palstalta..

    Mörri, hyvä, että kokemusasiantuntija kertoo! Se on parhautta!

    Uutiset osastolla on tuo uutinen kahden sisaren ja kolmannen naisen yhteisyrityksestä! Jos ja KUN naisista on tähän, niin on sitten kaikista! Oli sukupuoli tai ei.

    Hahhaa…minäkin olin 32v *nuori* (kolmen lapsen kotiäiti) kun sain tämän työpaikkani metsurina =D ( niin 29 v menin koulutukseen)  15 kesää metsätyötä takana. Kyl tää tästä.

    Minä taas tahdon olla vain palkoillinen. Metsää en ole koskaan halunnut omistaa, enkä omista: perintömetsä myytiin samoin tein.

    Nimike  metsuri voisi muuttaa : Suomen hiilinielujen ylläpitäjä/kunnostaja..

    MIISU4F MIISU4F

    Tarkista lääkitys tai termostaatti, jos sulla on hiki istuessa!!

    Kattotaan 13 vuoden päästä =D =D Ennen sanoin, että teen 45 vuotiaaksi ja jatkan metsäalan opintoja. Mutta metsäala ei kiinnosta enää **tieteenalana** ts. metsäsuunnittelu tms. ei.   Niin jatkan metsurina vielä, kun tämä on hauskaa työtä rankkuudesta huolimatta.  Onhan mulla selkä prakannut, siitä selvittiin. Jos se menee toisen kerran, pitää miettiä tosissaan uudelleenkoulutusta.

    Kuten olen monta kertaa sanonut, voin myös olla siivoojana tai muutoin keikkatyössä, kuten olen lomautusaikoina. En sylje työlle. Kasvihuonetyökin ok sekä puutarhanhoito/marjatila.

    Luojaparatkoon, en halua lapsenlapsia eikä lapsenikaan halua lapsia…vanhaksi voin tulla mutta mummoksi en.

     

    Etkö Tolopainen usko, että ihminen voi oikeasti pitää työstään!?!

    MIISU4F MIISU4F

    mehtäukko: Juu, nykyään on monenlaista sertifikaattiakin, mitä pitää ottaa huomioon. Ennen oli hakkuita- tienasi hyvin. Metsurit oli porukoissa, vahvisti yhteishenkeä ja työ luisti porukassa varmaan paremmin huonoinakin päivinä- vaikuttaa jaksamiseen toi sosiaalinen puoli.

    artolle: Jep, se on juuri niin kuin kuvasit!! Onnex nuorilla on aikaa myös vaihtaa alaa, jos ei vaan nappaa. Tässä painaa suuri vastuu.

    Kaikki mitä metsässä jättää tekemättä, näkyy kyllä,ennemmin tai myöhemmin,joku taho tulee paikalle tarkastamaan- ei voi oikaista hommissa.

    MIISU4F MIISU4F

    Pihkatappi :****Paljonko tuosta sitten pitäisi tälle opettajalle tulla lisätienestiä, jos joutuu aluksi joka liikettä neuvomaan, eikä se mene kuitenkaan jakeluun. Raivuulla on opeteltava asioita tekemällä ja sitten vähitellen opeteltava sujuvampaan ja sujuvampaan rutiiniin ammattilaisen ohjeita vähitellen opiskelemalla, kerralla ei voi kaikkea opettaa tai ainakaan oppilas omaksua.*****  VASTAAN: paljon!

     

    Kannatan metsäalan ammattiopintoja. Siellä oppii perusteet raivurin kanssa, luontotyypit, miksi tehdään mitä tehdään. Kesätöihin harjoittelemaan metsurin / yrittäjän työparina->  kannatan, jos sellaista löytyy, oli yhtiö tai yritys, millä olisi resursseja työnopastukseen oppisopimuksen mukaisesti.

    Mä voisin ottaa (jos pomon kanssa sovit) mutta herätys on sitten aamu 2 ja kolmelta töihin 😉  8 tuntia palstalla. Varsinkin istutuksilla mukava mennä aamuyöllä, ei tartte paahtavassa auringossa tehdä.

    Itse kun menin 3 vuotisen metsäalan perustutkinnon jälkeen kesätöihin raivaamaan, lyötiin karttapino käteen. Sitten oltiin työparin kanssa *omillamme*.  Käsitys oli, että pitää osata muuten ei tarvis tulla takaisin.. 4kk meni pyöriessä.  Ei ihan mennyt nappiin mutta pärjättiin. Seuraavasta keväästä tuli kutsu töihin: koko kausi jne.  Kyllä alkuvuodet opetti ja pomotkin jo neuvoi enempi =D  Työnopastajakin kävi.  Tuli myös yhtiökohtaista yhteiskoulutusta sitten seuraavina kesinä. Sertifikaatit tutuksi ja kaikki muu oheisjuttu.

    Nyt on pitänyt monta vuotta sopeutua yksintyöskentelyyn, joka korostuu korona-aikana, kun ei ollut yhteistilaisuutta kauden alkuun eikä esimiestä ole tavattu eikä juuri ketään muutakaan. Myös satunnaiset yhteistyömaat on poissa. Tosille sopii yksintyöskentely ja haluaakin sitä vain.

    Jos oot yhtään sosiaalinen, puhelimessa ei puhuta kesken päivän joutavia  ja selata nettiä/chatata mutta kannattaa pyrkiä saamaan työpari, niin se sosiaalisuus hoituu siinä. Jos kännykän kanssa alkaa metsässä räpläämään, se syö työaikaa ja tuotosta. Nukkua pitää, viikonloppunakin. Nuorena ehkä jaksaa pikkuvalvomista mutta kun tämä on vain ja ainoastaan fyysistä ja tuotoksenalaista  työtä, ei voi puoliunessa palstalle tulla maanantaina, eikä perjantaina livetä kesken päivän juoksuille =D

    Tervetuloa joukkoon kirjavaan ja vähenevään!

    MIISU4F MIISU4F

    Tuossa sitä optimismia ja jatkuvuutta isältä tyttärille <3  Tehokolmikko. Kymmenen pistettä ammattisiskoille! Metsänhoitotyötä riittää.

    MIISU4F MIISU4F

    Puu kasvaa kartiona ylöspäin mutta porkkanat suippenee alas päin kasvaessaan. Porkkanan veto maasta olisikin eri tiukassa, jos paksunisi  =D

    Juuretkin suippenee loitotessaan. Lopussa on vain hiussuonia. Nyt voi miettiä, onko tasapaksua kasvia olemassakaan?

    MIISU4F MIISU4F

    Kuinka kauan lannoituksen vaikutus on nähtävissä hakkuun jälkeen?

    Neulas-ja oksamassa kasvaa lannoituksen myötä, joten hakkuutähdettä jää enemmän. Juuret sitovat ravinteita.

    Lannoituksesta turvonneet rungot korjataan toki pois. Kaikki muu niin ikään lannoituksen vaikutuksesta kasvanut ja ravinteita itseensä sitonut alikasvospuu- ja puska-aines jää. Ne kun vielä uudisalaraivataan, niin onpa paljon maatuvaa.

    Olettaisin lannoituksesta olevan hyötyä siis tulevan taimikon alkuun, eikä vain kertaluontoisesti ravintotasapainon saavuttamiseksi ja harvennusmetsän lihottamiseen loppua kohden?

    MIISU4F MIISU4F

    Kiitos. Kuulumisiin.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 511)