Käyttäjän Makarov kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 758)
  • Makarov

    Ite kanssa hirvikolarin ajaneena iltahämärissä voin kyllä sanoa että ei kerennyt kissaa sanoa kun hirvi tärähti tuulilasiin. Sen verran huomasin että joku tumma möykky tulee tielle. Eilenkin luin että keski-suomessa oli ajettu kaksi hirvikolaria ja Pirkanmaalla yksi. Eikä ole kauaa kuin motoristi kuoli hirvi onnettomuudessa. Että kyllä melko ongelmasta on kyse.

    Tämähän se minustakin on huvittavaa että maattomat maanomistajat tietävät parhaiten hirvituhot. Aika erikoista on myös että tässäkin ketjussa vähätellään jatkuvasti laatu ja kasvutappioita. Kyllä me metsänomistajat aina ne maksetaan.

    Makarov

    Näinpä mitä Visa kirjoittaa. Kaiken maailman muoti virtauksia metsätaloudessa tulee ja menee mutta perusasiat pysyy samana. Perusasiat kun ymmärtää ja osaa niin ollaan jo pitkällä. Loppuhan on sitten sitä yksityiskohtien viilaamista.

    Makarov

    Yhtään vähättelemättä ulkomaalaisten kokemia vääryyksiä, niin myös monista suomalaisista pienyrittäjistä pitäisi olla huolissaan. Painetaan pitkiä päiviä ilman lomia käytännössä muutaman euron tuntipalkalla vuosikausia. Eipä niistä paljon elämää pidetä mitä nyt joku vaalikeskusteluissa joskus vähän mainitsee. Maanviljelijät ovat myös yksi tämmöinen ryhmä että ei paljon palkalla pröystäillä työmäärään suhteutettuna.

    Näin metsätalousyrittäjänä voi olla hyvin tyytyväinen. En ole tuntipalkkoja laskenut mutta epäilen sen olevan ihan kohtuullinen.

    Makarov

    Niin arvelinkin

    Makarov

    Hyvähän se tuo taimikonhoidon runkoluku n. 2000/ha on. Sen jälkeen n. 5v ennen  ensiharvennusta kun tekee vielä raakan ennakkoraivauksen josta poistelee alle jääneet ja alus roinan pois. Siitä on hyvä sitten tulevaisuuden metsää rakentaa. Tämä näin omia metsiä päätyönään hoitavana.

    Toinen ihan hyvä vaihtoehto semmoiselle joka ei tee itse metsänhoitotöitä vaan kaikki pitää ostaa palveluna on aika lähellä olevan 400-500 ha omistavan kaava. Istutus 1600-2000/ha, varhaisperkkaus hieman myöhemmin niin että ainoastaan käytännössä istutustaimet jätetään. Siitä ilman taimikonhoitoa energia puuharvennus n.15-20v iässä. Juuri tässä vuoden sisään teetti 60-70 ha tuolla systeemillä pääosin männiköitä niin ihan hyvin onnistui. Melko pinot oli energia puuta ja oli kuulemma tiliäkin saanut kohtuullisesti. Itse en tämmöistä käytä mutta ihan varteen otettava vaihtoehto joillekkin metsänomistajille.

    Makarov

    Suorittavalla ei taida olla omia metsiä.

    Makarov

    On raivausahoja Stihlejä 460/490 ja huski 555. Moottorisahoja 261 ja 201 stihl sekä Huski 550. Kaikki ammattisahat kyllä käteen passaa ja mukava käyttää.

    Makarov

    Mukavahan se on oikeassa olla. Eihän tämmöiset tutkimus tulokset itselle yllätyksenä tule kun sen verran aivan oikeasti metsissä liikkuu raivaussahan kanssa ja muutenkin. Lähinnähän ne huvittaa nuo kommentit pyöränselästä tai kuvat männyntaimikoista teitten varsilta. Kannustaisin ostamaan saappaat ja jalkautuvan metsänpuolelle.

    Makarov

    Eiköhän korvaa vaikka eihän niitä tasoja ole vielä vahvistettu. Tuo on hyvä muutos että metkaa voi hakea 5 vuoden päästä uudestaan,  tahto se 7 vuotta olla pitkä. Aika monet kemerat jäi varhaisperkkuun jälkeen hakematta kun ei malttanut odottaa.

    Makarov

    4-5 litraa minulla menee keskimäärin hehtaarilla bensaa taimikonhoidossa. Varhaisperkkuulla 3-5 litraa. Isoja kuvioita niin kyllähän sinne tietysti vaihtelua mahtuu kun saattaa välillä rehevämpiä notkoja olla kuivemmanmaan seassa. Nytkin on työnalla 14ha mäntykuvio. Aika samanlaista on mutta on sielläkin jonnin verran vaihtelua. Kasvu on positiivisesti kyllä yllättänyt.

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 758)