Käyttäjän Metsänmies kirjoittamat vastaukset
-
Puukille. Tietysti molemmat perusteet ovat oikeita. Kaikilla yritystuilla pyritään tehostamaan työllisyyttä, ei vain Kemeralla . Metsät pitäisi hoitaa ilman tukeakin, tuota tukea odotellessa on moni maanomistaja tuhonnut taimikkona. Mutta nyt kun tuo tukijärjestelmä on olemassa, sen pitäisi toimia toisin. Nythän on niin, että metsässä täytyy olla hoidontarve, ennen kuin tukea saa, se pitää siis todeta . Olisi parempi, että annettaisiin tuki hoidetusta metsästä tietyssä pituusvaiheessa( esim varhaisperkauksessa2m), olipa taimiko hoidettu missä vaiheessa tahansa. Samoin pitäisi toimia taimikonhoidossa, Kun taimikko todetaan hoidetuksi, lätkäistään tuki maanomistajan tilille. Nykyinen järjestelmä, tuon tuen osalta, ei suosi ennakoivaa taimikonhoitoa.
Metsänmies 21.1.2019, 13:18Ei sitä Tolopainen kaikkea kuitenkaan paljasteta. Senverran voi vihjailla, että se liittyy tiheyteen ,hoidon ajankohtaan, puuvalintaan ja kaksijaksoiseen kasvatukseen. Ja vuosikymmenien kokemukseen.
Metsänmies 21.1.2019, 12:49Tiedän että olisin oikeutettu noihin tukiin. olen alan ammattilainen. Haluan kuitenkin hoitaa metsiäni omalla tavallani, enkä tunne tarvista, että metsäkeskus määrääilee taimikkojeni tiheyksiä. Olen muuten lähdössä ylihuomenna Kanarialle ilman noita tukiakin. Ja kumppaniksi lähtee vaimoni Anneli.
Metsänmies 21.1.2019, 12:32Kaikista veronalaisista tulosta menee veroa, myös kansaneläkkeestä. Tietysti,jos ei saa muuta, kuin kansaneläkettä, ei tulo ole kovin kummainen, Ei siitä voi veroa paljon mennä.
Metsänmies 21.1.2019, 11:59Suurin osa yrityksistä on pk-yrityksiä. On totta, että ne saavat yleensä aloitukseen jotain tukea. Mutta ei vuodesta toiseen, kuin automaatista. Itse ole vähäisiä metsiäni hoitanut ilman mitään tukia. En ole ilennyt hakea, koska tuntuisi, että olisin jokin sosiaalipummi. Verotukseen olen tietysti vähennykset laittanut. Ajankulunahan tuon muutaman kymmenen hehtaaria vuodessa raivailee ja jonkun hehtaarin istuttaa.
Metsänmies 21.1.2019, 11:44Voisi niissä johtajatasoisissa töissä päivän pärjätä kuka vaan. Miten kaikki hakeutuvat ”parempipalkkaisiin” töihin? Jätetäänkö ”ryskätyöt” tekemättä? Onko siioojan tai kaupakassan työ arvottomampaa , kuin lääkärin tai asianajajan?
Metsänmies 21.1.2019, 10:58Millä oikeudella toisella on tilinauhassa isommat numerot, kuin toisella. Kaikki työ on periaatteessa samanarvoista. Progressiivinen verotus on oikein. Kun itsellä on tulot nousseet on myös verotus noussut. Katselen vaan käteenjääpää summaa , sekin on lisääntynyt enemmän kuin pienituloisella vaimollani.
Metsänmies 21.1.2019, 10:46Niinhän ne joutuvat työkaluja ostamaa ja työntekijöitä palkkaamaan nekin jotka eivät näitä tukia saa.
Metsänmies 21.1.2019, 10:42No tietysti jos on väärä puulaji tai muuten vajaatuottoinen metsä , kannattaa se hakata keskenkasvuisena. Nykyään vaan näkee , että hakataan myös juuri ja juuri tukkipuuksi kasvaneita viljelymetsiä, joissa arvokasvu on parhaimmillaan.
Metsänmies 21.1.2019, 10:35No tasataan sitten vähän tuloja, niin verojakin voidaan tasata. Jää suurituloisille jokatapauksessa käteen enemmän. Leipä kuitenkin maksaa molemmille samanverran, eli tulohin suhteutettuna pienituloisille enemmän.