Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 971 - 980 (kaikkiaan 1,643)
  • kuusessa ollaan

    Itsellä on sekä Huskun selkätuellinen kokonaisuus, että Fiskarssin uusin paketti. Jälkimmäisessä on sitten kiilatasku lisänä, eli sen olen järeiden runkojen kaatoon valjastanut. Huskun vyön etuna on normaali solkilukitus, eli saa kerrasta sopivaan kireyteen. Fiskarssin vyössä mukava pehmustus ympäriinsä, mutta sen tarranauha+muovisolki-kiinnitys on ähräyttävän hankala versio pukea päälle… Uusi S-mallinen fiskarssin koukku sisäpuolisine hammastuksineen on hyvä pidoltaan, mutta putoaa turhan helposti omasta taskustaan.
    Huskun vyön kun laittaa hiukan liian korkealla kireälle ja sen jälkeen liuttaa lonkan yläosan päälle, tukee silloin alaselkää mukavasti. Huskun vyön etuna on myös se, että kaikki varusteet tulevat niillä messinkisillä kaksipäisillä ruuveilla kiinni, jolloin pysyvät tukevasti oikeassa asennossa ryteikössäkin. Ja ehdottomasti se takataskupaketti mukaan kokonaisuuteen, jotta siellä on aina ensiapupakkaus mukana, riippumatta mikä asu on päällä 😉

    kuusessa ollaan

    Mielestäni on oikein hienoa, että politiikko löytää muitakin hommia itselleen, kuin kabineteissa sovittuja puoluejakoisia.

    Kaidi saattaa olla sellainen tekijä, joka tuo lisää kilpailua sekä metsään, että peltopuolelle. Ja kaikki, mitä investoidaan Suomeen meidän ulkopuolelta, on tarpeen.

    kuusessa ollaan

    Esim Skotlannissa kasvattavat kuusikoita vain yhdellä harvennuksella, tai jopa ilman sitä. Syynä osaltaan puun oksaisuuden rajoittaminen ja tiheän kuusikon parempi kestävyys myrskytuulia vastaan. N. 40-50 vuoden iässä sitten kaikki pois(kantokäsittely hakkuun yhteydessä) ja istutus uusiksi. Väliharvennus saattaa käsittää vain kuolevien alikasvospuiden kaadon ja urien avauksen.

    Tuosta videosta näkee, mitä on reunapuiden oksille tapahtunut valon ansiosta…

    kuusessa ollaan

    Kyllähän realiteetti on, että pohjoinen Suomi tarvisisi havusellutehtaan. Nyt vaan suhdanteet taitavat juosta karkuun ja Äänekoski päässee siitä nauttimaan, muut voivat myöhästyä junasta.

    Kuinkahan muualla havumetsävyöhykkeellä on reagoitu havusellun kysyntään, onko Pohjois-Amerikassa tehty lisäinvestointeja?

    kuusessa ollaan

    Eikö tuohon hiilen sitomiseen maahan olisi yksi keino se, että taimikonhoidot tehtäisiin reilusti maahankaatona ja vain järeytyneitä runkoja käytettäisiin energian ja muun tuotannon lähteinä?
    Myös pakettipellot kasvamaan lehtipuuta, joka kaadettaisiin muutaman vuoden välein maahan, hiilisidonnan nimissä.

    Ai niin, sehän on jo keksitty, se on suomalainen metsänhoito…

    kuusessa ollaan

    ”Pitkä, suora runko on aina ihan pystyssä, ainoa, mikä voi sen painopistettä siirtää, on tuuli tai toispuoleiset oksat.
    Lähetetty: 38 min sitten
    Lähettäjä: Jätkä ”

    Juu, on ennen kuin otat purun pois puun toiselta laidalta. Kun vänkärin lippa on hiukan ohuempi kuin sahausrako, puu väkisinkin nitkahtaa hieman taaksepäin, eli metsuritermillä istuu… Kaikella kunnioituksella tarkennuksena.

    kuusessa ollaan

    Kunnolla rihlapintainen, eli siis ei liukas muovikiila on omassa käytössä järeämpien puiden kaadossa. Hankin kaksi kiilaa, loivemman ja jyrkemmän ja niille oman kuljetustaskun varustevyöhön. Pikkuvänkärille tarkoitetussa vyökiinnikkeessä kulkee kevyt muovinen rekyylinuija, se ei lohko kiiloista paloja.

    Kiilan etuna on se, että sillä saa esijännitystä ennen lopullista kaatosahausta, jolloin runko ei niiaa taaksepäin tippaakaan. Vänkärin kanssa tahtoo näin käydä, jolloin pitää käyttää huomattavasti enemmän voimaa takakenoisen rungon saamiseksi jo pystyasentoonkin. Uusissa Fiskarssin vänkäreissä se on huomioitu, lippaosa on kiilamainen ja toimii hieman samalla tavalla.

    Kiilat ovat kyllä selkää säästävä, joskin hieman hitaampi menetelmä. Lisäksi kun niille on oma kuljetustasku, kulkevat aina mukana.

    kuusessa ollaan

    Näkemilläni MH viimeaikaisilla ensiharvennuksilla myös melkoisen lakirajoille vetoa, ilmeisesti yhden harvennuksen taktiikka ja kahden tukin koossa uudistus.

    kuusessa ollaan

    Oma havainto on se, että kunhan potti osuu siihen kohtaan maahan, missä on kosteutta, silloin kasvuunlähtö on parasta. Jos potti väkisin laitetaan kovaan kivennäismaahan, ei juuristo ala kasvamaan niin hyvin, kuin juurien osuessa kosteaan kohtaan…oli se sitten kuntan alla tai mättään sisällä.

    kuusessa ollaan

    Parisen vuotta sitten oli maapaikan seudulla ongelmia murskeen kanssa. Oli toimitettu sellaista 0-16 tavaraa, joka oli murskauksen yhteydessä muodostanut teräviä, kivikeihään kärjen mallisia isompia paloja, jotka olivat päässeet seulan ohitse. Itsellä meni yksi maasturikokoluokan lähes uusi rengas piloille, keskelle kulutuspintaa viisi senttiä kanttiinsa oleva kappale pystyyn ja sisälle renkaaseen…

Esillä 10 vastausta, 971 - 980 (kaikkiaan 1,643)