Käyttäjän Metsäkupsa kirjoittamat vastaukset
-
Kelirikko taitaa olla syynä kuusitukin hinnan nousuun, joskin kaikki on kovin suhteellista. 0,17 € motille hinnan viikko nousu näkyi olevan. Suuret myyntierät myös kohdalla sattuessaan maakunta tasolla hintamuutoksia tekevät tilastoihin. Metsälehti ja Maaseudun Tulevaisuus itsellä tiedon antaa. Runkohinnoittelu ei näy näissä hintatilastoissa.
<p>Itsellä jonkin verran kokemusta asiasta ja kyllä nimimerkit e-salo ja apli ovat melko oikeat johtopäätökset tehneet. Omat ajatukset ovat saman suuntaisia. MTK:lla on yhteisyrityksessä(MHYP) määräysvalta, samoin taasen metsävaltuustolla MTK;n johtokunnassa taitaa nykyisin olla yksi paikka. EU;ssa MTK:n on kyllä ansiokkaasti puolustanut suomalaista metsänomistajaa yhteistyössä maamme metsäteollisuuden kanssa. Edunvalvonta on haasteellista ja kepun romahdettua MTK:lla ei ole poliittista selustaa entiseen malliin. Munat olivat liikaa yhdessä korissa ja nyt se kostautuu kyllä.</p>
Kommentoija Ekillä on samat koivun mitat kuin mitä omassa hankintahakkuussa. 33 on apumitta, jota tehdään ainoastaan joistakin tyvipölkyistä. Varsinaiset mitat ovat 41-46-49-54-57-61-67. 18 cm latva minimi.
Onhan niitä sellaisia teitäkin tehneet. Riippuu hiukan milloin tämä on tapahtunut. Jos omin lupineen tehty, niin ovathan jotkut tien sulkeneet. Jonka jälkeen maanmittaustoimitus kannattaa tilata, jos ei sopuun maanomistajan kanssa pääse. Tällöin toimitusinsinööri päättää tierasitteista, pääsääntönä sopivin vaihtoehto rasiteoikeudelle. Jos omalla luvalla tehdyn tien vaikutuspiirissä on esim. mökkiasutusta, silloin on asiasta pyrittävä sopimaan. Jos tien sulkee vaarantuu pelastustoiminta , joten on odotettava tie järjestelyjen lailliselle pohjalle saantia.
14 eurolla per tila saat omasta tilastasi, taikka naapurin rasitetodistuksen, josta näet tieoikeudet ja leveydet. Jos ei tieoikeuksia ole, niin maanmittaustoimituksella sellainen jokaiselle tilalle luodaan. Ei tietä ilman oikeutta tai lupaa saa tehdä naapurin maalle. Myöskään jokamiehen oikeudella ei koneilla ole asiaa vieraan maalle ilman maanomistajan lupaa.
Yleensä kerran kun perinnän kautta maksun kuluineen joutuvat maksamaan, niin seuraava vuonna maksu tulee melko varmasti eräpäivänä tiekunnan tilille.
Energiapuu on kovemmassa huudossa kuin koskaan uskoakseni tällä hetkellä. Kyllä ”keppimetsätkin” energiapuun ostajille kelpaa, joskin jokainen olisi hyvillään hoidetuimista kohteista. Täällä esim. MHY:n korjuupalvelun kuidutkin ovat lähes 100%:sti tänä vuotena päätyneet energialaitoksille polttoon. Olen parin vuoden sisään myynyt energiapuu harvennuksia n. 70 ha alalta. Kyllä energiapuulla paremmalle tilille pääsee nyt, kuin kuitupuulla myyden metsäfirmoille.
Maastosta sijaitsevat pyykit ovat rajanpaikka, paitsi siirtopyykit oma lukunsa. Yleisen tien osalta, jossa tiealue lunastettu, yleensä tilojen rajan kohdalla oikea pyykki tai muoviputki. Muutoinhan alemmalla tieverkostolla tiealue on muutama metri ojan takana. Eli turhana pidän sen rajan käyntiä, tarvittaessa on esim. metsäfirmoilla muutaman sentin tarkkuuteen kykeneviä paikantimia nykyisin löytyy. Jos aikanaan rajapyykkien singalointi muovit lentokuvaukseen olivat vikapaikassa, niin sen johdosta kartoissa raja heittää todellisesta joskus.
Viime vuosikymmenellä parissa kohteessa sain taistella majavien kanssa. Kun haavat loppuivat alkoi helpottaa, taisi metsästysseurakin avittaa. Kuusi on herkkä veden nousulle, yhdessä kesässä tukehtuu liikaan veteen.
Metsätiloja ostaneena väittäisin metsävähennyksen noston nostavan tilojen hintoja, niin on käynyt aikaisemminkin. Myyjät saattavat jäädä odottamaan hinnan nousun vaikutusta, ostajat taasen ostavat, kun sopiva kohde kohdalle sattuu. Puun hinta painuu, saa nähdä mikä vaikutus sillä on tilojen hintakehitykseen.