Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,561 - 1,570 (kaikkiaan 1,643)
  • kuusessa ollaan

    Jaa meinaakko että ne laatutyvet kävelee itse laanille?

    Nykyaikainen edullisempikin kuljettimellinen pilkekone pistää säkin äkkiä täyteen, samalla nousee myös 16 e pystykauppahintaisen kuituosankin hinta. Kokonaisuus ratkaisee siinäkin.

    kuusessa ollaan

    Niin, kun meillä 45 eeron mottihintainen koivutukki tuupataan klapikoneesta läpi, on sen hinta sama, mutta mittayksikkö heittomotti.

    kuusessa ollaan

    Juttelin taannoin eurooppalaisen kaverin kanssa, joka oli välittänyt pellettiä eurooppaan…kauhisteli suomalaisen pelletin hintaa, totesi balttian pelletin olevan keskieuroopassa paljon halvempaa, vaikka kuljetettaisiin rekoilla koko matkan.

    kuusessa ollaan

    Siinä vaiheessa, kun istusrobotti merkitsee pilvikartalle joka taimen paikan ja sen kartan perusteella raivausrobotti tekee työnsä, ollaan aikalailla asian ytimessä.

    kuusessa ollaan

    Energiapuun paras tulevaisuus on näillä näkymin (hiilen hinta ja liuskeöljyn&arktisen alueen kairaukset) paikallisissa voimaloissa, jotka tuottavat lämpöä. Eli samalla rahat jää kiertämään paikalliseen kulutukseen…

    Mutta silloin kun väännetään myös/vain sähköä, muut ovat kannattavampia…silloinkin tosin rahaa jää paikalliseen kulutukseen, eli raivaamattoman risukon reunalla hyytyneen metsänomistajan Salesta/Siwasta ostamien lohtu-keskioluen muodossa.

    kuusessa ollaan

    Nyt alkaa isohin voimalaitoksiin menevän energiapuun hinta laskea, sillä kivihiilen kannattavuus hakkaa sen selkeästi…lisäksi hake tarvitsee kaverikseen turvetta, jonka verotuskohtelu ja muut ongelmat vähentävät senkin käyttöä. Todella lantainen tilanne ja aiheuttaa melkoista ongelmaa kentälle.

    Juuri soittelin tutun kanssa, jolle oli ostomies tuskaillut tilannetta, eli ei pysty tarjoamaan energiapuuosuudesta sitä hintaa millä se liikkuisi metsästä, eikä yhtiöllä hirveätä hinkua edes ostaa. Kuitupuuksi kyllä kelpaa normimittainen tavara.

    kuusessa ollaan

    Männänrenkaat jumissa/poikki?

    Millä bensalla ja öljyllä/seoksella sahattu?

    kuusessa ollaan

    On muuten jännä juttu, että viimeaikoina tuttu ammattiraivaaja on tuskaillut tosi järeiden raivausrunkojen kanssa. Ei ole paikotellen riittänyt edes 225 teräkään. Ja näitä runkoja on ollut sen verran vähän hehtaarilla, ettei energiapuuhakkuu ole ollut kannattavaa ja jätetynä ko. hieskoivut ja lepät olisivat tuhonneet varsinaista taimikkoa.
    Monissa tapauksissa nämä ovat niitä runkoja, joita on jätetty varhaisperkauksessa ”täydennykseksi” ja ovat ottaneet yliotteen viereisistä rungoista. Ja valitettavan paljon taimikoista löytyy uudistuksessa jätettyjä läpimätiä kuusenturreja.

    Tuon 225 terän toin esille varhaisperkauksen tehokkuutta lisäävänä, yllättävän paljon se nopeuttaa vesakon niittämistä.

    kuusessa ollaan

    Vertailu 260 vs. 460 ei ole oikeutettua, ennemminkin 410 on pienempi vastine 460:lle. 410 on nimittäin 260 runkokahvavaimennettu versio ja erilaisilla valjailla. 260 on enemmän yleissaha, huolimatta metsäkäyttöön sopivasta lyhyestä runkoputkesta, moottori on kauppiaden mukaan sama.

    Ilmoitettua teholukua ei kannata liikaa tuijottaa, enneminkin sitä kierroslukua jolla tulee suurin teho pihalle ja verrata sitä maksimikierroksiin. Mitä suurempi ero, sitä laajempi käyttöalue ja sitkeys. Ja järeillä rungoilla se merkitsee paljon. Ja teränopeutta pitää vahtia, jos kulmavaihde jättää teränopeuden johonkin 7000 kierrokseen, on tunne kuin terä olisi tylsä. Parhaimmillaan terät viuhuu kymppitonnia.

    Aloittajan tapauksessa ei ilmeisesti ole tulossa 15 sentin runkoa kokoajan vastaan ja taimikoiden tiheissä puskissa sahan ketteryys pääsee kunniaan. Eli lyhytputkinen ja kierrosherkkä saha on paras ratkaisu. Ainoa mikä omasta mielestä puoltaisi jonkun 490 hankintaa, olisi mahdollisuus käyttää 225 terää, sillä kun tottuu tekemään varhaisperkausta, tuntuu 200 sahaaminen ihan kädettömältä. Itse pärjäsin pitkään omissa (ajallaan tehdyissä) taimikonhoidoissa juurikin tuon 260 kokoluokan sahalla, mutta halusin lämpökahvallisen sahan (käsien verenkiertohäiriöiden takia), ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin 45 cc ammattisaha.

    kuusessa ollaan

    Kun vetää sahaa käymään, silloin kannattaa ennen vetoa ottaa ensin löysät pois – eli vetää narua sen verran ulos, että käynnistimen kynnet ottavat kiinni. Kylmää sahaa kannattaa rauhallisilla vedoilla pyöritellä muutama kerta ympäri ja vasta sitten rivakampaa vetoa, mutta löysien poisottamisen jälkeen. Silloin naru ja koko käynnistinlaite kestää ihan eri lailla…ja noissa primerpumputtomissa esipyörittely liikuttaa pumppukalvoa ja hakee kaasariin bensaa, helpottaen heräämistä.

Esillä 10 vastausta, 1,561 - 1,570 (kaikkiaan 1,643)