Käyttäjän Metsuri motokuski kirjoittamat vastaukset
-
Olen samaa mieltä jessen kanssa. Itse ostin pojalle Hong Kongista 79 euron sahan ja ihan hyvin on toiminut. Aluksi saha oli pirun rikkallaa ja hieman kaasutinta säätämällä peli toimi tosi hyvin. Itse käytin sitä rakennuksella ja nykäsystä aina käyntiin. Voimaa tuntui olevan ihan riittävästi kun aukosta kerättyjä tyvilumppeja vingutettiin.
Ainoa mitä se tahtonut kestää oli pakkanen. Muovit olivat vähän haperoa laatua ja kun se auton lavalla pyöri niin muovit saivat vähän siipeensä. Mutta yllättävän positiivinen yllätys oli Deuzer – merkkinen saha.
Metsuri motokuski 13.6.2013, 16:31Kyllä se varmaan niin on että syksyä kohti hinnat ovat laskussa. Mutta on toiselaisiakin uutisia. Teimme juuri viikko sitten kaupat reilun 1400 motin päätehakkuusta (kesäleimikko) ja voittajana oli pienehkö saha. Ilmeisesti heillä oli jokin ulkomaankauppa tehtynä ja raaka-aineesta oli tarvetta. Tarjoukset pyydettiin myös ”isoilta” mutta he eivät tällä kertaa pärjänneet. Mutta tarjosivat kuitenkin. Kauppa tehtiin ja sen voi sanoa että hinta oli kuusitukilla yli 62 euron ja mäntykin jäi 60 euroon. Kuidun hinta oli myös 25 euron hujakoilla. Ainostaan koivutukki oli mielestäni aika heikko muistaakseni 45 euroa mutta sitä ei paljoa olekkaan. Joten määrääväksi jäi tuo kuusitukin osuus. Samoin katkonta tunti olevan ihan ok.
Mielestäni kauppa oli ihan hyvä ja saimme sen jota olimme kaavailleet.
Metsuri motokuski 13.6.2013, 16:17Kyllähän tuo ”pete” kirjoittelee asiaa. Usein vain näissä ongelmissa on pohjimiltaan kyse rahasta ja varmaan myös halusta. On paljon maahantuojia jotka jostain kumman syystä ottavat tuotteita myyntiin vain sillä että ne täydentävät tuotevalikoimaansa. Lopullista intoa ja tahtoa ei ole varsinaisesti tuotteen markkinointiin mutta onhan se joku ”sivutuote”. Näin hyväkin tuote jää ilman suuren yleisön tietoutta. Kun tuotetta ei myydä niin huolto ja varaosaverkostokin ontuu.
Usein on myös niin että tuotteen maahantuoja on niiin pieni yritys tai jo ikääntyvät yrittäjät että ei ole varoja tai osaamista tuotteen markkinointiin. Se on valitettaava että hyvinkin pienistä asioista on kiinni että tuote lähtee hyvään nosteeseen.
Muistan kun eräs moottoripyörä merkki kitui Suomessa huonosta maineesta ja menekin vaikeudesta vaikka tuote oli hyvä. Kun maahantuoja Tampereella lopetti toiminnan ja tuotteen otti maahantuontiin eräs MM- tason kuljettaja jolla oli tunnettavuutta niin tuote lähti jo itsestään kovaan lentoon. Tuote tuli tunnetuksi ja jälleenmyyntiverkosto sekä huolto toimii. Kysyntä lisäsi näin toimintaa joka portaassa ja ehkä aika pienin panostuksin.. Ehkä näin on myös Dolmarin osalta.
Metsuri motokuski 12.6.2013, 13:53Samaa mieltä jessen kanssa. Turhaa mustamaalausta vain konetyöstä. Ilman muuta jokainen saa hoitaa metsäänsä vaikka kuin ekologisesti mutta totuus vain on se että konetyö tulee lisääntymään. Nykyään jo tahtoo olla ongelmana pienet pintapaineet. Sen huomaa kun alkaa motokin nousta hangenpäälle keväisin. Tämä taas on poissa maastoliikkuvuudesta varsinkin rinnekohteilla talvisin.
Metsuri motokuski 12.6.2013, 12:51Tuo sama ongelma tulee myös motossa. Siinä usein pääsyy löytyy kuluneesta laipasta kun teräketju alkaa kallistelemaan. Moottorisahassa, ainakin minulla, tahtoo tulla se ongelmana että toisen puolen sahan piikkien teroituskulma on eri kuin toisen puolen teroituskulma kun vapaalla kädellä teroitan ketjun. Toisaalta piikkien eripituus on myös syynä usein. Teroituskoneella kun sipasee terää silloin tällöin niin kulmat pysyy samoina ja piikkien pituus myös. Teroituskoneita on monenhintaisia niitä saa muutamalla kympillä, joka kelpaa hyvin vähän sahaajille.
Metsuri motokuski 12.6.2013, 12:44Niin tuo metsävartijan ohje voisi sopia juuri tiettyyn kohteeseen mutta mitään yleissääntöhän siitä ei voi tehdä. Kyllä se vain on niin että kun tekijät loppuvat tai ainakin vähenevät on metsät hoidettava niin että ne soveltuu vain ja ainoastaan konekorjuuseen. Vielä nuo istutukset ja raivuut jotenkin hoituu kustannustehokkaasti miestyönä, mutta varsinainen hakkuutyö onkin sitten konehommaa.
Jos tuo aloittajan metsä olisi minun niin ”rattaille” sen laitaisin ja uudempi ja parempi puusukupolvi kasvuun. Johan se alkaa hävettämään omistajaakin tuollainen metsä.
Metsuri motokuski 9.6.2013, 15:06Onneksi olkoon voittajalle. Ammattimiehen työtä.
Metsuri motokuski 9.6.2013, 10:58Nyt tais tulla ”kuusmottiselta” sellainen kommentti että siinä taitaa olla mottikisan voittaja. Jos näin on niin lämpimät onnittelut.
Metsuri motokuski 2.6.2013, 17:03Ompa typerä keskustelun aloitus. AC kysyy ja vastaa itse. Antaa myös sellaisen vastauksen alustuksessaan että muut jotka jotain muuta esittää on aloittajan mielestä väärässä. AC metsällä on muitakin arvoja kuin puun tuotanto. Tiedän paljon metsänomistajia jotka eivät myy yhtään puuta metsästään. Heillä omistamansa metsä antaa muita arvoja kuin esittämäsi arvo. Myös näiden metsissä saa metsästää.
Metsuri motokuski 29.5.2013, 12:16Monessa asiassa olen suorittavan kannassa samaa mieltä mutta siinä en ole että metsänomistajan tarvitsi murehtia hakkuun kustannuksista. Se että palsta on yli 300 m päässä ei löydy perusteluja harvennusvälien vähentämiseen. Ainostaan sellaiset hakkuukohteet jossa liikkuminen on todella hankalaa niin näin voidaan ajatella. Nopeasti mieleen tulee todella jyrkät mäenrinteet jossa kaltevuudet ylittävät 25 asteen sekä ojitetut suot.
Metsänomistaja kasvattaa metsänsä niin kuin näkee sen hyväksi. On ne sitten e-puuta tai ainespuuta. Sekä saattaa leimikot sellaiseen hakkuukuntoon että hakkuu yrittäjä voi työn tehdä kelvollisesti. Sitä on turha murehtia mitkä on hakkuun kustannukset yrittäjälle. Sitä varten on sopimusneuvottelut joissa yrittäjän on nämä asiat huomioitava sopimusta tehdessään.