Käyttäjän Leevi Sytky kirjoittamat vastaukset
-
Lannoitus helikopterilla voisi olla kannattavaa/perusteltua siinä vaiheessa kun kuusentaimikko on varttunut ensiharvennusvaiheeseen. Äh… siis terveyslannoitus vuosi-pari e-harvennuksen jälkeen NP-lannoitteella, jota on terästetty terpeellisilla hivenaineilla (boori?).
Mikäli taimikossa on havaittavissa kasvuhäiriöitä nyt, boorin (?) lisäys pikaisesti ruiskulla, tai käsin kyvöllä rakeisella boorilannoitteella. ( Äh…siis pikaisesti lumien sulamisen jälkeen.)
Kyllä Suomen salomailla mahtuisi jolkottelemaan tuhannen kpl susia. Hirvikantaakin tasoittelesivat.
Hirvenmetsästäjätkin vähenee kun ei taida nuoret olla innokkaita lähtemään metsiin tietokoneittensa ääreltä.Romaniassa onkin susia 3500 ( v. 2012 ). Ranskassa 180, Saksassa 90, Italiassa 700.
Onhan niitä Euroopassa. Joku vain sanoi että Suomen susikanta pitäisi saada eurooppalaiselle tasolle.Kanadassa on susia 52 000 – 60 000 yksilöä.
Espanjassa on susia 2000, Puolassa 1000, Romaniassa 2500 kpl.
Ja onhan todettu että boorin lisäys kannattaa, vaikka sen puute olisi hyvin vähäinenkin.
Naisosallistuja ovat 100% korrekteja kommenteissaan. Pitäisi löytää pari rällä-kaisaa, tai rivo-riittaa vastapainoksi miesörveltäjille. ( Kuusmottiselle ja kuka se toinen olisi?)
Onko Pohjanmaillakin tarvetta lisätä booria metsiin? Onko tehty tutkimus neulasista?
Leevin yllä oleva kommentti on erittäin asiallinen. ”Taulapää” on sijoitettu tekstiin harkiten ja se estänee sinänsä positiivisen sanoman nousemista kohteen päähän. ( Kehun laimentamiseksi siis.)
Lisäravinteet ja ns.luontaistuotteet ovat humpuukkia. Tavallinen monipuolinen kotiruoka, luonnon marjat ja hedelmät riittävät pitämään raskastakin työtä tekevät iskukunnossa. Korkeintaan Koskenkorvapullo silloin tällöin ”lisäravinteeksi”.
Hieman jyrkkä kannaotto Ironilta. Vaikka Jesse onkin taulapää, niin mielestäni hän toimii uranuurtajana (vast) tulevaisuuden energiapuutuotantoa silmällä pitäen. Rohkea satsaus aivan uuteen asiaan metsänkasvatuksessa ansaitsee kyllä kunnioitusta. Sekä myös kova työnteko, jota tällainen haasteellinen tehtävä vaatii.