Käyttäjän LMP kirjoittamat vastaukset
-
Taannoin revittiin otsikoita mielipidekyselystä, jonka tulokset osoittivat että 70 % suomalaisista vastustaa avohakkuita. Moniko vastustajista oikeasti tiesi mitä vastusti ja miksi? Ja mitä tuli siinä mukavan pikku vastustamisen lomassa puoltaneeksi?
Väitän että suurin osa vastustajista lähestyi asiaa samalta kantilta kuin jos kysyttäisiin pidätkö sähkö- ja vesilaitosten kaivamista montuista ja ojista kaupungilla. Eihän niistä voi pitää, kun ne ovat rumia ja haittaavat liikkumista. Aivan kuten avohakkuutkin. Vastustaminen on helppoa.
Kysymyksen pitäisi olla kaksiosainen:
1. Vastustatko avohakkuita?
2. Kannatatko jaksollisen metsänkasvatuksen kieltämistä ja hyväksytkö kiellon seurauksena Suomen talouden taantuman syvenemisen ja harsittujen metsien ränsistymisen?
Jos vastaa toiseen ”kyllä” ja toiseen ”en”, vastaus on hylättävä, koska silloin vastaaja ei ole ymmärtänyt kysymyksiä. Sen jälkeen voidaan laskea prosentit hyväksytyistä vastauksista, joissa on vastattu johdonmukaisesti ”kyllä ja kyllä” tai ”en ja en”.Lopputulos olisi toisenlainen.
Erokirje on lähetetty, mutta kuittausta ei ole tullut. Vaan eipä sieltä ennenkään ole mitään ilmaiseksi / mh-maksun vastineeksi saatu.
Metsätöissä käytin vesuria eli kärköä viimeksi reilut kaksi vuosikymmentä sitten, kun oli vielä viitseliäisyyttä tehdä polttopuuta pari-kolmesenttisistä vitsoista.
Kotinurkkien paju- ja syreenipuskissa yms. sitä kyllä tulee käytetyksi. Yhden vesurin hukkasinkin: katoaminen oli mielestäni käsittämätön, kunnes kahden vuoden kuluttua löysin Fiskarsin roikkumasta koivunrungon oksatapissa. Torpan nurkalle oli vain 50 metriä, mutta kärkönpahus piileksi rungon takana harvoin kuljetulla puolella ja oli vielä vanhempaa kokomustaa väriä. =)
Vesurilla on myös näppärää naputella tervasklapeja sytykelastuiksi hakkuupölkyn päällä. Painoa vähemmän kuin kirveessä ja voimaa enemmän kuin puukossa.
Lämmittäminen tulee pitkällä aikajänteellä aika kalliiksi, jos lämmitysjärjestelmää pitää aina vaihtaa suhdanteiden mukaan. Totta kyllä etten minäkään ostopilkkeellä lämmittäisi. Vaan kun omista puista itse tekee ja lisäksi hiukan myy niin hinnaksi tulee noin nolla euroa.
Täällä yksi pienmetsänomistaja joka hykertelee onnellisena, kun erokirje on lähetetty jo pari kuukautta sitten.
Faktaa en tähän hätään netistä löytänyt sen enempää kuin mitä osoitteesta http://www.oplog.fi/laivaliikenne voi 17.-18.11. päätellä. Toinen alus ei näköjään ole vielä käynyt tai sitten se käyttää jotain muuta satamaa.
Yhdistyksen leimikoilta on ainakin Keski-Pohjanmaalta ja Satakunnasta viety tukkia laivalasteittain Saksaan.
Useamman eri ostomiehen kanssa olen kuitupuun hankintakauppoja tehnyt. Aina on sovittu että minimimäärä on nuppikuorma. Ja hankintasopimukseen on merkitty mottimääräksi se, minkä itse arvioin koko leimikon maksimipoistumaksi.
Välillä on tuotos jäänyt reilustikin alle arvioidun, kun hakkuupäivien määrä on jostain syystä jäänyt murto-osaan suunnittelemastani. Mutta eipä ole haitannut ketään. Ennakkomaksua en ole koskaan hankintakaupoista huolinut.
Kaupanteossa en ole tänä syksynä ollut, mutta tiettävästi MG:n puut lakkaavat näinä päivinä liikkumasta ainakin jossain päin lounaista maata. Eli tehtyjenkin kauppojen hakkuut viivästyvät.
Eipä silti, MG ja mhy kuuluvat tällä hetkellä boikottilistalleni. Ei mitään suurta draamaa, mutta jos ei toimi niin ei toimi. Asiakkuudessa on kaksi osapuolta. Sahojen kanssa on homma toiminut, joten miksen siis jatkaisi tilanteen tullen kaupantekoa niiden kanssa?
Sovellan kyllä samaa periaatetta muillakin elämänaloilla. Esimerkiksi paikalliselle sähköyhtiölle olen sähkön myynnin suhteen entinen asiakas. Ja ABC-asemille en vapaaehtoisesti astu.
Kaivoin vanhan viestiketjun esiin. Onko lisäkokemuksia moisesta vempeleestä? Noissa vanhoissa viesteissä puhuttiin ensisijaisesti istutuksesta. Ajattelin pienen (0,4 ha) siemenpuuhakkuualan laikutusta. Terähän ei maltaita maksa ja työala on aika pieni, mutta pitäisikö pelätä raivurin puolesta.