Käyttäjän leone kirjoittamat vastaukset
-
Muutaman hehtaarin 20v kylvömännikön hoito menossa. Hirvet ovat tuhonneet koko alalta varmaan yli puolet taimista, mutta ani harvasta kylvötuppaasta on mennyt kaikki. Joten hyvin on siemenet aikanaan mitoitettu. Istutusmännikkö olisi varmaan aika täydelleen tuhoutunut.
leone 26.9.2022, 14:09Jännitysnäytelmää riittää sähköauton latauspisteillä kun kauhusta kalpeat sähköautoilijat sovittelevat töpseliä. Bensalla ajavat sen sijaan voivat vilkutella vierestä iloisina – polttonesteiden markkinahinta luisuu tänäänkin. Myös öljylämmittäjät voivat piirrellä oikein -merkkiä kattilan kylkeen kun taas maalämpöilijät toteavat takaisinmaksuajan karkaavan ikuisuuteen.
leone 26.9.2022, 11:32Oman kokemukseni mukaan ketjun viilaus on helpompaa kuin terän.
leone 26.9.2022, 11:28Terän merkkiä tärkeämpi asia on viilaus. Ei saa kovin paljoa olla viila väärässä asennossa kun terä on pilalla. Ja oikean kokoinen viila tietysti.
leone 23.9.2022, 15:28Korkojen rakettimainen nousu iskenee lujaa rakentamiseen kautta läntisen maailman, tukin hintahuiput tällä erää takanapäin.
leone 23.9.2022, 15:23Sahatavaran maailmanmarkkinahinta tänään vuoden pohjissa ja laskupaine ilmeisesti vain jatkuu. Tukin kysyntätilanne siis heikkenemässä kun taas kuitupuun ja energiapuun päinvastoin. Bensiini myös -5% taas heijastellen taantumaodotuksia.
leone 23.9.2022, 11:07Tässä ollaan oikeilla jäljillä, eli kun raakapuun vienti alkaa kasvamaan niin hinnat nousevat. Sahatavaran hinta Suomessa seuraa maailmanmarkkinahintaa, ei voi kauaa vallita tilanne että Suomenlahden toisella puolen raakapuun hinta on aivan eri.
leone 12.9.2022, 14:39Hiilidioksidi sekä absorboi että emittoi lämpösäteilyä. Emissiota tapahtuu sekä maanpintaan että avaruuteen päin. Kasvihuoneilmiön lämmitysvaikutus maanpinnan lähellä lasketaan sen perusteella mikä on säteilyvaikutus maanpintaan. Ja tämä siis riippuu sen ilmakerroksen lämpötilasta mistä säteily maanpintaan keskimäärin tulee.
Oleellista on kuitenkin se, että mainittujen aikasarjojen mukaan kasviohuonevaikutus ei ole voimistunut vaikka pitoisuus on kasvanut.
leone 12.9.2022, 12:18Se ratkaisee miltä korkeudelta hiilidioksidin säteily maanpintaan tulee. Ja mikä on tämän kerroksen lämpötila. Jos korkeus muuttuu 200 metristä 150 metriin niin lämpötilaan ei ole enää vaikutusta jos ilman lämpötila on sama noilla korkeuksilla. Kasvihuoneilmiö = kasvihuonekaasun alassäteily maanpintaan. Näyttää että ilmakehän ”perus” pitoisuus on jo riittävä jolloin kasvihuoneilmiö hiilidioksidin osalta on maksimoitu.
leone 12.9.2022, 10:37Eli jos maanpintaan tuleva hiilidioksidimolekyylien säteily tulee nyt keskimäärin korkeudelta vaikkapa 200 metriä, niin hiilidioksidipitoisuuden nousun myötä se tuleekin ehkä korkeudelta 150 metriä. Sitten kun lisätään taas saman verran pitoisuutta, niin se tulee ehkä korkeudelta 125 metriä. Jossain kohtaa pitoisuuden lisäämisellä ei enää ole vaikutusta lämpötilaan.