Käyttäjän Makarov kirjoittamat vastaukset
-
Sitä voi maksaa vaikka sen verran kun tuntuu hyvältä. Jätä sitten puolet luontaisesti uudistumaan ja siinä harjoitat jk:ta. 0 eurolle saat aivan älyttömän koron. Toisen puolen sitte istutat ja kasvatat jaksollisena niin saat 1500€ 7% koron.
Makarov 6.1.2024, 15:15Kerran kesäleimikossa sain saman hinnan avolla ja enskassa. Enskan määrä oli n.600m3, kuitua ja parrua se pääosin oli. Maksaja oli saha.
Makarov 6.1.2024, 14:06Minulla on kanssa ihan käytännön kokemuksia jk:sta joista olen kertonutkin. Eli ei tarvitse perko suivaantua. Omilla mailla ongelma on ollut huono taimettuminen ja tuulenkaadot. Nyt hakkuutin semmosia kuvioita nurin ja uudistan ne istuttamalla kun puunhinta on ollut hyvä. Semmoisilla mailla joilla luonto näyttää merkkejä luontaisesta taimettumisesta sitä voi käyttää. Ne ovat yleensä sekapuustoisia kuvioita ja korpimaita. N.20 ha taitaa niitä minulla tällä hetkellä olla. Niissä pitäisikin tehdä jälleen hakkuita lähivuosina. Nämä karun Mäntymaan luontaiset uudistamiset ovat olleet yleisessä käytössä jo kymmeniä vuosia, niitä en niputtaisi jk:hon vaan ihan normaaliin metsätalouteen. Perkon viesteistä olen saanut sen kuvan että käytännön kokemus on vähäistä ja osaaminen painottuu paremmin teoreettiseen tietoon.
Makarov 6.1.2024, 10:48Ei minulla valittamista ole. Elän metsätaloudella ja metsien ostoon on käytetty pitkälti lainarahaa. Tilojen ostoilla olen muokannut kehitysluokan metsissä sellaiseksi että vuosittain voi myydä puuta, harvennuksia/päätehakkuita aina tilanteen mukaan. Hyvällä tilalla on aina myytävää. Eikä metsänhoito työt ole työtä kummempaa, niistä voi pitää aina välillä taukoakin kuten nyt. Ajattelin huhtikuulle pääosin hiihdellä ja sitten ruveta taas katselemaan työhommia. Tilinpäätös vuosittain kyllä kertoo onko yritystoiminta kannattavaa pitkällä aikavälillä. Metsävähennysten loputtua perustin osakeyhtiön niin verotuskin pysyy kohtuullisena.
Useasti nämä jk:n puolestapuhujat ostavat metsänsä muilla tuloilla, esimerkkinä Kujalan Timo joka ei muistaakseni ollut metsienostoon käyttänyt yhtään lainarahaa.
Makarov 5.1.2024, 23:20Minä ainakin olen numpille yrittänyt kertoa mistä asia voi johtua. Yksinkertaisesti pitkistä sopimuksista joita oli tarjolla ennen hintojen nousua.
Makarov 5.1.2024, 22:18Jos vielä jatkan. Jos olisin saanut 300ha avohakkuusta tuloja 6 milj. Ja pahus kun uudistuskuluihin menisi 300 000€. Niin ei se vaan lämmitä mieltä.
Makarov 5.1.2024, 22:11Ei se lämmitä kun se on tullut edellisen puusukupolven ansiosta. Sen verran minäkin olen oppinut tästä ketjusta.
Makarov 5.1.2024, 22:00Tuo Nostokoukun esimerkkihän olisi nykyään jo kunnon extriimiä, epäilen vaan että ei paljon kokeilijoita olisi. 80-luvulla se on ollut arkipäivää.
Makarov 5.1.2024, 21:30Joo ei se kannata yhtä hehtaaria tuijottaa jos vaikka on 1000 ha metsää. Keskittyy kokonaisuuteen. Jos omistaa hehtaarin niin sittenhän siihen kannattaa keskittyä.
Makarov 5.1.2024, 16:44Joo saatto olla numppi että oli jo tammikuussa kriisi päällä mutta edellinen sopimus alkoikin lokakuussa 21 ja oli tehty jo kesällä 21. Samoin nyt uuden sopimuksen tein jo kesällä mutta se astui voimaan nyt lokakuulla.