Käyttäjän metsa1980 kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)
  • metsa1980

    Kyllä. Juuri näin meni eilen itselläkin – hommat sujui todella nopeasti. Aamu sarastaa myös täydellisesti tähän aikaan vuodesta..

    Omalta kohdalta taisi keväthangilla käyskentely loppua nyt kun lämpöasteet aamuisinkin alkaa olla korkeita ja lunta kuitenkin edelleen on.

     

    metsa1980

    Visakallio kirjoitti tuolla kuvapuolella: ”Viime aikoina, kun tukeista on ollut kova kysyntä, mutta kuidusta ei, ovat kolme suurtakin ottaneet ainakin täälläpäin tukin niin tarkkaan huonommistakin harvennusleimikoista, että en muista vastaavaa nähneeni, enkä ole havaintoni kanssa yksin.”

    Luuletteko, että asia on näin? Näinhän voisi ajatella kun puuvaihtoja tehdään ja tukkia kuituun vaihtamalla saisi edullista kuitua. Ja toisaalta myös kuituostajankin sahalle mennessä tuntuisi hurjalta laittaa sellukattilaan puustoa joka ehkä laadultaan eri katkonnalla olisi ollut tukkia.

    Että siis korjataanko tukkia huolellisemmin talteen kun tukin hinta on kova? Onko esimerkkejä vanhoilta vuosilta?

    metsa1980

    On vaihdellut n. 63-65.5 euron välissä ensi kesäksi. Päätehakkuu, kuusi.

    metsa1980

    Tuo on täysin totta.

    Välillä tulee mietittyä ostotilojen kohdalla, että miksi siellä on jätetty edullisimmatkin raivaustyöt tekemättä ja laitettu vain myyntiin kaikkine virheineen päivineen. Itselle tuo vain kuvastaa sitä välinpitämättömyyttä ja/tai tietämättömyyttä, mutta usein kuitenkin tilat ovat useiden kymmenien tuhansien arvoisia ja esim. asuntokaupassa siivous ja ehkä pieni pintaremontti on hyvin yleistä ja normaalia ennen myyntiä.

    metsa1980

    Itse mietin eilen vähän samaa kuin MaalaisSeppo tämän topikin yhteydessä (itseäni aihe ei kiinnosta). Käytännössä olisi kyse varainhoidosta, mutta varainhoito kohdistuisikin metsäomaisuuteen eikä esim. osakkeisiin jne.

    Tuota palveluahan on tarjolla jo, mutta tuon paketoimalla jne. brändäämällä tuossa voisi olla mahdollisuuksia saada asiaskuntaa. Selvä ettei moni tuota tarvitsisi, mutta kohderyhmää olisikin tilojaan tuntemattomat kaupunkilaisomistajat. Olisi myös hyvä saada todellista lisäarvoa asiakkaille ja periaatteessa sehän olisi mahdollista puukauppoja isommassa mittakaavassa tehtäessä ja esim. itse tekemällä kohtuuedullisesti raivauksia yms. ja tällöin sen liiketoimintamallin tulisi olla hyvin läpinäkyvä, jotta edut ei menisi sekaisin.

    Ehkä joskus metsäalallekin tulee kk-maksulliset palvelusopimukset.. onhan niitä jo hammaslääkäripalveluissakin. Ja Tornatorin metsien vuokrauspalveluon sitten oma lukunsa, ainakin mielenkiintoinen jos ei muuta.

    metsa1980

    Ehkä yksi todellinen ongelma on MHY ja ilmaiseksi saatavat neuvot. Toisaalta kyllähän ilmaisia tarjouspyyntö ja ohjeita ja tietoa sitä kautta saa alalla kuin alalla. On kuitenkin hyvä laskea reilusti aikaa erilaisten suositusten tekoon eikä pettyä jos hyväkään neuvonta ei johda kassavirtaan.

    Riippuu myös aloittajan kokemuksesta, olemassa olevista mahdollisista asiakkaista ja sidosryhmistä. Jos näitä ei ole paljoa, niin mainetta voisi tosiaan kasvattaa alihankkijana.

    Itse kysymykseen hankala vastata. Uskoisin parhaassa tapauksessa hyvän neuvontapalvelun tarpeekseen, mutta jonkun pitää viulut maksaa ja palvelun hinnoittelu siis haaste.

    Oma aikaansa vaikuttaa olevan suhteellisen helppo myydä raivaustöihin ja tietenkin sitäkin kautta voi ajatella kasvattavansa yritystä, mutta se on sitten ehkä hieman eri reitti.

    Isännöinti on menossa mielestäni sähköisiin palveluihin, mutta fyysiset työt siellä on silti tehtävä.

    metsa1980

    Kaksi viikkoa takaperin alkoi omat raivaukset kun oli kantavia hankia muutama päivä ja tarkoitus palata heti kun kevät jatkuu. Muuten ollut nämä talvikuukaudet taukoa. Lumikengät ainakin pitäisi hankkia, mikäli lumikuukausien raivausta haluaisin opetella lisää ja aihe kyllä kiinnostaa.

    Itseä mietityttää lehtipuiden vesominen ja tuosta tuntuu mielipiteitä riittävän. Lähinnä itsellä se, että jos ei ole pakollinen taimikonhoito yms, niin tuleeko sitten keväällä tehtyä turhaa työtä lehtipusikoissa.

    Huhti- ja toukokuu tarkoitus kuitenkin raivata kaikkea mahdollista ja samoin jatkaa syksyllä. Kesäkuukaudet itsellä menee muissa jutuissa ja se on itselle ihan sopiva kun yleensä omat raivauspäivät noin keskimäärin pitkiä/liian pitkiä ja vähän viileämmät päivät sopii silloin paremmin.

    Raivaussahurin parasta aikaa: https://www.metsalehti.fi/artikkelit/raivaussahurin-parasta-aikaa/#1555f971

    metsa1980

    Lisäys edelliseen: Myös siten, että kesäkohde ja kesähinta, mutta oikeus hakata talvellakin (jää) sama hinta.

    Tarjousten vertailu aikamoinen suo ja lopulta pilkille meneminen ehkä järkevintä, koska ei sillä valinnalla kuitenkaan ole ”mitään” väliä. Onneksi mahdollisen huonon lopputuloksen kohdalla voi asioida jatkossa eri tahojen kanssa ja usein kaikki tuntuu menevän kuitenkin ihan ok.

    metsa1980

    Lasse 5.3.2021, 12:07
    Minulla muuten sellanen käsitys ettei ostajat ala kahta tarjousta tekeen esim. samasta leimikosta kesäkorjuua ja talvikorjuuna, onko kellään esimerkkiä?

    On kokemusta. Käytännössä kyse talvikohteesta jonka voi tehdä kesälläkin (kuiva) ja tuosta mahdollisesta kesäkorjuusta sitten oli eri hinta tarjouksessa. Hyväksytty ostotarjous oli tälläinen.

    Se on sitten eri asia miten järkevä myyjän kannalta tämä on, mutta talvet ja korjuuolosuhteet vaihtelee alueellisesti ja näitä joutuu miettimään ja kesähakkuun osalta sopimuksessa muutama tarkennus (kalusto, ajourat).

    metsa1980

    Jätkä 5.3.2021, 09:12
    Joskus oli tukkikauppa sellainen, että kuusitukkien toivottu pituus oli 61 dm. Myös 58 oli haluttu pituus. Katkontaohje oli, että 61 :stä tehtäessä saa tehdä kaikkia muita pituuksia alkaen mitasta 31 dm. Tämä siis sillä ehdolla, että se edesauttoi maksimipituuden tekemistä.

    Tämmöinen tukkikauppa olisi upeata. Etenkin kun ostaja esittää haluamansa mitan/mitat ja myyjä tuntee leimikkonsa. Toisaalta ehkä nykyisin tarpeita on monipuolisemmin ja tietotekniikan myötä niiden täyttäminen on tullut mahdolliseksi (apteeraus päivän tarpeiden mukaan, ei ostotilanteen).

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)