Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset
-
Uskaltanen olla purupiikkien laskemisesta eri mieltä ammattimiehen kanssa, ihan kunniottavasti.
Nimittäin jos purupiikin laskee liian matalaksi, eli sahaa on kannateltava katkaisussa, seurauksena on nopea väsyminen.Sopivasti pudotetulla purupiikillä sahaa ei tarvitse katkonnassa kannatella ja silloin kädet ja keho saa hetken helpotuksen. Liian purevalla sahalla joutuu jopa pidättämään vastaan, jolloin saha painaakin tosiasiassa enemmän…Lisäksi kapeammat 1,3 millin ketjut on kovilla ja katkeavat vetolenkeistä helpommin rasituksessa.
Ehdottomasti parhaaksi olen todennut Stiilin yhdistelmäviilapaketin(oon nähnyt sinisen piraattiversionkin), joka pudottaa samalla puruhampaan. Mutta sillä viilattaessa pitää ohjaimen olla laippaan nähden 90asteen kulmassa (ei siinä perinteisessä 5ssä asteessa) ja ketju kiristettynä, muutoin leikkuuhampaan nokkakulma jää vajaaksi. Ja tosiasiassa purupiikki kannattaa ensimmäisen kerran viilata kohdalleen jo ensimmäisen viilauksen kohdalla, riippumatta tavasta.Ne lenkit kun on koneella meistettyjä ja puhutaan kuitenkin 0,4 – 0,6 millin lastunpaksuudesta…
kuusessa ollaan 2.10.2013, 06:16154 on pahin mahdollinen vertailukohta, kun puhutaan käynnistämisestä…omassakin on stiilin elastostartin vaimentava vetokahva pehmentämässä tempaisua.
Uusissa sahoissa on muutakin kuin jousivirityksiä, kuuleman mukaan virtalaitteet kehittyneet niin paljon, että lähtökipinä tulee todella alhaisilla kierroksilla.
kuusessa ollaan 30.9.2013, 10:20http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Mittausvalineet/Mittauslaitteet/Laseretaisyysmittari-15220/
Samaa mittaria kauppaa myös omalla nimellään ollsonin kallu.
Totahan voi hyödyntää 45 asteen vatupassikulmamitan kanssa myös puiden korkeusmittaukseen.
kuusessa ollaan 29.9.2013, 21:13Onko kukaan kokeillut laser-etäisyysmittaria tässä hommassa?
Sillä kun kohdistaa täplän runkoon, se näyttää etäisyyden. Ja periaatteessa vain rajatapaukset on mitattava, niitä lähempänä olevat näkee jo silmällä. Tollaisella onnistuu myös isompien, vaikka 10 metrin ympyröiden laskeminen.
kuusessa ollaan 24.9.2013, 20:49http://www.martinsongroup.com/buildings
Toi firma on jo kauan osannut tehdä muutakin kuin lankkua.
kuusessa ollaan 24.9.2013, 06:53Tuossa aloittajan projektin toteutuksessa yksi hyvä mahdollisuus…
Pyytää sitä kaivurikuskia heittelemään ne kaivuumaat kohtuu tasaisesti ojan reunalle, silloin siihen muodostuu ”kevytmallin” piennartie(tai maksaa pikku lisän tasoituksesta).
Piennartie on tulevaisuudessa erittäin hyvä, helpottaa korjuuta, jäätyy kantavaksi paanaksi helpommin muuta maastoa korkeampana.kuusessa ollaan 23.9.2013, 21:07Tehkää se omatoimikalibrointi…Saha käyntiin ”ryyppy päällä” ja annatte käydä 90 sekuntia (katsottava kellosta).
Sitten sammutus kaasuvipuun koskematta. Pitäis korjata normaalit säätölaitteiston ongelmat.
Sitten tulppatarkistus/vaihto (huom, valmistajan ilmoittama tulppa, on tullut eteen tuttavalla käynnin muuttuminen ilman häiriönpoistajaa olleella tulpalla). Myös pakoputken tarkistus, onko tukossa.Jos noi ei auta, sitten huoltomiehelle, joka tietää mitä pitää mitata, ja mistä johdoista. Muutoin voi itse sorkkien tehdä vain pahaa tuhoa.
kuusessa ollaan 23.9.2013, 06:40Kuten jo edellisessä kommentissa totesin, koneellisen raivauslaitteen pitää olla riittävän yksinkertainen. Näin se olisi uutena hankittaessa järkevän hintainen. Olisi mielenkiintoista, jos ECO-mallia teknisesti yksinkertaistettaisiin ja nelipyöräisen rengastus muuttuisi hieman korkeammaksi ja kapeammaksi, lisää maavaraa ja paremmat kulkuominaisuudet lumessa.
Ei Usewood ole mikään koneurakoitsijan kausityökalu, se on enemmän vain raivaushommia tekevän yrittäjän työkalu kesäkausille, kun muuta tekemistä on talveksi. Siksi koneen hinnan pitäisi olla riittävän halpa. Varsinainen metsäkoneyrittäminen on täysin koko vuoden sitovaa nykyisin, puuta pitää saada tehtaille läpi vuoden.kuusessa ollaan 22.9.2013, 21:17Yksi huomioitava asia tässä koivualikasvoksessa.
Se vähentää maaston tuulettuvuutta ja sitä kautta keväällä maa lämpiää hitaammin. Se taas vaikuttaa kasvuunlähdön hetkeen, konetöissä sen aikoinaan huomasi, lihvikossa maasto kantoi paljon pidempään.
Lisäksi aikoinaan männiköitä vaivanneen männynversosyövän osasyy oli juuri liian kosteana pysynyt maa, ja siitä seurannut sammaleen kasvaminen tyville. Puiden tyvet eivät tuulettuneet ja sienitauti iski, kohteet olivat monesti vedenvaivaamia aurausalueita.kuusessa ollaan 22.9.2013, 10:32Se, mikä on jo vaarallisesti nähtävissä Usewoodissa, on hinnan karkaaminen. Vaikka ”ecoversio” onkin mukavasti selkeämpi ja yksinkertaisempi, kone pitäisi olla todella paljon karvalakkimallisempi, mekaanisesti ohjatulla venttilistöllä, ilman mitään ylimääräistä sähköä ja hydrauliikkaa.Ja ilmastoitu hytti panssarilaseilla vaaditaan taas ketjusahallisen hakkuupään kanssa. Pitäisi olla enemmän lähellä ”pyörillä varustettua raivaussahaa”.
Jos aletaan sitten panostamaan käytettyjen koneiden valjastamiseen, käy kuten energiapuun korjuussa. Hinnoittelu lähtee jo kestämättömältä pohjalta, sillä niitä ”hyviä ja halpoja” alustakoneita ei todellisuudessa ole pitkään. Sitten kun kalustoa pitäisi uusia, on se mahdotonta ilman kunnollista pohjakassaa. Uudempien motoalustojen voimansiirrossa ja tietotekniikassa(joita ei voi raksia pois, kuten vanhemmissa koneissa on voitu tehdä) on sen hintaisia palikoita, että yksi isompi remontti kippaa vuoden kannattavuuden.