Käyttäjän Leevi Sytky kirjoittamat vastaukset
-
On.
Onnesta sekaisin kun on maha täynnä ruokaa. Täytyy kaivaa ne ”havukuitupaprut” joskus ja tutkia niitä. Muistelen vain että mäntysorvia kutsuivat ”havukuiduksi”. Hinta ei ollut ihan sahapuun luokkaa, eikä niistä räkämännyistä sahapuuta olisi tullutkaan.
No niinpä on, sekoilin. Se oli aika järreetä, mutta oksaista männikköä, kelpasi sorvipuuksi.
Teinpäs kyllä nerokkaan kysymyksen, heh heh. Muistaakseni Metsäliitto osti kerran huonoa männikköä ja se tilitettiin havukuituna, ei mäntykuitupuuna.
Mäntysorvipuu=havukuitu?Havukuitu? Tarkoittaako aloittaja kuusi-,tai mäntykuitua?
”Tutkin” vänkäri-sanaa mistähän se mahtaa olla peräisin. En löytänyt yhteyttä Ruotsin, enkä Venäjän kieleen. Lieneekö ihan perisuomalainen keksintö. 🙂
Minusta se oli ilkeästi sanottu Jesseltä. Siksipä siitä hieman hiillyin ja kommentoin moittivassa sävyssä.
Jessen mielestä Leevi on paisuttanut juttua. Tuoltahan se luettavissa se alkuperäinen teksti, eikä ole paisunut sen kummemmin.Jeps! Ymmärrän tuon kahdella rangalla vipuamisen. Muistelen nähneeni joskus jossain kuvaa siitä. Vaaran paikka, jos vaikka tuulen puuska murtaa pitopuun.
Gla:lle: Ei ole sitä Riikilän kirjaa. Tarkoitatko konkelon laukaisua liinan ja kangen avulla? Vai onko siellä joku vastaava kaatokikka?
Eikö reiän ja kangen avulla saa aika kovat momentit puuta kaadettaessa? Luulisi menevän jonkin verran kallellaan olevan puunkin kevyesti nurin.
Vänkärin varsi on metrin ja kohtuullinen kangen mitta jopa 4-5 metriä.Muistuikin mieleen että olenkin tuota reikä-kanki-kikkaa käyttänytkin. Konkelopuun pyöräyttämiseen.