Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,471 - 1,480 (kaikkiaan 1,643)
  • kuusessa ollaan

    Itse harvennnan nykyisin monin paikoin apuharvennettuja metsiä. 80luvulla alueille avattiin traktorille kapeat urat ja kerättiin vain kuolevia yksilöitä ja polttopuurankaa.90luvun lopulla alettiin varsinaiset harvennukset. Kaikki metsät ovat syntyneet luontaisesti, osa suolle 50-luvun ojitusten jälkeen ja kangasmaille väljennettyjen tukkimetsien suojassa.

    Varsinaisessa harvennuksessa kertymät ovat olleet varsin hyviä, mutta puuston riukuuntuminen on liiallista, vihreä osa päässyt liian pieneksi. Mäntyjen laatu ok, mutta kasvu monin paikoin ei. Niissä satunnaisissa kuvioissa, jotka harvennettiin kerralla, järeytyminen aivan eri luokkaa.
    Koivut rääkänneet kuusia, jonka vuoksi kasvu heikkoa, eikä heikoimmissa kohdissa ole kuuset lähteneet nousuun. Koivut hieskoivuja, jotka saamastaan tilasta huolimatta ovat lihoneet vain pienen hetken harvennuksen jälkeen.

    Vertailukohtana on pari pientä kuviota, jotka on 70luvun lopulla uudistettu tavanomaisella tyylillä, istuttamalla mäntyä ja tekemällä yksi perkaus+taimikonhoito+ennakkoraivuu. Ensiharvennus tehtiin 10-v myöhästyneenä 2010, riukuuntumisesta johtuen varsin varovaisesti. Järeyskehitys on jo pilalla, männyistä tulee tikkumaisia, jolloin järeää tyvitukkia ei tule. Vihreä osa ei anna riittävästi voimaa koko rungon tasaiseen vahvenemiseen.

    kuusessa ollaan

    Pähkäilijä kirjoitti;
    ”Toinen asia myös kiinnostaa jatkuvan kasvastuksen suhteen. Kun metsä taimettuu luonnollisesti niin miten tukossa ajourat ovat sitten seuraavan hakkuun alussa?”

    Erittäin hyvä kysymys.
    JK metsässähän käytännössä ovat jatkuvasti ajourat avoinna, sillä eivät ne ehdi kasvaa korjuukelpoista puuta hakkuiden väleillä?
    Ja jos ura siirretään sitten eri kohtaan, silloin urien välit taatusti muodostuvat kapeammiksi kuin nykyinen 20 metrin tavoite, josta seuraa urien pinta-alan kasvu ja vähäisempi hyötypinta-ala?

    kuusessa ollaan

    Piensahaus on vähentynyt samassa tahdissa kuin pientalojen rakentaminen on muuttunut talopakettien kokoamiseksi.
    Tuttu sahuri totesi sahanneensa viimeksi”suoran tavaran omakotitaloon” viimeksi puut 2006.

    Ja nyt tuo CE-hyväksyntäpakko monimutkaisti osaltaan homman, jo aiemminkin on runkotavara pitänyt olla lujuusluokiteltua. Ja CE-hyväksyntävaatimus laajenee koko ajan, käsittääkseni myös esimerkiksi murskeet ja soratkin pitää olla tulevaisuuden suunnitelmien mukaan hyväksyttyä ”laatukamaa”.

    kuusessa ollaan

    Minkä merkkinen kypärä ja niskasuoja?

    kuusessa ollaan

    Jep, moton ketju lähtee lujaa…sahauksen alussa ja lopussa saattaa vinkaista 60 m/s nopeuteen (3x kovempaa kuin parhaat moottorisahat) ja siinä vaiheessa ketjun katketessa vetolenkin kappale on erittäin vaarallinen.

    Tästäkin syystä kannattaa olla varuillaan työmaakäynneillä ja välttää liikkumista koneen etupuolella. Se ketjunkappale on tappava vielä pitkällä matkalla.

    kuusessa ollaan

    ”Mopotytöille” on olemassa myös mansikantuoksun jälkeensä jättävää alkylaattibensaa 😉

    kuusessa ollaan

    Ja Suomessa on muistettava, että bensan koostumus vaihtelee vuodenaikojen mukaan, ihan tarkoituksella (Nesteen tietoa)
    Talvibensa höyrystyy helpommin kun kesäbensa. Eli talvella ostettu kiehahtaa kesällä liian helpoisti ja vastaavasti kesällä ostettu ei höyrysty kunnolla talvikelillä. Alkylaattibensan ongelma on ”kankeus” ja siitä joissakin pienkoneissa tulee sytytksen kanssa ongelmaa, pieni loraus 98E5 sekaan antaa riittävän potkun.

    Näistä eroista on itsellä aivan riittävästi kokemuksia ihan viime viikonlopulta, pojan mopo ei lähtenyt kesällisellä bensalla käyntiin, uutta Aspenia tankkiin ja alkoi tapahtumaan. Tuttu pienkonekorjaaja totesi keväällä tulevan oven täydeltä ruohonleikkureita korjaukseen, suurimpaan osaan riittää bensatankin tyhjennys ja tuoreen ruuan laittaminen. Osassa tapauksia on vielä tankattu ensin edelliskesän bensalla, jotta varmasti on kipinäherkkyys kateissa.

    kuusessa ollaan

    Niin, ko. firmassa yhdistyy ruåtsalainen perheyhtiö ja suomalainen valtionyhtiö – ei kovin toimiva yhdistelmä. Toiminnan kuva selvisi siitä kaksoisikirjanpito-dokumentistä, suomalaiset johtajat pidettiin yhtiön näkyvinä sätkynukkeina ja taustan ruotsalaiset pesivät kätensä amerikan sotkuista.

    Metsäteollisuuden korkeiden puunhintojen syy mennävuosinahan oli ko. konsernista alkanutta, Tanelinkin mainitsemilla hyökkäyshinnoilla sekoitettiin koko puukauppa. Ei tajuttu, että netti on tullut torppiinkin ja sana kiertää aivan eri tyylillä.

    Kemijärven tehtaan show onkin ihan uskomaton soppa. Hyvä että on saatu liimailupalkkitehtaan pesä setvittyä, kun aletaan haaveilemaan havusellutehtaan rakentamista johonkin…kuten mäntymetsien keskelle, missäs niitä olisikaan?

    kuusessa ollaan

    Onko talvisarja paikallaan ja se lämpöaukko avattu väliseinästä?
    Aukko on hiukan piilossa siellä kaasutintilan seinässä, painetaan varovasti ruuvarilla irti, sahan mukana tulee kumitulppa kesäkäyttöä varten. Aukko ohjaa lämmintä myös kaasuvaijerille.

    Lisäys; niin, ja jos saha on ollut tähän asti vain kesäkäytössä voi olla ettei ole oppinut keliä…eli sahaa lämpimällä sahalla kaasuliipaisin pohjassa jotain runkoa halki, vasta rajummassa rasituksessa hakee kelisäädöt. Jos on vain sahattu kevyttä sahuuta puolikaasulla, ei ole ”hengästynyt” tarpeeksi.

    kuusessa ollaan

    Jos maanomistaja ei tiedä oman tilansa rajoja, tai pidä niitä avoinna, silloin on peiliin katsomisen paikka. Ja joskus se maksaa, joko maanmittarin kulut tai päin hanuria menneenä hakkuuna.

    Jos virallisesta näkyvästä rajalinjasta mennään hakkuussa ohi, silloin vastuu on taas metsäyhtiöllä, joka kuviota on hakkaamassa. Metsäyhtiö voi sitten tapella koneyrittäjän kanssa sisäisestä vastuusta.

Esillä 10 vastausta, 1,471 - 1,480 (kaikkiaan 1,643)