Käyttäjän MaalaisSeppo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 3,070)
  • MaalaisSeppo

    Energiapuubuumin varjolla ei taimikoita kannata jättää raivaamatta. Kuitenkin eilenkin tosi tiheää taimikkoa raivatessa tuli mieleeni, kannattaisiko jättää normaalia tiheämmäksi. Istutuskuusikko vuodelta 2010, jonka  raivasin 8 v sitten. Kovasti oli koivua, haapaa, pajua ja leppää vesonut, niin, ettei tahdo sekaan sopia. Lehtipuut olen lähes järjestään kaatanut. Kuusiin ei ole vielä ehtinyt tulla latvavaurioita. Taidan kuitenkin jatkaa kuusien ehdoilla.

    MaalaisSeppo

    Pitäisiköhän sittenkin ryhtyä persuksi tai kokkariksi, kun eivät kiristäneetkään eläkkeeni verotusta? Ehkä vielä odotan, mitä tekevät raippaverolle.

    MaalaisSeppo

    Itsekin menin opintoihini sopiviin töihin opiskeluaikana. Niin kaikki muutkin kurssikaverit. Todettiin, että töihin on mentävä, että oppii jotakin. Opinnot hieman ehkä venyivät, mutta osaaminen ja palkka oli valmistumisen jälkeen toisella tasolla kuin muutoin.

    Katsoin YLE:n laskurista, miten minulle käy tässä eläkkeiden verokorotuksessa. Ei vaikutusta, eli selvisin säikähdyksellä. Vaimolla huomattavasti pienemmän eläkkeen verotus kiristyy. Parempi olla hiljaa kotona.

    MaalaisSeppo

    Ei kannata uskoa kaikkea, mitä lehdissä kirjoitetaan. Omaan järjen käyttö on usein paikallaan.

    MaalaisSeppo

    Vai on puulla tuotettu lämpö 8*sähkön hinta. Vaikea uskoa. Meidän paikkakunnalla kaukolämmön hinta on 67€/MWh. Tuotetaan pääosin puulla. Hieman maakaasua ja öljyä, jotka ovat kallimpaa kuin puu. Sähköä ei täällä kyllä saa alle 1c/kWh.

    Kaukolämmön hinta kuitenkin näyttää nousevan niin nopeasti, että kohta kaukolämpöön ei uusien kiinteistöjen kannata liittyä. Suora sähkö ja asuntokohtaiset lämpöpumput viilennyksellä vallannevat alaa.

    MaalaisSeppo

    GLA:n viestistä voisi myös vetää johtopäätöksen, että hakkuut suojelevat metsälintujen alamäkeä. Muissa ympäristöissähän, joissa hakkuita ei tehdä, taantuma on selvästi suurempi.

    MaalaisSeppo

    Puuhan kai tulee markkinoille vasta kaadon jälkeen. Harva mo navetoita tai sähkölinjoja rakentelee.

    Toi 60 v rajassa kai on joku pinta-ala raja. Ehkä ei koske pieniä länttejä.

    MaalaisSeppo

    Metsänomistajaahan ko kielto ei kai koske. Eihän esim pystykauppa aiheuta mitään metsäkatoa. Puun ostajan toimet ratkaisevat.

    Puun myyntivaheen päästöt ovat tosi pienet. Ehkä tilakäynti ja muutama paperi.

    MaalaisSeppo

    Tukipolitiikka on taitolaji. Ei pidä tarkastella pelkästään tuloja (veroja) ja menoja (tuet). Myös niiden mahdolliset synergiavaikutukset on otettava huomioon.

    Yksinkertainen esim vaikka karjataloudesta. Ajatellaan Valtion omistavan suuren maitotilan. Budjetissa on eri momenteilla tulot ja menot. Yksinkertainen tapa säästää on vähentää karjan ruokintaa. No hyvä leikkaus onnistui, mutta myöhemmin huomataan, että myös tulot pienenivät. Voi voi.

    Tämä hevosurheilun tuen kritisointi on myös huvittavaa. Jokunen vuosi sitten ei tukea tarvittu, kun ”tuki” tuli toto pelien tuotosta. Nyt toto tuotot menee valtion kassaan ja osa tuotoista palautuu ravitoimintaan. Kauheaa tämmöinen yritystuki. Hyi hyi.

    MaalaisSeppo

    Yleensä ottaen jos jollekin tuotteelle on kovasti kusyntää, niin kyllä niitä melko pian aletaan tuottaa. Näistä metsäteollisuuden uusista tuotteista on puhuttu pitkään ja joitakin on koetuotannossa. Esim nanosellu on ollut esillä jo ainakin 10 v. Hidasta tuntuu olevan markkinoiden kasvu.

    Jos jonkin puupojaisen volyymituotteen kysyntä nousee nopeasti, niin se näkyy melko pian myös puun hinnassa. Nyt tällainen tuote on energiahake. Innovaatiomielessä on metsätuotteista vähiten kehitetty, mutta niin vain on nostanut puun hintaa mukavasti. Kannattaisikohan keskittyä huipputuotteiden lisäksi kehittämään myös matalan kehityspanoksen volyymituotteita.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 3,070)