Käyttäjän Metsuri motokuski kirjoittamat vastaukset
-
Ilman muuta kuitunauha ja vielä jos on ne heijastinkaistalla oleva nauha niin aina parempi. Mitäs sillä on väliä vaikka ne tippuvat maahan harvennuksen aikana. Kyllä ne silloin on jo havaittu. Selvät kuvionrajat ei tarvitse merkata mitenkään. Mutta rajalinjat sitäkin tiukemmin.
Metsuri motokuski 22.1.2013, 15:17Se hybridihaapa taitaa olla niin marginaalilajike että organisaatio ei oikein taida taipua näihin erikoislajikkeisiin.
Tuota mhy:n tulevaisuudesta, että kyllä sillä paikka jatkossakin on ilman muuta. Ihan niin kuin isännöimis tai talonmiespalveluilakin. Joku tarvitsee vaivatonta palvelua ja on siitä valmis maksamaan niin mikä ettei. Kaikki eivät ole metsäammattilaisia eivätkä haluakkaan vaikka metsää omistavatkin. Näille mhy:n palvelu on edelleen paikallaan. Mutta se lienee varmaa että nykyinen, hyvinkin raskas organisaatio, joutuu muutoksen kouriin ja toimintaa aletaan entistä enemmän ajattelemaan vain tulorahoituksen putteissa pakollisen metsähoitomaksun poistuttua. Tämä maksuhan se on lihottanut tarpeettomasti mhy:en organisaatioita.
Metsuri motokuski 21.1.2013, 17:06Kyllä minä olen kierrekorkin kannattaja. On parikin kertaa teräöljyt valahtaneet housuille kun korkki on mennyt heikosti kiinni. Jontikassa oli hyvät korkit vaikka saha ei nyt kummoinen ollut.
Metsuri motokuski 21.1.2013, 17:03Itsellani samanlainen peli ja havainnot ovat samansuuntaiset. Tulee ainakin taukoja tarpeeksi. Välillä tosin aika ärsyttävä ominaisuus vaikka muuten kelpo laite onkin.
Metsuri motokuski 21.1.2013, 16:59Meidän perällä ei hirvi hierrä. Täällä on pari – kolme hirveä varmaan 5000 ha alueella. Mutta joillekkin se on varmaan jo liikaa. Ei ne kyllä hiertäneet silloinkaan kun niitä oli kymmenkertainen määrä. Se on vain asennekysymys.
Metsuri motokuski 21.1.2013, 16:54Kyllä nyt alkaa mielenkiintoinen jakso mhy:n toiminnassa. Nythän mhy:t ovat rakentaneet organisaationsa pitkälti sen perusteella että jatkuva rahavirta on tullut metsähoitomaksuista. Se on kasvattanut kiistämättä ylisuuren organisaation joka varmaan jatkossa joutuu tarkastelun kohteeksi kun automaattinen rahavirta tyrehtyy. Jatkossa mhy:t joutuvat hankkimaan kustannukset toiminnalleen välityspuumarkkinoista sekä metsänhoitotöistä ja neuvontapalveluista. Mhy:t ovat tosi ongelmallisessa tilanteessa. He joutuvat myymään välityspuunsa sellaisille organisaatioille, jotka nyt toimivat samoilla markkinoilla. Metsänhoitotöistähän mhy:t ovat jo nyt ulkona hinnoittelunvuoksi jos metsänomistajat vähänkään kilpailuttavat hoitotyönsä. Organisaatio nielaisee sellaisen summan hoitotyökorvauksesta että tällä hetkellä mhy:t jäävät ilman muuta hopealle. Neuvontapalvelu ei tuo pelastusta sen enempää. Niitäkään ei voi hinnoitella määränsä enempää jos haluaa että asiakkaita pisaa.
Mhy:n omalle puukorjuuorganisaatiolle ennustan myös huonoja aikoja. Jatkossa oma puunkorjuuorganisaatio korjaa vain ne kohteet jotka eivät valatakirjakaupoilla kelpaa yhtiöiden korjuuseen. Omat koneet saavat jatkossa huonoimmat leimikot ja pienalaisimmat leimikot. Juuri ne raivattommat kohteet joista kuvia näilläkin sivuilla löytyy.
Metsuri motokuski 18.1.2013, 10:33Eikös se jokaisen kasvatusmallin tavoitteena ole se viimekädessä hyvän tukkipuun kasvatus. Itse hoidan pääosin noita aikoinaan aukkohakattuja ja taimesta istutettuja metsiä ja kyllä niistä vain erinomaista tukkipuuainesta syntyy. Varsinkin kun taimiaines on oikea ja metsähoitotoimet ovat ajallaan tehty. Se on kiistatonta että vähemmällä työllä päästään jk:ssa päästään eteenpäin. Mutta kun itse olen satoja hehtaareja myös noita jk metsiä hoitanut niin ei se kyllä sovi päähoitotavaksi missään tapauksessa.
Jk metsissä olen huomannut sen että niissä jäävissä puissa alkaa olemaan jo lahovikaa hyvinkin pienissä puissa. Päälle niitä ei huomaa kun koneen edestä niitä kaataa niin näitä havaintoja on tullut tehtyä. Toiseksi ne alkasvos kuuset eivät ole sittenkään piristyneet kasvuun vaan jäävät juromaan vuosiksi eteenpäin. Toiseessa paikassa taimettuminen onnistuu hyvin mutta jo vieressä alkaa juromista tapahtumaan. Minusta jk kasvatus onnistuu ns yhden puusukupolven kiertoon mutta sen jälkeen on jo metsälle tehtävä suurempi ”remontti”.
Metsuri motokuski 18.1.2013, 09:56Kyllähän tää alkaa kohta näyttämään aika hupaisalta koko metsänkasvatus. Olkoon se sitten jatkuvaa tai nykyoppien mukaista. Kohta alkaa tuntumaan siltä kun tuota metsäteollisuutta aletaan ajamaan alas koko Euroopajn sektorilla niin onkohan tuolla puulla kohta edes kysyntää. Nythän on jo tiedossa että hakkuumäärät ovat pienemmät kuin kasvu ja kohta tullaan varmaan siihen että sahatavarallakaan ei ole sitä kysyntää mitä tarjontaa on. Tämä nyt on vähän asian sivusta mutta sivuaa aihetta hieman.
Metsuri motokuski 14.1.2013, 10:29Varmaan tuo Arton esittämä toimintatapa on ihan ok. Siinä metsurille tulee melkoinen rooli kun hänen pitää ratkaista se että mistä sen karsinnan moto voi suorittaa. Puiden siirtelyhän on mahdotonta koko runkoina. Toisaalta kustannuksia hakkuutyöhön tulee nyt kahdesta suunnasta. Metsurin palkoista ja moton palkoista. Voipi olla että puunmyyntitili ja aika ohkaiseksi metsänomistajlle.
Metsuri motokuski 13.1.2013, 13:59Kyllä nämä minimetsäkoneet ovat aivan turhia kapistuksia. Niiden taksat ovat samaa tasoa kuin oikeillakin metsäkoneilla ja päivätuotokset jäävät murto-osaan oikeiden metsäkoneiden kanssa. Ei oikein millään laskentavalla saa näitä koneita kannattavaan toimintaan. Mukavia harrastekaluja niille joilla ylimmääräsitä rahaa löytyy ja maastot ovat tasaisia ja kivettömiä. Maastoliikkuvuushan näissä on surkea.