Käyttäjän mehtäukko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 10,171 - 10,180 (kaikkiaan 10,521)
  • mehtäukko

    Ei ole.

    Kuten mainittu,valtion hallinnoiman elukan haitta ja toisen omaisuuden tuhoaminen olisi samaisen tahon korvattava laskun mukaan. Siinä olisi mukana tehdyt hukkaan valuneet ostopanoksen,oma työ ja odotusarvo.

    Tai yhdessä sovitun X -hirveä /1000ha kohti määritellyn vaihteluvälin puitteissa tapahtuva hirviseurueiden  oman harkinnan mukainen verotus.Jos näiden jäljiltä on elukoita liikaa tietyn aikajakson sisällä, he maksavat viulut.

    Eikö voisi muka toimia?

    mehtäukko

    Kiitokset kysymyksistä.

    Jovain:”Pelaako luottamus laadun suhteen ja hyväksyykö yhtiö tarjoamasi motomitan  mukisematta?”

    Pelaa ja sen on ollut pakko pelata.Yli 30 vuotta konehommissa ja puiden kimpussa on täytynyt harjaannuttaa.Puukauppasopimukset eivät ole esteenä ja mhy ei ole edes hidasteena, -palveluja minimaalisesti.

    Jätkän kysymykseen tuo yli 30v. kelvannee..? Tällä hetkellä keskiraskas ketju. ”…silloinhan jokaisen metsänomistajan on kannattavaa hankkia vaikka käytettynäkin hakkuu – ajo – ja kaivukone omia töitänsä varten. Kyllä niihin parisataatuhatta …”

    Jokainen tehköön omat ratkaisunsa,mutta en kallistu samalle kannalle.Telakaivinkoneelle olisi urakkatöitäkin, mutta vuokraan sen omiin projekteihin ( maanmuokkaus,ojitus,tienteko..)

    Kuten aiemmin olen maininnut , jk:n metodit eivät ole vakuuttaneet. Ns. erikoispuu otetaan vain sieltä mistä sitä todella kertyy.Laatuharvennuksessa paraslaatuinenhan jää lihomaan ja yksien mottien keräily on ajan hukkaa.

    Mm…”Voihan se olla niinkin että aloittaja on metsäkoneurakoitsija joka korjaa omia metsiään…” On, mutta korjaa muuta puuta 90% määrästä. Ja Mm:n Jovainille heittämään vastakysymykseen, niin veikkaampa niiden joidenkin ”navetan taakse” varastoitujen rautaromujen luotettavuuden todella kyseenalaiseksi.Niitten onnellisia omistajia on matkan varrella nähty ja tulokset ei yleensä mairittele.

    mehtäukko

    Joutaa nyt jäädäkin.

    Tarkoitin, että jaksollisen konkreettisessa toimenpideskaalassa on ollut ja edelleen tuputetaan ” viisaita” neuvonnan puolelta.( mhy,mk..)

    mehtäukko

    Aiheesta: metsä-ammattimiesten ohjeet käytännön metsätaloudessa, – olisikin naposteltavaa…?!

    mehtäukko

    Kuusessa ollaan: ”Kyllä metsänomistajakin voi vaikuttaa jaksollisen kasvatuksen lopputilin kokoon, tekemällä laatuharvennuksia ja oikein ajoitettuja hoitotoimenpiteitä.”

    Olen täysin samaa mieltä. Vain oikein ajoitetut hoitotoimenpiteet jos mitkä lyhentävät kierto-ajan mahdollistaen tukkileimikon 100:n vuoden sijasta alle 60:een (siis omt,mt ).

    Tai vanerikoivikon alle 50 vuoteen.

    Toinenhan on erikoispuun seulonta. Kun kuk/mäk kantohinta tuplaantuu parrun tarkalla talteenotolla tai järeä kot on viilutyvenä 110€/m3.

    Talvileimikoita kelirikko-ja kesäleimikoiksi ja yleensäkin suurempi kauppa kerralla,

    mehtäukko

    Kevennyksenä toteaisin,että omaksumani laskennallisista kommervenkeista väljempi metsätalous taitaa olla sittenkin vähemmän tressaava??

    On pitemmässä juoksussa muovautuneet metsämaan ostohintatasot, työmenetelmät ja kaikki muu rekvisiitta jolla toiminta on mahdollista. Näitä alunperin kriittisesti tarkastellen ja käytäntöön soveltaen on muodostunut ”oma” toimintamalli. Se EI VOI olla kokonaisuutena niin paljoa hakoteillä ettei kannattaisi,koska esim. metsäfirmat toimivivat isoissa linjoissa samoin periaattein. Heillä on kuitenkin metsäekonomit laskeneet samat rätingit moneen kertaan.Loppu on tilakohtaista ekstraa TAI sitä riskiä joka vain kuuluu taudin kuvaan. Ja se on siinä.

    Setelit ja kolikot jotka kilahtavat, ovat realisoitunutta tulosta.

    Siksi metsätalous vapaallinen ,vähän enempi kuin hyvä harrastus.

    mehtäukko

    Niinpä. Nostalgiset ovat muistelot kun 80-luvun alussa ryvettiin.Se metsurikausi jäi kolmi vuotiseksi, ja ei kyllä kertynyt rasvaa vyötärölle…Eväspalaset, termoskahvi ja litra jogurttia oli vakioannos päivälle kun sahattiin vakiosti 9:ää tankia päivässä.

    Prosessorille kaato oli sahalle (ja selälle ) rankkaa.

    mehtäukko

    Mutta onhan Suomessa Nokian mentyä puukuidusta puhuttu niin moneen hengenvetoon, että mahdollisuudet ovat lähes ”rajattomat”??! Ja jos niitä keksintöjä ja patentteja ei tupeloida muiden tuotteistukseksi ja ainakaan ilmaiseksi niinkuin kaivokset, olisihan mahikset kansantalouden vaurastumiseen.

    Esim. tuon puuvillan hiilijalanjäljen rumuudesta ei kyllä pahemmin mölyä kuulu, ei kivihiilestä, ei palavasta kivestä…

    Nyt kun uusituvasta puusta kestävästi tuottaen on löytymässä ratkaisu moneen, äläkkä Vihervasemmiston johdolla vain voimistuu.

    Sekö on sitä kestävää kehitystä?

    mehtäukko

    Räkäpetäjä porukka yrittää epätoivoisesti lobata hakkuiden lisäämistä , vastoin kaikkia faktoja.

    Tuo on räkänokkien propakantaa. Ja EU:n ”tiedeakatemioilla” saa pyyhkiä pakoputkia.Sitä kun tieteen valossa voi väittää vaikka korppia valkoiseksi,mutta kun vain ei ole.

    mehtäukko

    Mitä tarkoittaa Joovainnin viimeinen lause?

    Kuten aiemmin olen maininnut,kehitys kehittyy… Aikoinaan hankintatoiminta oli laajempaa.Syyt siihen miksi se on kuihtunut, on nekin tiedossa .En kertaa niitä.

    Puuta jalostava teollisuus on investointeja tehdessään tottakai räknännyt osaltaan puunkorjuun toimitusvarmuuden,hintahaarukan, laaturiskin jne, joiden puntaroinnin perusteella se on kallistunut nykyisenkaltaiseen menetelmään.

    Minä, eikä kai kukaan muukaan ole väittänyt,että tämä on täydellinen konsepti.Mutta jos joku laittaa sahaan tai sellutehtaaseen satoja miljoonia,sitoutuu tuotetoimituksiin ympäri maapalloa, työllistää työntekijänsä…jne, ei taatusti rakenna puuntoimitusta rattoreiden ja kalapuntareiden varaan! Rikkana rokassa ne ovat ja hyvä niin.

Esillä 10 vastausta, 10,171 - 10,180 (kaikkiaan 10,521)