Käyttäjän Metsuri motokuski kirjoittamat vastaukset
-
Yhdellä paikallisella metsurilla oli myös vastaavan tyylisiä ongelmia. Huollossa vaihtoivat uuden kaasuttimen takuuseen ja ongelmat loppuivat siihen. Niissä oli kuulemma jokin ongelma jossain neula systeemissä. Nyt kuulemma toimii hyvin. Noista kiinaosista kun ei aina tiedä mitä ne ovat.
Metsuri motokuski 20.11.2013, 11:11Samoin teen minäkin. Kesän aikana viikonloppulla yleensä perjantaina iltana koneen kopat irti. Paineilmalla putsaus ja tarvittava rasvaus. Taas mennään viikko ettei mitään ongelmia. Tulppa menee vaihtoon varmuuden vuoksi pari kertaa kesässä niin siitäkään ongelmia ole. Talveksi käytän kaasuttimen tyhjäksi ja kerran pari kuukaudessa muutama veto narusta niin männän renkaat pysyvät auki. Hienosti ovat laitteet toimineet.
Metsuri motokuski 15.11.2013, 19:09No ei ihme jos alkaa olemaan hiljaista. Muutamat jaksavat jauhaa hirvistä päivästä toiseen. Jotkut taas jauhavat e-puusta vastaan ja puolesta. Kenekään kannat eivät muutu ja sama jauhaminen jatkuu vähän ajan päästä jossain toisessa ketjussa. Jos ulkopuolta tätäkin saittia katsoo niin en kyllä ihmettele jos on hiljaista eikä paljon kiinnosta osallistua väittelyyn. Jotku vielä menee henkilökohtaisuuksiin vahvistaakseen omaan sanomaansa.
Metsuri motokuski 15.11.2013, 17:12No ei se nyt ihan noin ole vaikka tuollainen muutos rekanpituuksiin tulisi. Onhan jo iät ajat tehty 3m koivua ja apteeraus onnistuu ihan hyvin ja tarvittavalla tarkkuudella. Tuo aloittajan laskelma on teoreettinen joka ei perustu tosiasiaan. Tuossa 5 m katkonnassa voi ihan hyvin jäädä myös vaikka 2,5 m pätkä. Sehän riippuu ihan puun pituudesta ja siitä millä nopeudella supistuminen tapahtuu. Koivulla tämä voi olla aika erilainen kasvupaikasta johtuen.
Metsuri motokuski 13.11.2013, 06:59Tuo nasta/ketju ongelma ratkeaa sillä mikä on traktorin kayttötarkoitus ja milloin traktoria käytetään metsätöissä. Jos traktori on pääosin metsässä niin ketjutahan ne pitää olla. Ketjut suojelevat myös rankaita pistoilta varsinkin jos renkaat ovat vyörenkaat jotka ovat tosi herkkiä reunapistoihin. Sen vuoksi metsäkoneet varustetaan osin ketjuilla juuri pidon ja osin myös suojauksen vuoksi.
Jos taas metsässä ollaan harvoin ja traktori on pääosin tiekäytössä niin nastat ovat ihan ok. Täällä nuo maanviljelijät käyttävät paljon poranastoja renkaissa juuri lumenauraustyössä. Siinä ne toimivat hyvin.
Mutta metsään niistä poranastoista ei suurta hyötyä ole kun pistokuorma ja pitopohja metsässä on niin pehmeä että nasta ei pureudu kuntaan tarpeeksi syvään. Tuo jessen nastaerinomaisuus johtunee enemmän painopisteen muutoksesta takarenkaaseen kuin nastojen purevuudesta.
Metsuri motokuski 12.11.2013, 11:41Voi ola vaikeuksia löytää noin pienille puumäärille ostajaa tuohon hintaan. Motille tulee muitakin kuluja kuin tuo 300 ekee kuten korjuukulut. Varmaan ne puut pitäisi tehdä itse ja sitten myydä suoraan jollekkin puusepän verstaaseen jos ne siten menisi paremmin kaupaksi. Tahtoo vain olla että nykyiset puunosto-organsaatiot eivät oikein taivu tuohon pikkuerien erillisostoon.
Metsuri motokuski 12.11.2013, 11:37Toivottavasti mehänpoika paneutuu muihinkin kyseistä vahinkoa aiheuttaviin tekijöihin yhtä antaumuksella kuin noihin hirvikantaa koskeviin asioihin.
Metsuri motokuski 10.11.2013, 09:58Epäilen että sahan kaasuvaijeri jumittaa kahvassa, mikäli saha on aiemmin toiminut kunnolla. Minulla tilhissä tapahtuu samoin. Olen voidellut kevyesti kahvan sisällä olevat vivut aina silloin tällöin kun vika alkaa ilmaantumaan. Siten olen ainakin tilhin saanut toimimaan.
Metsuri motokuski 8.11.2013, 18:42Ensikisi varmaan kannattaa selvittää kuka ne kalikat ostaa. Sen jälkeen katkonta ostajan mitoille.
Metsuri motokuski 30.10.2013, 17:30Kyllä se on käytännössäkin todettu että jopa metrin lumppi kannattaa tehdä siinä kuin lyhyt tyvikuitu. Pääosin isännät eivät anna lumppeja tehdä. Ovat kuulemma rumia metsissä. Sen vuoksi se lyhyt kuitu tehdään. Uskon että kakkosharvennuksella merkitys on vähintään yhtä suuri jos ei suurempikin, koska lyhyitä kuituja tulee reilusti enemmän.