Käyttäjän Metsänmies kirjoittamat vastaukset
-
Tolopainen, yleensä rikoksella saavutetaan taloudellista hyötyä. Kiinni jäädessä se tuottaa taloudellista tappiota.
Metsänmies 10.2.2019, 17:08Jätkälle. Hakkuuoikeudenomistaja on vastuussa. Jos tekee hankintaa, on itse vastuussa. Kun myy leimikon pystyyn, antaa ostajalle hakkuuoikeuden. Myyjän on annettava ostalle selvitys rajoittavista tekijöistä. Hakkuuoikeuden omistajan on silti varmistettava, onko asiat kunnossa(esim. myykö myyjä omaa, vai naapurin leimikkoa).
Metsänmies 10.2.2019, 16:56Taas saivarrellaan siitä, mikä on yläharvennusta, mikä harsintahakkuuta, mikä poiminta hakkuuta. Periaatteessa sama asia, ainoastaan hakkuun voimakkuus erottaa nuo asiat, mutta missä ne rajat ovat?
Metsänmies 10.2.2019, 14:04Laita vaan pasi74 Metsäkeskus asialle. niille tuollaisten asioiden hoitaminen kuuluu. Nuo ostofirmat ”unohtavat”helposti asian ja odottavat, että sinäkin unohdat.
Metsänmies 10.2.2019, 13:33Otahan pasi74 vielä yhteyttä ostofirmaan. Eivät ne voi jättää asiaa huomioimatta. Seuraavasi metsäkeskukseen, ne valvovat noita lakijuttuja, sitä varten ne ovat olemassa. Harmi, että ovat hakanneet tuon luontokohteesi, mutta kun aikaa kuluu, kyllä se siitä vielä korjaantuu. Ja jos se ei ole täysin piloilla voi saada sen vieläkin tukikohteeksi, onhan se tihkualue edelleen.
Metsänmies 10.2.2019, 12:23Hakkuuoikeus on puunostajan ja puunmyyjän välinen sopimus.Hakkuuoikeus myydään tietylle alueelle. On selvää, että muualta ei saa hakata. Jos nuo pasi74 tiedot pitävät paikkansa on hakkuuoikeus ylitetty. Hakkuuoikeudenomistaja on vastuullinen ja korvausvelvollinen teosta. Vaikka MHY olisi tehnyt leimikon, on hakkuuoikeudenomistajan varmistettava, että kaikki on kunnossa. Jos vaikka konekuski on tehnyt virheen, silti vastuu on hakkuuoikeudenomistajalla, siis leimikon ostajalla. On sitten heidän asia kenestä syyllinen tehdään. Jos nuo kaikki pasi74 ovat oikeita, tuo kohde on ollut selvillä jo ennen hakkuuta, virhe on ollut melkoista huolimattomuutta. Seuraavaksi yhteys puunostajaan ,selvitäkööt asian. Jos mitään ei tapahdu, yhteys metsäkeskukseen, tutkivat asia. Jos mikään muu ei auta, sitten käräjille.
Metsänmies 10.2.2019, 07:29Itse olen käynyt tietysti Järämän kunnostetut asemat tutkimassa. Nekin ovat jo melkoiset. Kalareissuilla on tullut tutkittua myös noita kaukaisempia paikkoja. Saksalaisten rakentamaa Kalkkoaivin sotatietä pääsi aikoinaan niin pitkälle, kuin tietä riitti. Nykyisin sanovat tien olevan huonommassa kunossa, vai onko autot matalampia. Tuolta tieltä kun lähtee Saitsijoen suunnassa kohti Lätäsenoa, asemia alkaa löytyä molemmilta puolen jokea ja vielä jonkinverran rojuakin on tallella. Löysin kerran tuosta Saitsijoesta etelään, muutama kilometri Lätäsenosta, melko hyvin säilyneen alueen. Vaikutti kenttävartioasemalta. Piikkilangalla oli ympäröity, vielä yli 50 vuotta tapahtumista oli joitakin tolppia pystyssä, langat olisivat toimineet vieläkin. Korsut tietysti sortuneita, mutta monessa vielä seinät pystyssä. Joitakin peltisiä ammuslaatikoita näkyi alueella. Mielenkiintoisia historian juttuja.
Metsänmies 9.2.2019, 20:17Suomeen ei tule enää mitään firmaa valtionpiikkiin. Joskus se voisi olla hyvä, että tulisi. Keskustan Mauri Pekkarinen ehdotti muutama vuosi sitten, että Suomeen perustettaisiin valtiojohtoinen kaivosyhtiö. Se oli hyvä ajatus. Nythän kaikki nykyiset ja tulevat kaivokset ovat ulkomaalaisomistuksessa.(Terrafame on poikkeus, mutta sekin siirtyy ulkomaalaisille, jos saadaan kannattavaksi). Maurin ehdotus tietysti hylättiin, hyvä, että ei kommunistiksi haukuttu.
Metsänmies 9.2.2019, 19:59Onko MaalaisSepon mielestä Demarit vastustaneet metsäteollisuuden kapasiteetin lisäämistä Suomessa? Eikös siitä päätä Metsäteollisuus , ihan itse? Markkinat ohjaavat teollisuutta, eivät politikot.
Metsänmies 9.2.2019, 10:56Tolopainen tuolla aiemmassa kommentissaan puhuu asiaa. Jos on ylituotantoa,alalla kuin alalla, hinnat pysyvät alhaalla. Markkinat päättävät tuotteen hinnan.