Käyttäjän Marjametsä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 184)
  • Marjametsä

    Minä käytän paljon paikkatietoikkunaa, siellä on todella runsaasti eri karttatasoja, erityisesti pohjapinta-ala ja m3/ha näkymät ovat hyvät.

    Marjametsä

    <p>Tekniikan kehittyminen tuo ihan uuden näkökulman säätelyyn ja metsien tilan seuraamiseen. Metsistä saatava tieto tarkentuu koko ajan, ilmakuvat, laserkeilaus  ja jopa se kuinka paljon moton kouran läpi puuta menee, tallennetaan sähköisesti. Sinänsä ihan ymmärrettävää kehityksenkulkua, mutta toisaalta mennään jo vahvasti lain harmaalle alueelle, ainakin moraalisesti. Metsät ovat jonkun omistamaa varallisuutta, ja tätä varallisuuden määrää mitataan, eikö tämä ole jollain tavalla rinnastettavissa pankkisalaisuuteen, en osaa sanoa.</p>

    Marjametsä

    Sitä on aivan mahdoton laskea, sekun tuo lämpöä tuhansia kalorioita, vai mitä ne on. Ensin kun kaadat puun ja pinoat mettään, toisen kerran kun ähellät hikihatussa venttiilipöytää traktoriin, kolmannen kerran kun revit samaa vekotinta suonsilmästä pois tai muuten noidut ja kiroat ja kampeat jostain syystä rautaa toiseen asentoon. Neljännen kerran kun teet pilkkeeksi, viidennen kerran kun siirrät pilkkeet varastoon. Kuudennen kerran sisälle vietäessä. Ja seitsemännen kerran uunissa varsinaisena lämpönä.

    Marjametsä

    Eipä tuossa kerrota, onko sitä edes sulatettu. Vai siellä metässäkö käydään välillä nykimässä ja tullaan kotia kun ei toimi, ja saha jää mettään. Kaasuläppä on kuiten koko ajan auki.

    Marjametsä

    Huskulla on jo ammattisahojen kuninkuus kyseisen teholuokan painavimpana sahana, joten painonnousua tuskin on tulossa, jos eivät kilpailijat pistä paremmaksi.

    Hieman epäilen onko sahavalmistajilla kiinnostusta 50 kuutioisten kehittämiseen, maailma on muuttunut. Nykyään ei juuri tehdä kuin energia- ja kuitupuuta, siihen käy pienemmät sahat paremmin. Tietysti muualla maailmassa voi olla isotkin markkinat,  en osaa sanoa. Tonttimiehet käyttää reilusti isompia pitkällä laipalla, sivuhuomiona laipan mitta taitaa olla jonkinlainen fallossymboli.

    Mielestäni kannattaisi keskittyä noin 2.2-2.5 kw keveään sahaan. Hieman päälle 2kw on omien kokemusten mukaan jonkinlainen rajapyykki ison puun sahaamiseen.

    Marjametsä

    <p>2-tahtikoneet on jo lähtökohtaisesti korkeaviritteisiä, ettei osissa pitäisi olla kovin paljoa toleranssia. Samin kuvaama kaasari oli kuin vanhasta sahasta romulavalle heitetty ja uudelleen käytteen otettu. Jos laadunvalvonta on samanlaista kaikkien osien kohdalta, onhan se varma että joutuu tekemään omatoimisia säätöjä, ja saako sittenkään pelaamaan. Olen joutunut itsekkin kiristelemään sahojen ruuveja ja säätämään sieltä täältä että on saanut toimimaan. Kivijalkaliikkeisiin ei jaksa enää viedä, samaa valohoitoa saa kotonakin.</p>

    Marjametsä

    Tutkimustyö ei kuulu, neuvonta kuuluu..

    https://mmm.fi/metsat/metsahallinto

    Marjametsä

    <p>Ilmaisista lounaista puheenollen, Metsäkeskus on julkishallinollinen organisaatio jota rahoittaa MMM ja MHY toiminta rahoittaa itse itsensä jäsenmaksujen ja ostopalveluiden kautta.  Se mitä tai minkälaisia  palveluja verovaroilla tulisi järjestää, oli alkuperäinen kysymykseni. </p>

    Marjametsä

    <p>Heitänpä kysymyksen palstan lukijoille tähän yhteyteen, minkälaista tuelle tai neuvonnalle olisi tarvetta ja kysyntää metsänomistajien näkökulmasta, vai onko sitä olemassakaan.</p><p>Erilaisia tapahtumia järjestetään, mutta hyvin usein ne ovat päiväsaikaan, ja arjen puurtaja ei pysty niihin irtautumaan, ja aiheetkin on enemmän koppakuoriaisen ja muitten öttiäisten suojelua. Metsänomistuksessa minua kiehtoo lähinnä sijoitetun pääoman maksimaalinen tuotto. </p><p>Monesti metsässä touhutessa on tullut mieleen,  miten tämän kuvion tulisi toteuttaa tai mikä olisi paras uudistamistapa ja mille puulajille. Jos jotain apua haluaa, ei ilmeisesti ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa palvelu yksityiseltä yrittäjältä. Nyt kun Metsäkeskuskin ilmeisesti asettautuu jonkinlaiseen luurankotorniin, etäisyys metsänomistajiin tuskin lähentyy.</p>

    Marjametsä

    Jo edesmennyt naapuri ohjeisti. Kun aloitat metsätyöt, tee ensimmäisestä kaadetusta tukista korjauspöytä, mutta varo ettei  traktori jää kaadetun puun taakse. Oman elämänkokemuksen karttuessa, olen havainnut kuinka oikeassa hän olikin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 184)