Käyttäjän MIISU4F kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 511)
  • MIISU4F

    Työmatka kuuluu työaikaan vain moottorisahatöissä. Kymmenisen vuotta ollut näin.  Muissa töissä työmatka ei kuulu työaikaan.  Täällä on aikapalkkaus tuotos*piiskarahalla*lisättynä, työpäivä on 8 h autolta autolle, miksi sitä lyhentämään päivää. Otsalamput on työn puolesta.

    MIISU4F

    Jep, meillä on 8 tunnin työaika,  40h vko jne.. niin työtä tehdään hämärässä/pimeällä pieni aika myös that’s it.

    MIISU4F

    Juu.

    Meillä on systeemi, että kirjaudutaan aamulla työhön. 9 ja 1/2 tunnin kuluttua jos ei ole kuitannut työtä loppuneeksi, lähtee hälytys esihenkilölle ja turvafirmalle. Jotka näkee viimeisimmän sijainnin, jonka perään sitten lähteä. Soittavat myös perään jne.

    Toisaalta, jos on kuitannut itsensä ulos, ja jatkaakin päivää ylitöinä, niin sama 9 1/2 tuntia menee, ennen kuin joku *kaipaisi* jos ei ole taas kuitannut. On se pitkä aika.

    Niin, jos vahinko tapahtuu ei ne heijastimet siihen tai työn tekemiseen vaikuta tai auta. Löytämiseen vain.

    Tehdastyössä heijastimet on tietynmallisesti ympäri kehoa, jos tippuu pimeään tms valot menee pois, niin pelastava yksikkö näkee lampun valolla, missä asennossa mahd. loukkaantunut on. Kai se sama pätee metsätyöntekijäänkin, miten se makaa siellä jos es raaja vääntynyt, onko mikä pää alaspäin ym.

    Jätkäähän ei ole koskaan kiinnostanutkaan metsätyöntekijän läpikotaiset  turvallisuusseikat, vaan pelkkä, miten sitä työtä tehdään.

    MIISU4F

    Mites metsästys, hämärässä tummiin pukeutunut metsuri tallustaa metsän läpi, voisiko tulla ammutuksi villisikana.

    Itse putosin kalliolta marraskuussa. Olin lähellä autoa ja pääsin pois itse  mutta jos olisin ollut kaukana vaikka kulkemassa palstalle tai palstalta, ja pudonnut samankokoisen kallion taakse, mihin putosin, puhelimen kantavuus oli siellä muutoinkin huono. Niin kuinka pimeässä musta möykkyni olisi löytynyt, jos valojen kanssa koitettu etsiä. Jälkeenpäin sitä tässä miettinyt, koska siinäkään sadeasussa ei ollut heijastimia, missä silloin työskentelin.

    MIISU4F

    Oletko kuullut tienvarsi raivauksesta. Tai siitä, että jättää auton kääntöpaikalle/pistolle/levennykselle, kävelee metsätietä pitkin palstalle. Myös montaa palstaa halkoo metsätie, hiekkatie jopa isompi tie, jonka vartta/yli on kuljettava. 8 tunnin päivä, joutuu tekemään osan pimeän ja hämärän ajan lampun kanssa. Lamppu otsassa ei ehkä näy pitkälle, jos takaapäin tulee auto kovaa vauhtia tihku/räntäsateessa. Kyllä kaikilla muilla työtätekevillä on heijastimelliset päälivaatteet, tehdasalueellakin pakolliset vaikka ne on eri hyvin valaistuja.

    MIISU4F

    Rakastettavaa Jeesuksen noin osapuilleen 2000 vuotissyntymäpäiväjuhlaa <3

    MIISU4F

    Hämärässä metsätien vartta tallustaessa. Ei näy mihinkään ilman heijastimia. Jotka kuuluu työvaatteisiin ammatista riippumatta.

    Metsätyön varusteryhmän hajottua, kukaan ei valvo ja vahdi, että  kilpailussa voittanut metsurivaatetus olisi asianmukaista.  Varusteryhmässä luettiin direktiivit ja lait sun muut säännöt ja mittanauhalla mitattiin, että täyttääkö heijastimien osuus sen minkä piti.

    Uittokalustokin myy heijasteettomia työvaatteita. Työnantajan pitäisi tietää, eipä näytä kiinnostavan kaikkia yrityksiä. Halvalla pitää saada.

    Työturvallista ensi vuotta!

    MIISU4F

    KIM****Miisu…mietippä sitä vaikken olekaan ns.ammatti metsuri…niin mulle on osunut ne haastavamman keikat…,kääk…100 km kallion leikkauksia 6-15 m korkeudella…***

    Sitä kun aikansa tekee, ne haastavat kohteet muistaa kyllä pitkään.

    MIISU4F

     

    Saatoin nähdä tuollaiset sadevarusteet esittelyssä, kun oltiin ulkotulilla toissaviikolla yhtiön kauden päätöstapaamisessa.

    Mutta: edelleen kysyn: Missä HEIJASTIMET?!

    MIISU4F

    Ennen vanhaan (esim ollessani lapsi ja nuori) mistään en saanut seinäkalenteria. Äiteevainaalle perhe osti yliopiston almanakan, se oli hänelle tärkeä, kun hoiteli istutuksia puutarhassa yms. tietoja merkkaili.

    Joskus joku kaveri osti lahjaksi ja joskus tammi-helmikuussa saattoi saada alennusmyynnistä seinäkalenterin.  Yläasteella koulussa jaettiin lukuvuoden alussa todella paksu koululaiskalenteri, siitä tuunaamalla sai ihan kivan taskukalenterin.

    Nykyään itselleni tulee 2-4 erilaista mainos/työseinäkalenteria ja jopa lahjaksi. Ammattiliitosta taskukalenteri, sitä käytän ahkerasti.

    Nyt mietin, että ylimääräiset seinäkalenterit voisi jakaa mihin tahansa keräykseen?? Ruokajakelu, seurakunta, MLL-kirpputorit yms, ja laittaa lapun, että saa ottaa, kuka tarvitsee!! Parikymppisenäkään ei tullut vielä mistään *propaganda-kalenteria*.  Työttömätkään ei kyllä saa, jos ei kuulu edes osuuskauppaan tms. liikkeeseen. Moni silti tykkää pitää perinteistä seinäkelenteria, ei kaikki laita kännyyn muistutuksia yms. (kuten itse en käytä ollenkaan kännykän kalenteria)

     

     

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 511)