Käyttäjän mehänpoika kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 1,383)
  • mehänpoika mehänpoika

    Voimakkaasti korkeaa heinää ym. kasvavat uudistusalat kannattaa heinätä vaikka viikatteella 2-3 kertaa kesässä. Työ tulisi tehdä aina silloin, kun taimia ei vielä tarvitse etsiä heinän seasta. Silloin heinäys on nopeampaa ja taimen tulevan kesän kasvua ajatellen palkitsevinta.

    Esim. kesän valossa kasvanut havupuun taimi kehittää voimakkaan latvasilmun, josta riippuu seuraavan kesän vuosikasvun pituus. Hyvä tulos edellyttää tietenkin, että taimien ei anneta hautaantua pitkän heinän alle tulevanakaan kesänä. Näin taimet pääsevät rehevilläkin aloilla nopeasti heinikosta eroon.

    mehänpoika mehänpoika

    Koska porotalouden ja hirvenmetsästyksen vaikuttavuus on poro- ja hirvikolareiden muodossa liikentelle jopa useita kertoja todellisia hyötyjä suurempaa, tulisi ottaa harkintaan niiden oikeampi vastuutaho.

    Esim. liikenneministeriö olisi oikeampi taho määrittämään tarkoituksenmukaisemmat porojen ja hirvien määrät. Ne voisivat muodostua alhaisemmalle tasolle, johon myös autoilijat ja metsänomistajat voisivat tyytyä. Onhan liikenneviranomaisten tavoitteena pitää liikenneturmien määrä mahdollisimman lähellä nollaa.

    MMM:llä olisi riittävästi työtä pienriistakantojen ja niiden metsästyksen kehittämisessä, jotka se on hirvien vuoksi lyönyt laimin.

    Ensiksi tulisi hirvieläimet säätää vahinkoeläiminä pois riistaeläinten luettelosta ja välittömästi. Se olisi kaikkien kannalta oikea ratkaisu.

    mehänpoika mehänpoika

    Lait tulisi säätää sellaisiksi, että porot ja hirvet olisi pidettvä aitauksissa niitä hyötyvien omilla mailla. Silloin ne olisivat poissa vaarantamasta liikenneturvallisuutta teillä, sekä hankaloittamasta niistä hyötymättömien metsänomistajien taimikoiden perustamista ja hoitoa metsissä.

    Kun hirviä olisi vain aitauksissa, hyötyisi autoilija vakuutusmaksuissa, metsänomistaja lisääntyvissä metsätuloissa sekä valtiovalta lisääntyvien verotulojen muodossa.

    Eihän esim. hirvenlihasta koidu valtiolle mainittavasti verotuloja. Koko sirkuksesta on vaan pelkkää haittaa ja vahinkoa.

    Tappiollista on myös ylitiheiden porokantojen ylläpito, kun huomioidaan myös menetykset.

    mehänpoika mehänpoika

    Maapohja on mätästetty. Hakattu puusto oli mäntyä, osa koivua, jossa taimikkovaiheessa oli ollut hirvituhoa.

    Nykyisin metsänomistaja on hirvituhojen pelossa pakotettu istuttamaan avohakatut alueet kuusikoiksi, vaikka kuusi on taimikkovaiheessa altis keväthalloille, ja tulevaisuudessa kuusi voi olla huono markkinoitava teollisuudelle. Laajat kuusikot ovat vielä alltiita metsäpaloille sekä sieni- ja hyönteistuhoille

    mehänpoika mehänpoika

    Ammatti Raivooja voi olla oikeassakin, toivottavasti!

    mehänpoika mehänpoika

    Ammatti Raivooja voi olla oikeassakin, toivottavasti!

    Hurjalta näyttävät kesän 2016 vuosikavaimet, joiden sivusilmuista on puskenut heinäkuun aikana 5 cm sivuoksat tiheästi koko kasvaimen pituudelle ja latva senkuin jatkaa venymistään helakan vihreänä.

    Toisissa taimissa tapahtui jo puutuminen kesäkuun lopulla tai heinäkuun alussa. Niihin on nyt muodostumassa uusi vuosikiehkura, jonka kasvainten pituus elokuun alussa on noin 5 cm.

    Luonnontaimissa oi ole nähtävillä vuosikasvaimissa mitään poikkeavaa.

    mehänpoika mehänpoika

    Toivottavasti taimet ehtivät puutua riittävästi talven pakkasia vastaan, ja pystyvät vielä muodostamaan voimakkaat latvasilmut.

    Tässä vaiheessa näyttää siltä, että taimet voivat vaurioitua, jos tälle kesälle suunniteltu heinän ja vesakon kemiallinen torjunta toteutetaan.

    mehänpoika mehänpoika

    Mielestäni taimitarhoilla taimien kasvatuksessa on kysymys eri asiasta. Nykyisin metsänviljelyssä käytetään enimmäkseen 1-vuotisia kennokuusentaimia. Ne on kasvatettu ehkä typpilannoituksen avulla 20-30 cm pitkiksi.

    Niistä puuttuvat varsinaiset sivuoksat, jotka tulevat vasta istutuksen jälkeisenä kesänä säteittäin latvasilmu vierestä. Muut pienet runkosilmut eivät kasvata varsinaisia oksia vaan hienoa karisevaa haippua.

    Mielestäni ei ole ollenkaan normaalia, että karuhkoon pohjamaata sisältyvään mättääseenkin istutetut kuusentaimet ottavat yli 50 %:sesti uuden latvakiehkuran samana kesänä. Myös sivuoksien kärjet tekevät lyhyen kasvun heinäkuun aikana.

    Aika näyttää, oliko tästä hyötyä vai haittaa. Selviääkö esim. vähemmällä heinimisellä.

    mehänpoika mehänpoika

    Aivan sama tilanne Lapin porojen kanssa liikenteessä kuin hirvien kanssa koko Suomessa. Autoilija maksaa tyhmyyksissään ja kiltisti vakuutuksissaan.

    Valtio on vetäytynyt kokonaan vastuusta vaikka hyväksyy nykyiset vahinkoihin nähden liian suuret eläinten määrät. Valtio selittää vetäytymistään sillä, koska autoilijan on mahdollista vakuuttaa ajopelinsä.

    mehänpoika mehänpoika

    Mosku voi olla ihan oikeassa. Ilman salaliittoa ja sen aiheuttamaa hirvituhopelkoa olisin istuttanut kuviolle männyn taimet. Silloin olisin ilmeisesti välttynyt nyt tulevilta latvakasvainten vaillinaisilta talveentumisilta ja pakkastuhoilta.

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 1,383)