Käyttäjän Menninkäinen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 290)
  • Menninkäinen

    Ei ole perunalle hyvä pohja jos on heinää kasvanut.

    Laita erikoispuita kasvamaan. Tuollaisen alueen jaksaa hoitaa ja suojata tuholaisiakin vastaan.

    Menninkäinen

    Kaksi tahti kone tarvitsee oikeanlaisen putken jotta siitä saadaan kunnolla tehoa irti. Alkuperäisessä putkessa tietysti määrää päästöt, ääni, moottorin ominaisuudet, valmistuskustannukset ja tila mihin se pitää saada mahtumaan.

    Alla olevassa linkissä on vähän teoriaa 2t moottorin pakoputken muodosta ja miksi se on sellainen.

    Menninkäinen

    Lähivuosina istuttamalla. Todettu helpoimmaksi ja varmimmaksi uudistustavaksi lähiaikojen kuvioilla. On käytetty myös kylvöä, siemenpuuta ja kaistalehakkuuta. Tulevat uudistusalat ovat karummalla ja karkeammalla pohjalla joten todennäköisesti siemenpuu/kylvö on vaihtoehdot.

    Myyrät aiheuttaneet harmia silmujen syönnin muodossa. Hyvin heinäisiä pohjia. Suurelta osin laajoilta hirvituhoilta vältytty männyntaimikoissa. Ruskomäntypistiäisen tuhoja oli joskus aikoinaan. Ei lähivuosina. Sienen aiheuttamia kasvutappioita tullut kosteina syksyinä. Ja tyvitervas tuo omat ongelmansa.

    Ensiharvennusikä on lähivuosina ollut 20-25 vuoden välillä.

     

    Menninkäinen

    Jos Per mehiläisiä haikailee. Joudut todennäköisesti odottamaan toiseen kesään että kasveilla on kunnolla kukintaa.

    Menninkäinen

    Suosittelisin käymään jo ensi kesänä paikalla. Silloin huomaisi millainen kuhina eri hyönteislajeja aukossa pyöriin. Samoin uusien kasvien ilmaantuminen paikalle. Viiden vuoden päästä tuo aukko on jo siirtynyt eri vaiheeseen. Siellä voi olla jo siinä vaiheessa kunnon taimisto. Ja eri lajit.

    Menninkäinen

    Ei kai tässä ole kukaan enään tekemässä kolmatta harvennusta 500 runkoluvun metsään. Pitää muistaa lähtökohdat. Nykyään istutetaan 1600-1800 taimea hehtaarille. Aikoinaan kuusia on istutettu 2000-3000 välillä. Niille on tehty ensiharvennukset suhteessa pienempään puustoon kuin nykyään.

    Ja kyllä teemme meillä edelleen kolmen harvennuksen kiertoja kuusikkoon. Varsinkin kuvioilla joissa esiintyy paljon kasvuhäiriöitä.

    Menninkäinen

    Eihän tuo kolmen harvennuksen kierto mikään ihmeellinen asia kuusikoissa ole. Itse ei olla OMT kuusikoita lannoitettu kuin nuorempana boorilla. Lannoituksen järkevyyteen kannattaa ottaa huomioon myös onko kuviolla lahoa ja ostetaanko alueella sorvikuusta.

    Menninkäinen

    Meillä menee kenttäsahurille satunnaisesti tavaraa joka ei täytä tukin laatua. On se vika sitten pituus, paksuus, koro tai väri. Kylältä löytyy myös höylä. Samalla tukee lähialueen yrittäjyyttä.

    Menninkäinen

    Lähinnä tuo video vahvisti käsitystä että hoitotyöt kannattaa tehdä ajoissa. Kiertoaikaa on ainakin saatu pidennettyä ja kiertoajan tukkimäärää pienennettyä. Sen voi sitten itse laskea miten se raha puhuu kenenkin laskelmissa.

    Menninkäinen

    Kuusentaimia istutellaan tänä keväänä. Kunhan kelit lämpenee. Tulevan syksyn ja talven ensiharvennus alueet suunniteltu ja metsänkäyttöilmoitukset tehty valmiiksi. Mennään sitten kelien ja puukauppatilanteen mukaan mitä tehdään.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 290)