Käyttäjän metsä-masa kirjoittamat vastaukset
-
jpjulku, Oikeita asioita olet pohtinut kysymyksessäsi. Moton automatiikka kyllä pitää huolen lajikohtaisesti minimi mitoista, kunhan minimi katkaisun painotus on kohdallaan.
Jos vastaan tule yllättäviä vikoja rungossa ja on kuljettajan mentävä käsiajolle, silloin lyhyt mittavalikoima- auttaa tukkikertymässä.
Selvitä vielä A tarjouksen tehneeltä firmalta, onko katkonta rajoituksia lyhimmissä tukin pituuksissa, löytyykö ylipaksulle tukinhintainen laji ja selvitä minkä arvoista palautta A ostaja on saanut aiemmin.
Jos näihin saat myöntävän vastauksen silloin kauppa kannatta tehdä metsäfirma A: n kanssa.
Juuri näin, nykyiset uudet, nopeat sahalinjat on suunniteltu läpimitaltaan pienemmille tukeille. Yksityisillä sahureilla on yleensä siltä varalta jatkokaupat ylijäreälle tukille.
” Ylipaksu tukin kohtalo kannattaa selvittää ennen kaupan tekoa ”
Hei !, molemmat A ja B: n katkontaikkunat näyttää olevan latvamittoja, siinä mielessä A: n tarjous on käytännössä heikompi, tukinmitta tyvelle tuo lisäpaksuutta n. 10-15 cm tyvelle, riippuen tukin pituudesta.
Hyvä ja mielenkiintoinen leimikko on kyseessä. Näkemättä leimikon laatua ja järeyttä on tukin kertymää hieman hankalaa määrittää, vertailin molemmille leimikoille ostajaksi sahaa, silloin tukki % olisi 84-86.
Todennäköinen kauppa syntyisi B:n kanssa, laadukkaassa leimikossa minimi tukin pituus ei nosta enää tukkiprosenttia merkittävästi. Max. tyvi 650 mm kerää myös tukkia talteen, pikkutukkikertymä on pelkässä tukkileimikossa melko vähäinen, korkeintaan apumittana lyhyttä mittaa.
A: n heikkous ostotarjouksessa on tukin max. tyvi 429 mm, tämä syrjii tukkilaatua lahokuuseen, ja sen hinta olisi ilmeisesti 10-12 € / m3.
Onko kokemuksia Trico hirvikarkotteella koivun taimien istutuksen jälkeisestä käsittelystä !
Tarkastelin 2016:ta rauduskoivulla istutettua uudistusalaa ja huomasin jäniksien syöneen / katkoneen 6-8 % istutetuista taimista, vahinko taimikossa oli sen verran suuri, että pitäis jotakin karkotetta kokeilla, muuta taimikuolleisuutta ei ollut
Mukava kuulla, että metsä kiinnostaa työpaikkanakin, minustakin siellä on myös montakin hyvää asiaa, jotka kehittää ja mielekästä.
Olitko päättänyt metsäalalla ylä- vai ala-asteen koulutuksen ?
Koivun erikoistyvi on erittäin hyvä artikkeli, jos tilat on erikoisvaneria hankkivan firman hankinta-alueella. Tässä suhteessa Itä- Suomi on kaukana sen jalostuspaikasta.
Takavuosina on yksityisiä pieniä ostajia kyllä liikkunut täälläkin, mutta kun kertymät meidän koivikoista on jäänyt pieneksi ja kohteet hajallaan niin hyötykin on jäänyt rahallisesti vähäiseksi
On se vain hyvä asia, ettei meitä ihmisiä ole luotu samanlaiseksi näkönsä ja tapojensa puolesta. Olisi ehkä vähän yksitoikkoista, jos ei syntyisi värikästä kommunikointia eri asioista, erilaisuus kun on elämää ylläpitävä voima.
Hirvijahti on hiljentyvillä kylillä vuoden odotetuin tapahtuma !
Maaseudulla asuvilla vanhemmalla väestöllä on vahvat tunnesiteet metsään, osalle se on syntynyt omistamisen kautta, osa on tehnyt siellä elämäntyönsä, mutta sitten vanhempana on mahtava päästä verestämään niitä muistoja ja kertomaan niistä ” pyydettäessä ” myös nuoremmille.
Pilkattoman työnjäljen aikaan saamiseksi koneen merkillä ole kovinkaan suurta merkitystä, kunhan kuljettaja on sinut ajokkinsa kanssa, eli on kokemusta koneesta ja asenne kohdallaan.
Männiköllä pienet leimat esim. 1 kpl näkemäalueella ei ole paha, silloin työn jälki on hyvä. Mutta kuusikolla kesäaikaan kaikki on liikaa, yleensä niitä voi löytää myös juurenniskoista, jotka voi olla piilossa havujen alla.
Ennakkoraivaus on virheettömälle hakkuunjäljelle ainut lähtökohta, silloin voi vaatia onnistumista, ilman ennakkoraivausta virheetön työnjälki ei ole mahdollista koneella urakkatyönä tehtynä.
Oliko moto omassa leimikossa, vai olitko valvojana vieraalle. Näissä nuoren metsän harvennuksissa kannattaa kirjata hakkuuohjeisiin ppa, runkoluku ja mitä puulajia suositaan kasvatettavaksi.
Näillä toimilla voidaan mitata ja saada vastuuseen vikaan hakatun palstan virman / hakkaajan, muutoin se on lähes mahdotonta ja tuottaa ylimääräistä harmia molemmille.
Ei firmatkaan monta kertaa anna tapahtua ja maksaa yrittäjien vastoin ohjeita hakkuista. Tolopaisen kuvaama tilanne on rasitteena koko kiertoajan tällä kuviolla.