Käyttäjän Luonnotar kirjoittamat vastaukset
-
Mielestäni jopa monet aikaisemmin korkean riskiprofiilin omaavat sijoittajat, jotka hakivat kovaa tuottoa kapealla hajautuksella, ovat siirtyneet metsäomaisuuden hankkimiseen juuri hajautuksen takia, varsinkin näinä talouskriisin aikoina. Kiinteällä omaisuudella on kuitenkin aina joku pohjahinta ja metsässä olevat puut kasvavat vielä vuosittaista tuottoa.
Luonnotar 22.10.2012, 11:13Pokaran varresta vielä, käyttämäni on lyhytvartinen (en tiedä, onko pitkävartiset myöhäisempiä versioita) ja hyvin tärkeää on, että varsi on sopivasti kaareva.
Luonnotar 22.10.2012, 10:57” Käyttääkö Luonnotar (thismagicmomentlh) tosiaankin alkuperäistä pokaraa vai uudempaa versiota eli nostokoukkua?
lähettäjä: Anton Chigurh ”
Siis nimenomaan oikeaa alkuperäistä POKARAa, en tarkoita missään nimessä nostokoukkua 🙂
Tällä käyttämälläni pokaralla on ikää ehkä noin 70 vuotta, toki vartta on uusittu.Luonnotar 21.10.2012, 23:44Minun mielestäni pokara on monessa asiassa näppärämpi käyttää kuin esim. pinotavarasakset.
Luonnotar 21.10.2012, 22:30” Tuosta metsästä pilkkomisesta tuliki mieleen. Kuinkas monelle ”pokara” on tuttu peli?
Minä olen ainaki pienenä poikana sen kanssa hikoillut monet kerrat. Raktori poikana ollessa ainakin.
lähettäjä: Itäsuomen Antti ”
Minulle POKARA on hyvinkin tuttu peli. Käytän sitä lähes aina metsätöissä, siis tietenkin järeämpää puuta käsiteltäessä.
Luonnotar 21.10.2012, 22:20” Hirvilupia on pakko leikata , kun hirviä ei ole.
lähettäjä: suorittava porras ”
Riistanhoitoyhdistyksemme alueella vähennettiin pyyntiluvat tosiaan kolmannekseen edellisvuodesta, vaikka hirviä vilisee kuten ennenkin. Naapuriseura pääsi valitsemaan 11 hirven porukasta parhaat päältä eräänä jahtipäivänä. RHY:n alueelta on kaatoprosentti jo nyt varmasti ainakin 90%.
Ennen jahdin alkua puolukkametsällä tuijottelin muutamaa sonnimullikkaa silmiin ja voi sitä sorkkajälkien määrää yleensäkin.Luonnotar 21.10.2012, 00:26Näitä työkaluja kun löytyy kotoa, olen kysellyt isältäni niiden käyttötarkoitusta ja nimityksiä. Mielenkiintoista muuten.
Kiven ”meislaaminen” tehdään lekalla ja ”meisselillä”. Meisseli on kuin leka (varrella), mutta sen kiveä vasten asetettava alasyrjä on poikkileikkaukseltaan hiukan v- eli lohenpyrstömäinen ja yläosa pyöreästi lekan mallinen.
Meisselin alaosan terävähkö kantti painetaan tiukasti kiveä vasten ja lekalla isketään lujasti yläosaan. Työ vaati 2 miestä, toinen pitää meisseliä ja toinen lyö lekalla.
Kivessä on yleensä tietynsuuntainen ”solukko” ihan puun malliin, eli se lohkeaa huomattavasti helpommin sen suuntaisesti.Luonnotar 21.10.2012, 00:09” Tuo meisseli oli täälläpäin kivipora, jota lekalla lyötiin.”
Täällä päin kivipora oli/on vielä erikseen. 🙂
Luonnotar 20.10.2012, 23:45” Naistenkin mukanaolo on sallittua, mutta käyttäytyä pitää osata.
Vaikka minä en osaisikaan.hauskoja kultturellisia eroja.
lähettäjä: 6 m3 ”
Siis, täh???
Luonnotar 20.10.2012, 22:47” ”Viiden kilon moska” ei ole moska, vaan leka. Moskaa käytetään vain piikkaukseen, eikä se ole painava, alle kilon kork.
Korjaus: Vähän yli kilon. ( Moska )
lähettäjä: Leevi Sytky ”
Täällä päin (Etelä-Suomessa) moska on myös YHDENKÄDEN työkalu, yleensä kivityössä käytetty.
Järeämpi kivityökalu on MEISSELI, jota taasen LEKAlla lyötiin.