Käyttäjän Leevi Sytky kirjoittamat vastaukset
-
Jep! Todellakin kuivuneita latvoja esiintyi jonkinverran pienellä alueella ja lannoituksen jälkeen muodostui uusi latva.
Onhan mahdollista myös se, että kuivuminen johtuu veden puutteesta. Ilmat lämpenee, mutta maa on vielä jäässä…Lukijan kuvissa ”myyrä” esitti hyvän kysymyksen. Koskien asia boorin puutteen vaikutuksesta koivuun ja mäntyyn.
Onko palstalaisilla kokemuksia tästä?Kuten Kari M. yllä sanoo boorilann. vaikutukset ovat nopeita ja voimakkaita.
Lähetin luk.kuviin esimerkin, valittettavasti ei ollut ”ennen ja jälkeen” kuvia, vaan nykytilanteesta kuva.
Kuvan kuuset olivat surkea näky ennen lannoitusta.Tyylit ja genret muuttuvat kun piskit on eliminoitu lahkeista roikkumasta. 🙂
Onkohan bensan koostumusta muutettu jotenkin, koska sahat toimivat aivan normaalilla tavalla jopa vuoden vanhalla bensalla?
Ps. Erikoisen otsikon aloituksessa on kaksi teemaa: Lepän vaikututukset maan kasvukuntoon ja sahojen toimiminen vanhoilla bensoilla, heh heh!
Aloitin mielenkiintoisen kokeen. Tarkoitus on käytännössä kokeilla miten leppä on vaikuttanut maan viljavuuteen.
Raivasin ”pelloksi” alueen, joka on ollut lepikkona kymmeniä vuosia. Kylvin alueelle kauran. Saa nähdä miten kasvaa, typestä ei ainakaan liene puutetta. Harmi kun ei tullut kylvettyä tuhkaa osalle alueesta, se olisi kertonut ravinnetilanteesta paljonkin.Kuusen taimet pelastin leppävesakon alta. 😀
Tottakai kunnon kaadonsuuntaaja on parempi apuväline kuin pullotunkki.
Tilapäiskäytössä tonttipuun kaadossa saattaa hydr.tunkki olla joskus hyväkin konsti.Tuossa LS:n profiilikuvassa on ankarassa lumikuormassa oleva pihamänty kaatumassa. Lähetänpä jonain päivänä kuvan, minkälaisella apuvälineellä se lähti kaatumaan haluttuun suuntaan.
Artollekin on joskus tullut eteen sellainen paikka, että kun nostaa vänkärin kahvasta, ei tapahu mittään. Pieru pääsee korkeintaan. 🙂