Käyttäjän Metsänkävijä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
  • Metsänkävijä

    Kohta on tosiaan ensimmäisen hoitopalkkion vastaanottamisen aika. Maksupäivä on 15.9. Itse olen päässyt varsin helpolla. Pienen alan olen heinännyt pariin otteeseen. Alue on vanhaa turvetuotantoaluetta. Alueelle alkuun boorilla terästetty tuhka, mätästys heinäisempään osaan, kuu maisemaan vain männyn istutus sotilaallisiin riveihin. Hyvin on taimet kasvaneet, parhaat ovat jo metristä. Alue on metsämaata metsään.fi palvelussa.

    Metsänkävijä

    Onko uuden Metkan taimikon- tai nuoren metsänhoidon minimi poistumia määritetty?

    Metsänkävijä

    Kyllä, sama täällä. Maksu tuli toteutusilmoituksen mukaisesti. Metsitystuessa on vain kolme maksatuspäivää vuodessa. Itsekin tein toteutusilmoituksen jo kesäkuussa heti istutusten jälkeen. Minullakin ala pieneni hakemuksen käsittelyvaiheessa luontaisen taimettumisen ja edellisten omistajien EU-tukien takia. Metsitystukea tuli kuitenkin kaksinumeroiselle hehtaarimäärälle. Metsitystuki oli hyvä porkkana saattaa metsää alkuun ja luontaisesti taimettuneet ovat myös jo hyvässä kasvussa. Metsälehden verkkolehdessä oli juttua, että suuri määrä hakemuksista on hylätty.

    Metsänkävijä

    Euro tänään on arvokkaampi kuin huomenna. Myy vain heti pois.

    Metsänkävijä

    Yksittäinen paperikone ei ole kriittisen tärkeä UPM:lle, mutta todella tärkeä Suomelle ja erityisen tärkeä koneen sijaintikaupungille.

    Ohessa Etlan raportti viime keväältä. UPM on siinä ihan kärkiryhmässä tuomassa lisäarvoa Suomelle. UPM:n merkitys Suomelle tuntuu usein unohtuvan.

    ”Etlan tänään julkaiseman tutkimuksen Suurimpien yritysten rooli Suomen kansantaloudessa (ETLA Raportti 109) mukaan vuonna 2019 Suomessa toimi kolme yritystä, jotka tuottivat Suomeen arvonlisää yli 1,5 miljardia euroa. Ykkössijalle nousi selkeästi pankkiryhmittymä OP, joka tuotti arvonlisää lähes 1,7 miljardia euroa. Toisella sijalla oli Neste (1,54 mrd. euroa) ja kolmantena Nordea Finland (1,51 mrd. euroa). Seuraaville sijaluvuille ylsivät yli miljardin arvonlisällä UPM, Kesko ja Metsä Group. Lisäksi kymmenen suurimman yrityksen joukkoon kuuluivat myös Elisa, Stora Enso, Bayer ja ABB.”

    Metsänkävijä

    Perusteellinen yhteenveto aegoliukselta! Tuolla ketjun aloittaja pärjää. Itse halusin nostaa esiin tuon kuolinpesän heikkouden metsävähennyksenä muodostumiseen. Niinhän se oli, että ensin yhtymäksi ja sitten myyntiin. Itsekin ihmettelin Zumin kommenttia, mutta en ekaa kertaa.

    Metsänkävijä

    Osaako joku opastaa toimimaan oikein, että mahdolliselle osuuden lunastavalle kuolinpesän jäsenelle varmasti muodostuu metsävähennys oikeus, kts oheinen lainaus?Ja onko niin, jos kuolinpesä myy koko tilan esim. huutokaupassa, niin ostajalle muodostuu automaattisesti metsävähennys oikeutta?

    ”Metsänomistajan käyttämätön osuus metsävähennyspohjasta siirtyy uudelle metsänomistajalle, kun kiinteistön omistusoikeus siirtyy vastikkeettomalla saannolla. Tällainen tilanne on käsillä myös, kun vainajan metsäomaisuus siirtyy kuolinpesälle. Metsää omistavan jakamattoman kuolinpesän sisällä tapahtuvat osakkaiden osuuksien kaupat eivät muodosta kuolinpesälle metsävähennyspohjaa, sillä kuolinpesäosuus on irtainta omaisuutta.”

    Metsänkävijä

    Totta. Muunto tämän vuoden puolella, voimaan ne tulevat ensi vuoden alusta ja korkein Metsä1 lisäkorko maksuun vuoden 2023 keväällä.

    Metsänkävijä

    Perusosuudet pysyvät entisellään ja ne pitää olla merkittynä ennen kuin voi hankkia lisäosuuksia. Mielestäni A osuudet kannattaa muuntaa Metsä1 osuuksiin, mutta jos haluaa seurata tilannetta, voi ne antaa olla A osuuksissakin hetken. Metsä1:lle tulee olemaan korkein lisäosuuskorko. B osuudet ovat varsin huonoja, niitä ei voi muuntaa Metsä1:ksi, niille maksetaan nykyisin jo todella alhaista korkoa, niille tullaan tulevaisuudessa maksamaan todella alhaista korkoa ja niiden lunastaminen kestää kauan 1.5 – jopa 2.5 vuotta. Mielestäni ei missään nimessä kannata sijoittaa omaa rahaa B osuuksiin nyt tai ei ole ollut kovin järkevää aikoinaankaan.

    Metsänkävijä

    Muutama aikoinaan kommentoikin tähän ketjuun ja suositteli muuntamaan A osuudet Metsä1:ksi. Metsäliitto ohjaa Metsä1:n kiinnostavimmaksi parhaalla osuuskorolla. Itse olen muuntamassa A osuudet Metsä1:ksi jo nyt syksyn aikana.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)