Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 1,643)
  • kuusessa ollaan

    Kuinkahan moni aloitteen allekirjoittaja on ymmärtänyt, että juuri vapautta lisättiin monipuolisiin metsänkasvatusmenetelmiin ”hirveiden metsäsotien ansiosta”, ja nyt niitä taas halutaan rajoittaa erittäin radikaalisti?

    kuusessa ollaan

    En ole vielä havainnut lukijoiden kuvissa antinpojan lupaamia kuvia tuottavasti ja jopa jaksollista paremmin toimivista jk kuvioista…

    kuusessa ollaan

    Siemenpuuhakkuussa poistetaan kaikki heikkokasvuisempi puusto ja jätetään vain laadukkaita siemenpuita tuottamaan uuden metsän syntymiseen tarvittavat siemenet. Ja se vaatii riittävästi avaruutta, jotta uusi puusto syntyisi, jolloin näitä ”junan ikkunasta ilkeästi näkyviä hakkuuraiskioita” syntyy (erään kirjailijan kommentti Suomen metsien kamaluudesta). Todella jännää yhdistää n. 100kpl/ha puusto jatkuvaksi kasvatukseksi. Puuston määrä kun ei hirvittävästi eroa reilummasta jättöpuustosta tai tiukemman sertifikaatin uudistusmenetelmästä.

    kuusessa ollaan

    Niin, varmaankin ”kiellettiin” siksi, ettei muilla menetelmillä saatu ajoissa (tiukempi vakiintuneen taimikon aikataulu) kasvavaa puustoa aikaiseksi. Kyllä vahvakunttaisilla mailla luontainen uudistuminen ilman kunnollista muokkausta on toivotonta. Kieltämiseksi kun taidettiin silloin lukea kaikki omien mielipiteiden vastainen ohjeistuskin, vaikka olisi perusteltu syyt vaatimuksiin.

     

    Tulipa kesälomareissulla ajettua Kuusamon läpi ja nähtyä sen seudun aurauksia, Kuusamon yhteismetsä käyttää sitä uudistuksessa nykyisin ja melkoisen hyväkuntoisia männiköitä oli alueella.

    kuusessa ollaan

    Eräs näkökulma…kannattaa katsoa loppuun.

     

    kuusessa ollaan

    Oregonin hammastettu siima on tosi tehokasta, kuten jätkäkin totesi.

    kuusessa ollaan

    Erilaiset raivaussahojen ketju- ja metallivaijeripäät kiellettiin ja asetettiin markkinointikieltoon eu.ssa jo vuosia sitten, hengenvaarallisina keksintöinä.

    Aloittajalle suosittelisin ns. yleisraivuria, esim. Jonsered 2245CC, tai Stihlin vastaavaa FS460- pakettia. Eli sellainen paketti, jossa on vakiona mukana sekä siimapää, että kolmioterä+raivausterä, suojineen. Jonsered huono puoli on se, että kulmavaihde on aina sama matalille teräkierroksille tarkoitettu, jolla raivausterän kierrokset jää turhan alas (jumii kaatosahauksessa helpommin). Stihleissä on oma kulmavaihdepaketti teri terille. Dolmar on myös vaihtoehto, jos vaan huolto on saatavilla lähistöllä.

    Pienemmät, 40cc mallitkin menevät ja ovat kevyempiä.

    Itse valitsisin nyt ostaessa Stihlin paketin, joka perustuisi FS 410-sahaan ja tinkaisin ne uudet huippuvaljaat mukaan. Vaikka on lyhyellä runkoputkella, ruohosetin kulmavaihde on sellaisella astekulmalla, että siimapää on maan suuntainen, eikä huiski heinää ja hiekkaa sahaajan päälle.

    http://www.stihl.fi/STIHL-tuotteet/Ruohotrimmerit-ja-raivaussahat/Raivaussahat/267811-220/FS-410-C-EM-K.aspx

    http://m.jonsered.com/fi/products/ruohon-ja-metsanraivaussahat/ruohoraivurit/cc-2245/

     

    kuusessa ollaan

    Nykikääpäs vaikka järeämpää korkeapuristeista 60-kuutioista sahaa käyntiin ilman puolipuristinta, kyllä ihan ok varuste niissä. Ja säästää olkapäätä, jos vaikka on joskus kärsinyt sen vammasta.

    Itselle on tuo takakahva jalkojen välissä muodostunut tavaksi, saa tasaisen vedon aikaiseksi.

    kuusessa ollaan

    Kyllä muuten käynnistää, pihapuukaatajat yleensä opettelevat käynnistämään sahan ketjujarru päällä sekä maassa, että puussa. Jotta rutiini muodostuu. Tietysti tosimiehet on sitten eri juttu…

    kuusessa ollaan

    Koska 550 on puoli kiloa 346:tta kevyempi, on moottorin puoliskoista toinen, eli käynnistimen puoleinen siis muotoiltu hyvin kevyeksi ja jäykkyyden lisäämiseksi on käynnistinkotelon yläreunan kohdalla tukirakenne, joka on samaa valua lohkon kanssa. Ei siis mikään entisaikojen viritys. Kisa ammattisahojen parissa on pakottanut huskun tekemään radikaaleja ratkaisuja, stihlin vastaavan kokoinen 261 on ollut erittäin suosittu saha pohjoismaissa.

    HQ 138-》346 ovat lähes samanlaisella, perinteiseen huskumuotoiluun perustuvia, sama rakenne on vielä isäntälinjan 340-345-350 malleissa, nekin on nyt muuttumassa 500-sarjan tyyppisiksi. Jossain oli jo kuva tälläisestä uudesta 130-mallin protosta.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 1,643)