Käyttäjän Metsälä kirjoittamat vastaukset
-
Seuraavissa eduskuntavaaleissa kannatan sitä puoluetta jonka mukaan metsän myynnissä nykyinen 54% verotus on ihan liian pieni. Metsän myyjiä pitää rangaista 150% myyntivoittoverolla. ”Metsän tai puiden yksityinen omistaminen on vakava ympäristörikos”. Metsä kuuluu kansalle eikä sitä voi omistaa yksityisesti.
Metsälä 13.2.2015, 22:17Kommentoijien mukaan metsäperintöjen yli 50% verotus on ihan oikein. Elikkä sen mukaan mennään eduskunnassa. ”Metsänomistajien mukaan on OK ja toivottavaa että ainakin 50% ja mielellään kaikki eli 100% metsäomaisuudesta takavarikoidaan valtiolle jos metsän omistaja sattuu kuolemaan”.
Metsälä 13.2.2015, 21:08Puun takaa: viestiketju koskee metsän perintöverotusta. Ei metsän tuoton verotusta.
Metsälä 13.2.2015, 20:52Jos haluaa myydä perityt kohta lahoavat tukkipuut mutta pitää maapohjan tunnearvojen takia, kannattaa myydä koko palsta puineen vaikka UPM:lle ja ostaa hakattu tontti UPM:ltä takaisin käypään hintaan. Näin palstan luovutusvoiton verotuksessa käytetään perintöverotusarvon mukaista palstan hankintahintaa. Noin kolmannes perinnön arvosta jää siten omaan taskuun eikä mene verottajalle. Tosin verottaja varmaan käyttää tässä mielivaltaista oikeuttaan puuttua ns. ”veronkiertoon”. Tekaistu kauppa verojen kiertämiseksi, kyllä, juuri siitä oli kysymys.
Metsälä 13.2.2015, 20:15Jos perin tontin, jolla on arvoton laho talo, mutta irtaimistoon kuuluu arvokas taulu, niin maksan perintöveroa pääosin siitä taulusta. Kun maksan perintöveron ja myyn taulun saman tien, sen arvokkaan taulun hankintameno on sen verotusarvo perintöverotuksessa. Kun perin tontin, jolla ei oikeastaan ole muuta arvoa kuin sillä kasvavat tukkipuut, ja maksan perintöveron ja myyn puut saman tien, puiden luovutusvoiton laskennassa niiden hankintameno on 0 euroa. Oletetaan että perinnön saamisen ja puukaupan välinen aika on 6 kk. Puiden laskennallinen tuotto puolessa vuodessa verotetaan noin miljoonalla prosentilla. Talon vuokratuoton verotus on kuitenkin suhteessa todelliseen vuokratuottoon. Mutta ihan sama, toteanpa vaan että kasvavien puiden perintöverotus loukkaa perustuslain mukaista yhdenvertaisuusperiaatetta. Jos olisin nuorempi, valittaisin EU:n tuomioistuimeen ja luultavasti Suomen valtio häviäisi jälleen kerran.
Metsälä 13.2.2015, 19:51Niin, ihmettelenpä vaan sitä että jos setä olisi jättänyt asunnon tai vaikka pörssiosakkeita, niin niiden muuttamisessa rahaksi olisi otettu huomioon maksamani perintövero, eli omaisuuden ”hankintameno” on niissä sama kuin sen perintöverotusarvo. Sen sijaan kun muuttaa perityt kasvavat puut rahaksi, niin vero niistä meneekin voittovero toiseen kertaan ilman mitään hankintamenoa, koko myyntitulosta. Miksi ihmeessä näin, miksi perinnöstä ei veroteta tasapuolisesti sen oikean arvon perusteella? MIksi metsän perintovero on yli 50% mutta rahan, asunnon tai pörssiosakkeiden yli puolet pienempi? No, valtio haluaa sosialisoida metsäomaisuuden pikkuhiljaa perintöverojen kautta. Siitähän tässä on kysymys. Leikataan ”ansioton arvonnousu” valtiolle, koska metsäthän ”kasvavat itsestään”.
Metsälä 13.2.2015, 12:53Korjaus. kiinteistön myynnissä olisin saanut käyttää hankintamenona perintöverotuksessa käytettyä kiinteistön verotusarvoa. Joka tapauksessa paljon pienempi vero kuin myydessä perittyjä puita, joiden myynnissä ei ole mitään hankintamenoa.
Metsälä 6.10.2012, 00:52”Kyllä rikoslain 28. luvussa on aika selkeästi määritelty mitä voi seurata jos käy risuakaan toisen maalta taittamassa luvatta. Metsäyhtiöt vaan luulevat edelleen olevansa kaiken yläpuolella. Joulukuusivaraskin saa aika komeat korvausvaateet kaupungeilta ja sakot päälle! ”
Tahallisuus vai tuottamuksellisuus, sitä oikeus aluksi pohtii.
Tässä tulee kysymykseen rikoslain 24. luku kotirauhan rikkominen, 28. luku hallinnan loukkaus, 35. luku vahingonteko. Mutta jos ei voida osoittaa tahallisuutta, koko rikoslain voi unohtaa ja aletaan katsella vahingonkorvauslakia.
Metsälä 6.10.2012, 00:112200 neliön mökkitontilta harvennettu luvatta 114 puuta. Sinne varmaan jäi vielä muutama puu vai oliko ihan aukkohakkuu? Omalla mökkitontillani 5000 neliöllä ei kyllä kasva ihan omasta tahdostani kuin parikymmentä puuta, koska tykkään valosta ja auringosta. Näkemättä paikkaa voisi arvioida että ko. harvennus oli ehkä ihan tarpeen.
Vakavasti puhuen: kaupungin puistosta kaadetun yhden ainoan lehmuksen hinnaksi on liikennevahinkolautakunnassa määritetty 1400 euroa. Tähän nähden 75000 per 114 puuta on oikeaa suuruusluokkaa, jos mökkitontin rinnastaa puistoon. Mutta laskiko kiinteistön arvo muka 75000 euroa? Epäilen vahvasti, luultavasti harvennus nosti tontin arvoa. Omistaja sai varmaan jo korvauksen ko. 114 tukkipuun taikka risun kantohinnasta eli korvausvaateessa on kysymys muista arvoista, kuten kiinteistön hinnan alentuminen.