Käyttäjän leku kirjoittamat vastaukset
-
ei kaikilla ole wf, mun tapauksessa jos kahden vuoden aikana on tarvinnut olla wf 25 ha alalle, en erikseen sitä hommaamaan, ei se systeemi ilmainen ole.. ja muutenkin tarjottu taksa on halvempi kuin nykyiset, olen yrittänyt pitkän aikaa tarjota mätästyshintaa / mätäs+ siirrot, mutta ei ole kellekkään kelvannut. Alkaa mullakin kiinnostus palaamaan wf kun kaikki sitä vaatii, edellisessä koneessa oli, ei nykyisessä, kun sitä ei kukaan vaadi ja taksat pohjautuu pinta- aloihin ei mättäisiin…
leku 29.5.2022, 16:04Olen ollut neuvottelija osapuolena kun näin puhuttu, en suostunut. Ja käynyt tarkistamassa sitten toteutuneen ja niin näytti olevan. Toisten tekemänä..
Ml vaatimuksena gps vermeet, sillä saadaan urakoitsija tekemään vain heille, ei mitään järkeä hommata vermeitä pikkutyömaiden takia, niin kauan kun kukaan ei niitä maksa eikä niistä saa minkäänlaista lisähintaa
leku 29.5.2022, 14:41Ihan on nykypäivänä tolopaisen kuvaamat tapaukset totta, jopa vaatimuksia ja urakkahintaa alentavia.
Mullakin yksi firma sanoi että kun jättää 5-8m suoja kaistat ulkorajoille, jokaisen säästöpuun ja pienenkin taimiryhmän sekä kivikon ympärille muokattava pinta-ala pienenee 30 pinnaa ja vaativat hehtaarihintaan vastaavat alennukset….. No nykyään niitä tekee viron miehet…
leku 17.4.2022, 11:10Kannonnosto ja maanmuokkaus on kaksi täysin eri toimenpidettä, työmaalle tulee välissä ajokone, joka survoo suurimmanosan mistä tahansa maanpinnasta, mikäs siinä jos haluaa hieskoivua, mutta jos haluaa kasvavan metsän , maanmuokkaus tehdään erillisenä toimenpiteenä , jos kunnollisen metsän haluaa. Onko taas joku myynyt kannonnoston maanmuokkauksena?
leku 17.4.2022, 08:23Naveromätästys ei vastaa ojitusmätästystä, kun siinä ei tehdä samanlaisia vettä ”vetäviä ojia” ….
Miksi on tehty ylipäätänsä päättyvä navero? Onko työnjohto ollut ajantasalla? Naverot saa ja pitää johtaa vedet eteenpäin, muuten naveroinnin idea kärsii, metsäfirmoille ns. Kevyt naverointi on julkisuus homma sekä taksaa alentava tekijä urakoitsijoille… Metsälle huono..
leku 24.3.2022, 21:03keskustelua seuranneena mun mielestä selkeästi sekoitetaan perinteisen hoitamattoman rydön perkuu hoidettuun viimeisen päälle kasvatetun metsän kasvattamiseen giljotiini koneella.
jos metsä rytönä, homma on kussut jo 20 v sitten, ne on omansa, niille tehtävä pelastus harvennus idealla katsotaan mitä saadaan jäljelle jäämään ja toivotaan parasta, valitettavasti niitä rittää..
giljotiini harvennusta voi käyttää aivan normi metsänhoidossa yhtenä toimenpiteenä.
jos taimikot perustetaan kunnolla riittää yksi perkuu, sitten giljotiinilla seuraavaksi, itse pistän 3 kuidun puut giljotiinilla nippuun, saa reilu kaksinkertaisen kuutio tuoton hehtaarilta, paljon helpommalla työllä, eikä tarvitse ennakko raivuuta. itse en ole koskaan myynyt kuituleimikkoa, enkä toivottavasti ikinä tarvitse harkitakaan…
mua ei saa enää perkaamaan, taimikonhoitoa, ennakkoraivuuta tekemään, ja myymään 40 mottia kuitua firmoille, kun voi saada kulut katettua reilusti giljotiinilla ja metsät kunnossa ja kasvussa.
joku voisi vertailun vuoksi heittää puhtaan enska kuidun hinnat etelä suomesta kun ei ole kokemusta muutakuin tilastoista, pääsisin vertailemaan
leku 23.3.2022, 22:33Itsellä käytössä vastaava menetelmä yleisesti, istutus ja perkuu heti ja kunnolla, noin 15-20v giljotiiniharvennus, kaikki samaan nippuun, poistuma 50-80tn, kannattanut tehdä näin jo reilu 15v, ei kiinnosta raivuu ja enskan myynti metsäfirmoille, en myy ollenkaan kuituleimikoita pystykaupalla
leku 17.3.2022, 15:22Vaikka alikasvos näyttäisi päällisin puolin oppikirja tilanteelta jk:n, se ei sitä ole, ei ole jk: kannattavuuslaskelmissa otettu etelä suomen mätä % huomioon, en ainakaan itse löytänyt. Jaksollisessakin pitää ottaa joka asiassa huomioon mätä, salpausselän yläpuoliset ihmiset ei ymmärrä että metsät pitää siivota vähintään 20 vuoden välein kuusista. Ja missä pakko kasvattaa kuusta ei niitä saa päästää yhtään yli 50v.
leku 17.3.2022, 13:33Ihan turha kuvitella maannousema alueilla kasvattaa yhtään mitään alikasvoksista, mätiä ne on alikasvoksetkin. Juuri vuoden vaihteessa siivosin istutus koivikon alikasvos kuuset giljotiinilla pois oli noin joka kolmas mätä… Samoin tein 03 männikölle, samaa paskaa sekin kuusikko alla. Vielä pitäisi raivurilla käydä pienimmät kaatamassa, jos haluaa edes jotenkuten vähentää mädän esiintymistä. Vaikka yksi puusukupolvi muuta lajia, ei se riitä, seuraavakin pitää olla jotain muuta ja kaikki mätää ylläpitävät puut pois, vaikka kuinka hyvältä näyttäisi
leku 16.1.2022, 19:28Syksyllä kun katselin harvennettuja 03 männiköitä, kävi ajatus, myydä hiilen sidontaa, pienellä kuukkeloinnilla löysin firman ja soittelin perään, perushiilen sidonta menee ns. Valtion piikkiin, vain lannoitettu lisäys voidaan myydä, no kyselemään miten homma toimii jos lannoitan ensi kesänä, ei käynyt, lannoitus pitää ostaa heiltä, heidän määräämään hintaan, no, sitten kysymys kuului miten todetaan, tulevat mittaamaan ja jälkikäteen tarkistavat että puut pystyssä, ei siinä mitään, kysyin että mitä maksavat? Kun myyvät oikeudet markkinoilla ja hoitavat paperit kuntoon? Jouduin kysymään uudestaan kun epäilin kuuloani, silloin oli hiilitonnin hinta 55€,tarjosivat 3,5€, ei tarvinnut jatkaa enempää , ilmoitin kohteliaasti harkitsevani asiaa…. Edelleen