Käyttäjän Metsänmies kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 1,532)
  • Metsänmies

    Olen vaihtanut usean magneettiventtiilin Stihlin 460 raivaussahoihin. Yleensä käyntihäirö on korjaantunut ja polttoaineenkulutus vähentynyt. Kun nyt keväällä taas vaihdoin yhden saha venttiilin, huomasin, että venttiilissä oleva pieni o-rengas oli mennyt väljäksi. Tuumin, että onkohan vika siinä, että tuo rengas kuluu ja polttoainetta pääsee fuskaamaan sitä kautta ulos, tai sitten ilmaa sisään.

    Metsänmies

    Vaakamitta ja motomitta ovat molemmat luotettavia. Vanha keppimitta on lähinnä arviointia. Etenkin kuitupuun kehämittaus. Itse olen myynyt vaakamitalla. Olen mitannut pinot itse myös kepillä. Vaakalla on tullut yhtä poikkeusta lukuunottamatta aina enemmän.

    Metsänmies

    Jos alueella on lehtipuuta,raivaa ne pois. Harvenna männyntaimikko siten, että jää 4-5000 runkoa hehtaarille, liian suuret ”susipuut”pois. Suunnilleen 6 metrin korkeudessa  raivaa siten, että kasvatettavia puita jää tasaisesti noin 2000 runkoa hehtaarille

    Metsänmies

    Pääsääntöisesti maanomistajat ovat metsureiden työhön tyytyväisiä. Mitä kustannuksiin tulee, en ole juurikaan kuullut valituksia työn kalleudesta. Yleensä enemmänkin ovat ihmetelleet, miten joutuisasti työ etenee.

    Metsänmies

    Tanelin malli on ilmanmuuta paras, jos hinnasta sovitaan. Suuret firmat syöttävät raivaussahatyöt urakoitsijoilleen hehtaarihinnoilla. Jokaisella firmalla on omat työvaikeustaulukkonsa, johon hinnat perustuvat. Palkattu työmies voi silti tehdä tuolle urakoitsijalle työn aikapalkalla, kun vaan löytyy luottoa, että työ on tarpeeksi tehokasta.

    Metsänmies

    Ristiriitaisia ovat nuo hussen laskelmat :” 450€ hehtaari, 0,7hehtaaria päivässä, 12 tuntia työpäivä. Palkaksi jää o- 2 euroa tunti.” Kannattaisi siirtyä palkkatyöläiseksi. Takaan, että meidän firma työllistää sinut sulan maan ajaksi , vuodesta toiseen, jos teet työntekijänä raivauksia tuolla mainitsemallasi 130 euron keskihinnalla. Aivan varmasti.

     

     

    Metsänmies

    Kyllä meitä suomalaisiakin metsureita naurattaa. Etenkin se, miten pieneen palkkaa ulkomaalaiset metsurit tyytyvät. Vaikka pienihän se on meillä jokaisella,,,,palkka siis.

    Metsänmies

    On totta, että puun hinta on pysynyt alhaisena, mutta ei siitä metsureita pitäisi rankaista alhaisilla palkoilla. Jo nykyisillä palkoilla on lähes mahdotonta saada nuorta väkeä töihin metsään, kun saman palkan saa huomattavasti kevyemmistäkin sisätöistä. Koneellinen taimikonhoito on lähes kadonnut. Tulevaisuudessa metsänhoitotyöt siirtyvät yhä enenevässä määrin ulkomaalaisille ,halvan työvoiman yrityksille, jotka riistävät työntekijöitään. Suurten toimijoiden hiljaisella hyväksymisellä.

    Metsänmies

    Jean S ei taida nyt ymmärtää. Hänellä voi tankkaamiseen, viilaamiseen ja kahvinjuontiin mennä 2 tuntia työpäivässä. Ammattimiehillä ne tapahtuvat hetkessä.Kun työtä tehdään vielä max teholla, suoriutuvat kahdeksan tunnin työt kuudessa tunnissa…………………………….

    Metsänmies

    Jean S :”Minuakin kiinnostaa, miksi pitää laskea, että päivässä työskennellään 6 tuntia jonka sisään laitetaan vielä viilauksia, tankkauksia ja kahvitunteja, ja tätä työtä tehdään 7 kuukautta vuodessa (vaikka talvea on suurimmassa osassa Suomea vähemmän kuin 5 kk ja hankikelilläkin voi tehdä raivaushommia).

    Onko tämä joku ammatillinen eetos?”   Työaika on aikapalkkaisissa töissä 8 tuntia, johon sisältyy yksi puolen tunnin tauko. Tämä tarkoittaa siis normaalia aikapalkaa, ei urakka-aikapalkkaa. Tuo aiemmin mainittu 6 tuntia syntyy siitä, että taukoja ei juurikaan pidetä, kuin pakolliset tankkaukset ja viilaukset. Kerran kiireesti evästä, voi mennä jopa viisi minuuttia. Työtä tehdään urakalla, siis 8 tunnin työt kuudessa tunnissa. Eivätkö Jean S:n mielestä tankkaukset ja viilaukset kuulu työhön? Olisiko ne tehtävä omalla ajalla?

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 1,532)