Käyttäjän Menninkäinen kirjoittamat vastaukset
-
Edelläänkään se Arla ei määrittele kenen pellot on oltava luomussa. Vaan tuottajat voivat ihan itse valita haluavatko olla luomutuottajia.
Menninkäinen 4.8.2019, 11:57Jauhetaan siitä että markkinat vaatii fsc serti puuta. Markkinatalous toimii niin että jos jotain ei ole saatavilla markkinoille tarpeeksi se nostaa hintoja ja kyseisen tuotteen tuottajia ilmestyy lisää. Fsc sertifioidusta puusta ei makseta tarpeeksi että se kompensoisi muut menetykset. Jos sen hinta ei kerran nouse ei siitä silloin ole markkinoilla puutettakaan.
Menninkäinen 2.8.2019, 11:21- Alle kahden hehtaarin suuruinenkin kiinteistö voi olla yhdessä muiden samaan taloudelliseen yksikköön kuuluvien kiinteistöjen kanssa muodostamassa maatilaa.
Tähän perustuen voi olla alle 2ha kiinteistö erillisenä. Sitä en tiedä miten tuo sama taloudellinen yksikkö määritellään.
Menninkäinen 31.7.2019, 07:33En tiedä millaisista historiikki vehkeistä tolopainen puhuu mutta kun traktoriin aletaan laittamaan +100l voimansiirtoöljyä. Muutama painesuodatin. Etuperä ja napaöljyt. Moottoriin öljyt ja suodattimet. Niin alkaa tuntua ne mönkijän huoltokulut pikkurahalta. Tietysti voiteleehan se vesikin oman aikansa
Menninkäinen 30.7.2019, 19:27Minulla on myös erillinen alle 2ha metsäkiinteistö. Tarpeeksi lähellä on muita kiinteistöjä niin katsotaan yhtenä kokonaisuutena.
Menninkäinen 25.7.2019, 11:37Jpjulku. Jos hyvälaatuista mäntytukkia saat 400m3 hyvän tien varteen niin ei myynti ole ongelma. Pyydä tarjous laatuluokituksen mukaan. Saat paremman hinnan jos tavara on hyvälaatuista.
Menninkäinen 10.7.2019, 19:52”Toimivaan taloudelliseen kilpailuun kuuluu yritysten mahdollisuus päästä markkinoille ja oikeus päättää toimintatavoistaan ja kilpailukeinoistaan.”
Onko tässä tapauksessa maanomistajalla oikeus päättää itse kuuluuko HCV alueeseen? Ei ole taidettu kysellä keneltäkään.
”Kiellettyjä ovat erityisesti sellaiset sopimukset, päätökset ja menettelytavat:
4) joiden mukaan eri kauppakumppaneiden samankaltaisiin suorituksiin sovelletaan erilaisia ehtoja siten, että kauppakumppanit asetetaan epäedulliseen kilpailuasemaan; tai”
Jos vierekkäisiltä tiloilta saman kaltaisilta kuvioilta yritetään myydä puuta toinen on laitettu hcv alueeksi toinen ei. Kumpikaan ei ole FSC sertifikaatissa. Kauppakumppani ostaa FSC ja PEFC sertifioitua puuta. Mutta kyseisessä tilanteessa ei voi tarjota toiselle kuin FSC HCV alueen mukaista hakkuuta. Kyseisessä tapauksessa se kenen alue on ilman omaa suostumusta ja perusteita laitettu HCV alle on epäedullisessa kilpailuasemassa. Vai oletteko eri mieltä? Asian muuttaisi toiseksi jos ostaja taho ei ostaisi kuin FSC sertifioitua puuta.
Menninkäinen 10.7.2019, 17:10Kilpailupolitiikka
Kilpailupolitiikan tavoitteena terve ja toimiva kilpailu
Kilpailupolitiikan tavoitteena on luoda ja ylläpitää sellainen toimintaympäristö, jossa yrityksillä on tasapuoliset toimintaedellytykset ja mahdollisuus menestyä osaamisen avulla. Kilpailulain ja –politiikan keskeinen tavoite on turvata terve ja toimiva taloudellinen kilpailu.
Toimivaan taloudelliseen kilpailuun kuuluu yritysten mahdollisuus päästä markkinoille ja oikeus päättää toimintatavoistaan ja kilpailukeinoistaan. Tavoitteena on, että toimiva kilpailu koituu viime kädessä asiakkaiden ja kuluttajien eduksi esimerkiksi laajempina valinnanmahdollisuuksina ja alhaisempina hintoina. Asianmukaisella ja ajantasaisella kilpailulailla ja sen tehokkaalla toimeenpanolla voidaan turvata markkinoiden toimivuutta.5 §
Elinkeinonharjoittajien väliset kielletyt kilpailunrajoituksetSellaiset elinkeinonharjoittajien väliset sopimukset, elinkeinonharjoittajien yhteenliittymien päätökset sekä elinkeinonharjoittajien yhdenmukaistetut menettelytavat, joiden tarkoituksena on merkittävästi estää, rajoittaa tai vääristää kilpailua tai joista seuraa, että kilpailu merkittävästi estyy, rajoittuu tai vääristyy, ovat kiellettyjä.
Kiellettyjä ovat erityisesti sellaiset sopimukset, päätökset ja menettelytavat:
1) joilla suoraan tai välillisesti vahvistetaan osto- tai myyntihintoja taikka muita kauppaehtoja;
2) joilla rajoitetaan tai valvotaan tuotantoa, markkinoita, teknistä kehitystä taikka investointeja;
3) joilla jaetaan markkinoita tai hankintalähteitä;
4) joiden mukaan eri kauppakumppaneiden samankaltaisiin suorituksiin sovelletaan erilaisia ehtoja siten, että kauppakumppanit asetetaan epäedulliseen kilpailuasemaan; tai
5) joiden mukaan sopimuksen syntymisen edellytykseksi asetetaan se, että sopimuspuoli hyväksyy lisäsuoritukset, joilla niiden luonteen vuoksi tai kauppatavan mukaan ei ole yhteyttä sopimuksen kohteeseen.
Menninkäinen 7.7.2019, 18:09Mitähän mieltä kilpailuviranomaisen on asiasta? Laitonta kaupan rajaamista.
Menninkäinen 7.7.2019, 10:24Metsämatti. Tiedän jotain sertifioinnista. Teollisuus eikä muukaan tuotanto pyörisi jos ei olisi standardit ja tuotteilla sertifioinnit. Itseltäkin löytyy vino pino pätevyys sertifikaatti lappuja, osa tarpeellisia osa todella turhia. Pointti oli se mitä myydään yrityksille mitä he voisivat mainostaa loppukäyttäjille. Niitä nykymaailmassa väännetään joka yritykseen vaikka ne ei vaikuta positiivisessa mielessä millään tapaan yrityksen toimintaa tai kehitykseen ovat vain turhana kulueränä. Palvelu, tuote ja hinta tuo asiakkaat ei mitkään sertifikaatit. Välillä on ollut jopa huvittavaa kun suuren kansainvälisen sertifiointi firman auditoija on ollut aivan pihalla alan toiminnasta. Hänelle olisi varmasti pystynyt puhumaan puuta heinää ja sertifikaatti olisi pysynyt seinällä. Tuoko se uskottavuutta? Ei minusta. Se että asiakas on tyytyväinen ja tulee uudestaan tuo minusta paljon enemmän.