Käyttäjän Metsäkupsa kirjoittamat vastaukset
-
Pentti kyllä metsävähennysasiassa metsässä, Seppo asiat taasen tietää. Tietääkseni metsärahastoilla ei ole kyseistä metsävähennys oikeutta, yhteismetsillä kylläkin.
Ilmeisesti monikaan palstalainen ei ole kiinteistöjä ostanut, kun vertaa tässäkin asiassa perintöveroon. Ostaessa on tilasta maksettava 100% hinta, josta metsävähennys sitten tehdään. Perinnöstä taasen 0-34%. Yritys yleensä saa ostot poistoina 100%, joten 75% on parempi ostotilalliselle kuin 60%. Metsävähennys kannustaa tilakoon kasvattamiseen, jos myyt tilan vapailla markkinoilla, niin käytetty metsävähennys katsotaan tuloksi. Tilahintoja kyllä nostaa, siitä hyötyy myyjät. Itsellä/ meillä on keskimääräistä enemmän kokemusta metsätilamarkkinoista ja metsävähennyksen hyödyntämisestä.
Eilen tapasin Suomen puolustusministerin, oli mukava Antin kanssa taasen keskustella. On mies paikallaan, ajat ovat haastavat totesi.
Todennäköisyys tulla huijatuksi on JK- kasvatus, käytännössä vuoden jokaisena päivänä. Toiseksi todennäköistä on vaalivuona, etenkin jos kahdet vaalit sattuu vuodessa olemaan. Aprilli päiviä vain yksi vuodessa, silloin kun pysyy ulkomaailman tavoittamattomissa ei tule ehkä huijatuksikaan.
Kyllä nyt kun tuli uudet Metsään.fi keilaustulokset, niin kunnon metsissä puuston määrät yhtä tarkkoja kuin tila-arvioiden. Puulajit kylläkin heittää. Olen erittäin kiitollinen ja tyytyväinen Metsään.fi ja Kansalaisen karttapaikkaan. Näitä olemme hyödyntäneet katsastaessa myytäviä tiloja. Näiden tietojen lisäksi omat laskelmat, joita verrataan tila-arvioon.
Itsellä oli 8 ha kuvio, jossa metsään piste fi:n mukaan oli 78 m3 ha. Energiapuuhakkuu tehtiin, puuta lähti samainen 78/ha m3. Jäljelle jäi ainakin yhtä paljon puuta.
Kyllä ennustaminen vuosikymmenten päähän on tosiaan yhtä tyhjän kanssa. Muuttujia on niin paljon, myöskin nykyisin maailman meno on entistä arvaamatonta. Tein/ tehtiin myöskin eniten puukauppoja kuin koskaan yhden vuoden aikana viime vuotena. Tänä vuotena myöskin tehdään mahdollisimman paljon puukauppaa, sillä hintataso on hyvä. Oma näkemykseni on, että tulevina vuosina hinnat kannolla ovat laskevat. Tähän asti, on sitten myyty huonomman hinnan tai paremman, lopputulos on loppujen lopuksi hyvä.
Kyllähän energiapuun kultainen suhdanne oli ja meni. 20-25 euroa tienlaidassa jatkossa uskoakseni hinta. Kun metkatuet aikanaan loppuvat, niin kannattavuus ei hääppöinen. Jos taimikkonsa liian sakeana kasvattanut, niin säästäähän siinä raivausahakulut . Itse syyllistyin liian sakeana taimikoita kasvattamaan, mutta tämä energiapuu buumi pelasti. Taloudellinen lopputulos oli hyvä, nyt nämä n.100 ha jotka 4 vuoden aikaan läpikäytiin tai kaupat tehtynä.
Paljon on kiinteistöjä, joille ei ole virallista tieoikeutta. Maanmittauslaitos kyllä tietoimituksella jokaiselle tilalle tieoikeuden vahvistaa , joskin toimitus maksaa. On myös tiloja joiden virallinen tieoikeus on maastollisesti mahdoton tielle. Itselläkin on yksi sellainen tila, onneksi saan naapurin tasaisemman maaston kautta puunajon hoitaa.
Kyllähän mainehaitat äkkiä sivuutetaan, jos tarpeeksi rahakas diili syntyy.