Käyttäjän MaalaisSeppo kirjoittamat vastaukset
-
Tästä keskustelusta saa käsityksen, että Metsähallitus ja Lahtonen sekä asianajat ovat kartellisotkun suurimmat rosvot.
Kartellihan tavoitteenahan oli alentaa puun hintaa. No se homma todennäköisesti jatkui pitkään ja tuotti hyvän tilin yritysosapuolille, kunnes karahti kiville.
Nyt samat tahot ovat liikkeellä ja tavoitteena on vaikuttaa poliittisiin päättäjiin niin, että valtiovalan toimenpitein lisättäisiin puun tarjontaa. Seurauksena olisi tietysti puun hinnan lasku.
Siis kartellista tuomitut osapuolet toimivat aktiivisesti yhdessä joidenkin poliitikkojen kanssa puun hinnan alentamiseksi. Olisikohan tämä sitä Jovainin ja Vaaran masinoimaa kehittynyttä korruptiota?
MaalaisSeppo 17.8.2016, 11:40MTK:n merkitys metsänomistajien etujen ajanaja on hyvin epäselvä. Ehkä ajaa M-group:iin kuuluvien suurmetsänomistajien etua.
Kyllä ainakin kokoomuksen edustaja Jaskari jokin aika sitten esitti näiden toimenpiteiden tavoitteena olevan puun tarjonnan lisääminen. Tätähän on teollisuus toitottanut jo monta vuotta väittäen puusta olevan pulaa, vaikka hinta koko ajan laskee.
Riittävän usein toistettu väittämä muuttuu tunnetusti todeksi etenkin poliitikkojen päissä.
MaalaisSeppo 17.8.2016, 09:54Hallitus ja eduskunta näistä asioista päättää. Ei MTK. MTK:n vastuu ja intressit tämänkin asian hoidon suhteen on hämärän eli em mainitun sumuverhon kätköissä.
MaalaisSeppo 17.8.2016, 08:44Yleisesti tunnettujen markkinamekanismien mukaan tarjonnan ylittäessä kysynnän hinta laskee. Esimerkkinä sianliha. Vähälukuinen ostajajoukko ja paljon tuottajia sekä ylitarjontatilanne. Hinta putoaa. Samaa tavoitellaan puukaupassa.
MaalaisSeppo 16.8.2016, 21:19Monen poliitikon tavoitteena on lisätä puun tarjontaa ja näin laskea puun yksikköhintaa. Eli eräänlainen alkutuottajan yksipuolinen KIKY-sopimus.
Yrittäjävähennys ja mm metsätilojen sukupolvenvaihdosten helpottaminen ovat vain sumuverho, jonka takana lymyää puun hinnan lasku. Puun hinnan lasku auttaa puunjalostus yrityksiä voittamaan markkinaosuuksia maailmalta, mikä on kansantalouden kannalta edullista. Se, minkä metsänomistajat menettävät, saadaan moninkerroin maailmalta takaisin osakeenomistajien ja valtion taskuun.
Puukaupan kiky on helppo nakki, kun yhdeltä osapuolelta ei tarvitse kysyä mitään. No näillä mennään. Koitetaan pärjätä.
MaalaisSeppo 15.8.2016, 21:48Hyviä tarjouksia mökkiläisille, jos veloitatte vain niistä tunneista, kun kone suoltaa pilkkeitä. Eihän vuoden puiden teko maksa edes kotitalousvähennyksen omavastuuosuutta noilla laskutusperiaatteilla.
MaalaisSeppo 13.8.2016, 09:28Hankintatukin hintaa pitäisi verrata kasvatuskakkuutukin pystyhintaan.
MaalaisSeppo 12.8.2016, 16:36Kun Turkin ja EU:n välinen pakolaissopimus syksyllä raukeaa, käynnistyy uusi kansainvaellus Eurooppaan. Samaan aikaan päättyy Suomen ja Venäjän välinen rajasopimus.
Voi olla, että Suomen kannattaisi erota EU:sta, jos näin vältymme seuraavasta pakolaistulvasta Ruotsista ja Venäjältä. Kauppasuhteemme Britanniaan ja Venäjälle piristyisivät. Nyt suurimman taakan Brexitistä ja Ukrainan kriisistä Suomessa kantaa maaseudun väki.
Kovasti kantaa Suomikin huolta Ukrainasta. Eikös Raatteen kautta tulevat olleet ukrainalaisia? Setviköön Venäjä ja Ukraina sotkunsa keskenään.
MaalaisSeppo 12.8.2016, 12:07Miksi tilata hesaria, jos se suoltaa soopaa?
MaalaisSeppo 12.8.2016, 09:54Yrittäjävähennys on budjettiesityksessä. Jotkut ehkä panttaavat loppuvuodesta ko syystä puun myyntiä. Hyvässä lykyssä pientä hinnannousua on luvassa.
Riippuen hintakehityksestä voisi kannattaa tehdä puukaupat loppuvuodesta niin, että maksut siirtyisivät ensi vuodelle. Esim, jos lokakuun alun puukauppamaksu siirtyy tammikuun alkuun, saa siitä 6 % reaalikoron. Kannattaa ottaa vastaan ilmaista rahaa, jos ei ole pa.