Käyttäjän Makarov kirjoittamat vastaukset
-
Luinkin tuossa metsämiehen kommentin. Ehkä se reunojen kääntäminen on turha homma siihen tosiaan rystyset aina välillä osuu ja häiritsee muutenkin taimien ottamista Varsinkin männyllä. Mutta kyllähän siihen taimia mahtuu reilusti. Eikä minulla kyllä putken käyttöä hankaloita.
Makarov 18.4.2020, 21:33Tuosta metsälehden testaamassa tuli hyvä jos ei suorastaan erinomainen kun teki siihen vyön millä saa avoimen puolen napakasti kiinni kylkeen. Ennen sitä valjaat koko ajan valui ja kuormitti toista olkapäätä. Hyvin pienellä konstilla tuli tasapainoinen eikä puolla. Voisivat valmistajat laittaa sen suoraan siihen niin siitä tulisi kerralla tosi hyvä.
Makarov 23.10.2019, 22:54No joo. Nuo on taas nuita jätkän höpinöitä.
Oikea metsuri ei työnnä täydellä teholla puuta kasaan vaan tekee asiat varsin rauhallisesti hosumatta ilman kiirehtimistä. Harrastus metsuri työntää puuta täydellä teholla kasaan on makaronia muutaman päivän jälkeen.
Ei metsätyöhön mitään ihmeellistä liity. Itsellä hyvä kunto ja terveelliset elämäntavat. Urheilutaustaakin löytyy. N. 30v. On tehty. Viimeiset 15 tosissaan. Eikä vammojakaan ole tullut normi kolotuksia enempää.
Nytkin neljän viikon puumäärä oli jossakin 170-180 m3 välissä kun ajelin ne pinoon. Päivässä 3-6 tankillista kun tahtoo aina muitakin menoja olla. Kyllähän kuudella tankilla jo puuta tulee ihan kohtuullisesti päivän aikana niin kuin eilenkin. Ja vielä ilman mitään hosumisia.
Makarov 23.10.2019, 21:58Wanhajätkä tuolla hyvin kertoikin että elimistö kyllä tottuu. Nestettä menee muutamia päiviä enempi kun aloittaa sitten sen tarve tasaantuu. Ei nestettä kanisteri kaupalla tarvi metsään kuskata tämmösillä normi syyskeleillä. Eilen sahasin mark ll:lla kuusi tankkia ensiharvennus männikköä ja olisiko vettä mennyt n.puolilitraa päivän aikana. Kahvia ja pientä evästä siihen kaupanpäälle.
Aamulla puuro on hyvä. Siihen päälle vähän leipää. Eihän sitä aamusta kovin raskasta pysty syömään. Päivän jälkeen sitte oikea ruoka. Samoin hyvä iltapala on tärkeä kun fyysistä työtä tekee. Turhaan sitä kyllä lihapottuja metsässä mukana kantaa 6-8 tunnin takia.
Makarov 22.10.2019, 21:49Toki juomista täytyy olla. Suosin pelkkää vettä. Kesällä enempi ja ilmojen kylmetessä vähempi.
Makarov 22.10.2019, 21:36Tärkein asia on syödä hyvä aamupala ennen metsään lähtöä. Sillä jaksaa jo pitkälle. Metsään mukaan muutama leivänkäntty, jogurttia, banaani ehkä välipalapatukka tai pari ja kahvia.
Liika syöminen laiskistaa. Katoaa niin sanotusti energiat jos ruvetaan liikaa syömään. Samoin kun olet saanut kehon lämpimäksi ei sitä kannata enää kylmettää. Itsellä ainakin katoaa veto jos pitää liian pitkän tauon.
Toki jos fiilistelee niin se on eriasia. Enkä suinkaan tarkoita vähätellä asiaa. Sehän on hienoa jos nauttii metsän siimeksessä päiväänsä ja kokkaa kaikenlaista evästä.
Muistan nuorena kun isäukon kans kuljettiin metsätöissä. Samoin serkut kulki omalla palstallaan. Serkuilla oli aina repullinen evästä ja nuotiot savus jatkuvasti. Mutta olihan ne pinotkin sitten tietysti eripituset. Sieltähän se tietysti kotoa on opittu nämä tavat.
Makarov 29.9.2019, 20:16Samaa kaavaa käytetään myös jos myy tiloja vaikka nyt kun on Oy tai sitten vaikka olisi yksityisomistaja. Myyntihintaan lisätään metsävähennys ja erotuksesta ostohinnasta maksetaan vero. Toki vero on Oy:ssä kevyempi eli 20%. Ei kyllä ole tarkoitus myydä tiloja. Vaikka olen laskeskellut että sijoitetullepääomalle saisi varsin hyvän tuoton myymällä taimikkovaltaiset tilat pois jotka on ostettu kalliilla puustopääoman ollessa korkea. Myyntivoittoa ei juurikaan tulisi ja se mitä tulisi menisi se 20% veroa voitosta.
Eihän yhtiöttämistä itse tehdä vaan annetaan ammattilaisten hoitaa käytännön asiat.
Makarov 29.9.2019, 18:48Eihän verottaja verota muuta kuin voittoa.
Tässähän nimenomaan huomioidaan metsävähennys vähentämällä se pois. Minkä takia verottaja sitä veroittaisi osakeyhtiössä kun se ei nimenomaan ole siitä saanut mitään hyötyä?
Varainsiirto veroa ei ole tarvinnut maksaa muistaakseni 2018 alusta. Toki jos ostat yhtiöön uutta metsää siitä maksetaan 4%.
Svopiksi taas katsotaan meidän tapauksessa Pääomalaina yhtiöön josta olemme jo maksaneet verot. Tämä siirretään yhtiöön. Se on sitten nostettavissa sieltä veroneutraalisti kun tulosta tulee. Toki nostolla ei kiire ole.
Luulen että oy:N ympärille rakennellaan turhaan kaikkia uhkakuvia.
Makarov 29.9.2019, 01:16Meillä on vaimon kanssa yhtiöittäminen menossa. Pitäisi toteutua n.kuukauden kuluessa. Olemme varsin aktiivisia metsätaloudenharjoittajia. Metsätkin on hommattu vapailtamarkkinoilta ostamalla pääsääntöisesti reilun kymmenen vuoden aikana. Syy yhtiöttämiseen on metsävähennyksen loppuminen jolloin verorasitus nousee huomattavan korkealle. Myös lainojen hoitaminen on 20% verokannalla huomattavasti kannattavampaa kuin 30-34%. Tase syntyy ostettujen tilojen ostoarvo miinus metsävähennys miinus lainat. Hyvin yksinkertainen kaava. Tase nouse lainojen lyhentyessä tai uutta metsää ostettaessa. Meillä on taseen tilanne heti alkuun varsin hyvä ja yllätyksenä itselle tuli myös varsin runsas svopin määrä joka on yhtiössä verottomasti nostettavana 10 vuoden aikana. Kemerat saa ihan normaalisti ja kun ketjussa on puhuttu metsävähennyksestä. Niin mikään ei estä metsää ostamasta yksityishenkilönä edelleenkään jolloin saa vähennyksen käyttöön vaikka muut metsät yhtiössä olisikin.
Makarov 3.11.2018, 12:32Nykynen maataloustukijärjestelmä on täysin vääristynyt ja siinäkin suurimmat syylliset taitavat olla tuolla vihervasemmiston puolella. Kaikenlaiseen luonnohoitonurmiin,hömppäheiniin ja suojavyöhykkeisiin käytetään älyttömiä määriä tukia joista ei yhteiskunta hyödy mitään. Samoten luomutuet saisi puolittaa ja se puolikas antaa todellisille viljelijöille jotka tekevät asiat tuottavasti,tehokkaasti ja työllistävät ihmisiä. 99,9% luomussa olijoista käyttää järjestelmää hyväksi runsaiden hehtaaritukien takia ja ehkä 0,1% aatteen vuoksi (voi siinäkin olla liikaa). Lähinnä typerää motkottaa maataloustukiaisista miettimättä järjestelmän ongelmia. Elikkä tukien nosto oikeille viljelijöille jotka työllistää, investoi, palkkaavat ja ovat tehokkaita.
Metsätaloushan on juuri siitä hyvä kun siinä on hyvin vähän tukijärjestelmiä. Elikkä se perustuu markkinoihin. Mitä parempaa ja laadukkaampaa puuta pystyt kasvattamaan tietysti vielä mahdollisimman paljon. Sitä paremmin siitä maksetaan. Mutta nyt siihenkin vihervasemmiston puolelta on väläytelty tukijärjestelmiä joka juurikin ei perustuisi itse puuntuottamiseen että saataisiin pilattua sekin homma.
Kyllä vihersosialismi on varsin paha sairaus.