Käyttäjän MaalaisSeppo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 2,611 - 2,620 (kaikkiaan 3,076)
  • MaalaisSeppo

    Eikös VAG-autoissa ole lyhyt takuuaika. Taksimiehet pääsevät vaihtamaan autojaan usein.

    MaalaisSeppo

    Ellen muista väärin, niin on olemassa sanonta, että tyhmä kysyy enemmän kuin 10 viisasta ehtii vastata. Jovain vedättelee ja naureskelee partaansa.

    MaalaisSeppo

    Vanhoja rossipohjia, jos ovat kunnossa ei tarvitse korjata. Ongelma voi niihinkin tulla, jos lattian lämpöeristystä parannetaan, jollon ryömintätilan lämpötila laskee ja kondenssiriski lisääntyy.

    MaalaisSeppo

    Ryömintätilojen normaali tuulettuminen radonista hoituu luonnollisella ilmanvaihdolla, ei sen takia tarvitse sijoittaa lämpöpumpun ulkoyksikköä imemään ilmaa ryömintätilan läpi.

    Toinen kysymys on ryömintätilan kesäaikainen kosteus, jonka aiheuttamat ongelmat ovat lisääntyneet lattian lämpöeristävyyden takia, kun ryömintätilan rakenteet ovat talvella jäähtyneet. Tällöin normaali kissanluukkuratkaisun teho ei usen riitä kesällä. Jätkän esittämä tapa imeä ilmaa ryömintätilan läpi voi hyvinkin vähentää kosteusongelmaa. Edellyttää, että lämpöpumpulla on kuormaa kesällä.

    MaalaisSeppo

    Tarkoitatko, että ulkoyksikkö sijoitetaan ryömintatilaan? On yleisesti tunnettua, että ryömintätilaiset, tuulettuvat alapohjat ovat nykyään ongelmallisia, koska sinne ei johdu paljoakaan lämpöä alapohjan läpi, johtuen paksusta eristeestä. Talvella tuulettuva alapohja jäähtyy, jolloin sinne tiivistyy kesällä vettä ja homekasvu alkaa. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön sijoittaminen sinne vain pahentaa tilannetta.

    Mitenkä tämä lämpöpumppu juttu liittyy radonin hallintaan? Koita pysyä asiassa.

    MaalaisSeppo

    Jos ryömintätilassa on neliömetri kissanluukkuja, ei siellä ole radonongelmaa, joten rakennuksen poistoilmaa ei kannata puhaltaa sinne. Katon kautta poisto on järkevämpää, yksinkertaisempaa ja halvempaa. Myös energataloudellisempaa lto:n käyttömahdollisuuden takia.

    MaalaisSeppo

    Pohjalaatta se on tietysti rossipohjassakin, mutta yleensä tällöin pohjalaatan alapuolinen ns ryömintätila on tuuletettu, jolloin ei synny radonongelmaa. Jätkä suositteli radonongelmaan poistoilman johtamista lattioiden alle eli käytännössä pohjalaatan alle. Tuskin tarkoitti välipohjia.

    Rossipohjan alle johdettuna, jos on tuuletettu ei ole järkeä, kun ei ole radonongelmaa. Tuulettumattoman rossipohjan tai ryömintätilattoman pohjalaatan alle poistoilman puskeminen vaatisi lisäpainetta poistoilmapuhaltimelta. Lisäksi pohjalaatan alapuolisen tilan paine nousisi, jolloin radonpitoisen ilman vuoto sisätiloihin vain lisääntyisi. Ei tunnu järkevältä.

    MaalaisSeppo

    Kannattaa katsoa vaikka googlella mitä tarkoittaa pohjalaatta ja sen päälle tulevat rakenteet. Löytyy maalaisjärjelläkin tajuttavia kuvia. Hakusana pohjalaatta.

    MaalaisSeppo

    Jätkällä näyttää rakennustekniikka olevan hieman hakusessa. Tuulettuvalla alapohjalla (esim rossipohja) välttää radonongelmat. Ongelmia voi syntyä kun pohjalaatta valetaan sorapatjan päälle. Yritäpä sitten johtaa talon poistoilma sinne. Ei tule kuin ongelmia. Radonkaivot sen sijaan auttaa.

    MaalaisSeppo

    Odotinkin, koska maansäteilykeskustelu viriää. Mitään titeellistä näyttöä maansäteilyn olemassaolosta ei ole saatu. Ehkä kysymyksessä onkin ns pimeä aine, jota olevan olemassa enemmän kuin havaittavissa olevaa.

    Maansäteily gurut saivatkin helpotusta useiden ihmisten vaivoihin. Ilmeisesti saivat aikaan vakuuttavalla esiintymisellään kohdehenkilöissä plasebovaikutuksen, joka johti paranemiseen. Huomattava osahan koululääketieteenkin puolen paranemisista aiheutuu plasebovaikutusesta. Nykyään samaa ilmiötä käyttävät hyväkseen huoneilmanpuhdistinkauppiaat. Hyvänä esimerkkinä on eräs puhdistin, jonka erään toimittajan mukaan sisälsi ihmisjärjelle käsittämätöntä tekniikkaa. Ko. firmakin perusti tehtaan Uuteenkaupunkiin kaupungin avustamana. Paikan valinttaan vaikutti syväsatama, josta oli tarkoitus toimittaa tuotteet maailman markkinoille.

Esillä 10 vastausta, 2,611 - 2,620 (kaikkiaan 3,076)