Käyttäjän Marjametsä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 181)
  • Marjametsä

    Täällähän on ravintoketju väännetty ylösalaisin, ketut määrittelee myyräkantaa. Kaikkia **skaa sitä kuuleekaan. Ja nillitetään kettujen perään. Paikallinen kettuporukka, kun homma oli vielä aktiivista, pyytivät lähiauleilta 40-60 yksilöä monta vuotta peräkkäin, ei tullut sukupuuttoa.

    Marjametsä

    Olen sahaillut viimeisen puolen vuoden aikana stiilin 261:llä noin 300-400 kiintoa palkkatyön ohessa. Tänään sain sitten ensi kertaa kokeiltavaksi huskun vanhemman mallin 550 xpg:n. Yllättävän pienet erot, tilhi on hieman keveämmän oloinen käteen, tosin pituussuunnan pyörittelyssä vähän kankeampi. Tilhi parempi lähtemään käyntiin ja selvästi tehokkaampi kone. Mietiskelinkin päivän jälkeen että jos uudempi malli on vähän kolsumpi ja painavampi, valitsisin nykyisen 261:n mark 2 sijaan. Jos nyt ostaisin sahan ja olisi saatavilla vanhaa xp  mallia, ottaisin sen. Makuasioita.

    Marjametsä

    Soon muuten monelle helpompi vaihtaa emäntää kuin sahamerkkiä. Sama pätee autoihin.

    Marjametsä

    Ei se tuo Mark 2 ole minun mielestä paperillakaan mikään erikoinen. 0.2kw teholisäys tuonut puoli kiloa painoa lisää.  Vielä kun saisi vanhempaa mallia jostakin.

     

    Marjametsä

    Pystykauppatarjoukset pöydällä, avohakkuu.  Tukeista 57-60e. Kuitupuusta n. 20e.

    Marjametsä

    Kyllä 3e ero puunhinnassa voidaan kompensoida hyvällä katkonnalla helposti. Sahat tekee jopa 3m tukkia tyvilengosta, isommat ”selluyhtiöt” tekee lyhintä  tukkimittaa lähes metrin pitempänä. Kyllähän siinä sylttyä syntyy. Isojen yhtiöden koneita näkyy harvoin päätehakkuissa, siis täälläpäin.

    Tietyntyyppiset palstat tietylle sahalle. Pienet sahat monesti erikoistuneet parruntekoon jolloin saavat eka/toka harvennuksesta hyvän saannin. Kuusikoissa esim Keitele vahvoilla. Kuljetukset sitten eri lukunsa ja mitä sahoja lähistöllä.

    Marjametsä

    Yhden kanahaukan kun leipasee tonttiin, säästyy vuodessa n. 50 kanalintua.

    Marjametsä

    Yleensä omistajavaihdoksissa metsästysoikeus säilyy metsästysseuralla jos uusi omistaja ei tee muutoksia 3kk sisään. Eli ilman erillisilmoitusta metsästys jatkuu normaalisti. Jos uusi omistaja/haltija haluaa muutoksen tämän 3kk jälkeen, noudatetaan sääntöihin merkittyjä irtisanomisaikoja.

    Metsästysseuran säännöt voi tilata Patentti- ja rekisterihallituksesta joka pitää yllä yhdistysten  sääntöjä. Riitatapauksissa noudatetaan AINA PRH sääntöjä, ei niitä jotka on mahdollisesti metsästysseuralla käytössä mutta ilmoittamatta PRH:lle.

    Ps. Onpa kettu käynyt harvinaiseksi ja ketunliha arvokkaaksi. Meilläpäin kaikki saa halukkaat tulla pyytämään kettua, niitä riittää ja hyvä että joku viitsii tehdä riistanhoitotyötä.

    Marjametsä

    Sahoissa ja valmisbensoissa taitaa olla sen verran paljon toleranssia että tietyt yhdistelmät eivät vain kerta kaikkiaan toimi. Sahakauppiaan mukaan pa-ongelmat ovat kohtuu yleisiä. Omassa sahassa esim stihlin oma toimii moitteetta talvella ja kesällä, aspen, shell ja neste toimivat ainakin viime kesänä.

    98 varmin mutta alkalyyttien jälkeen kärynhaistelu tuntuu tosi vastenmieliseltä.

    Marjametsä

    hq 95, sehän on ompelukone

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 181)